Gå til hovedindhold

Lærerige programmer og ny viden

I årtier har et firkantet, gult tv-logo været synonymt med nysgerrighed, viden og kvalitet. Som papirmagasin stammer National Geographic tilbage til 1888, mens tv-kanalen havde sine første udsendelser i efteråret 1997. Den brugte kort tid på at etablere sig som en sværvægter inden for dokumentarfilm, med videnskab, historie, og politik som de vigtigste søjler. National Geographic byder i dag på lærerige programmer inden for historie, samt programmer om det nyeste inden for videnskab og teknologi. Der sendes desuden inspirerende kultur- og rejseprogrammer på National Geographic, hvor seere kan få ny indsigt i både verden omkring dem og deres eget hjemland. 

NG_Danmark set ovenfra
DK set ovenfra

Europa set ovenfra

Med eksklusiv adgang til vigtige steder giver National Geographic et nyt perspektiv på Europa set fra luften gennem de skiftende årstider i løbet af et år. National Geographic viser, hvordan tradition, byggeteknik og naturlige vidundere har formet dette episke kontinent i et levende portræt af regionen og de mennesker, der holder den i live.

Alaska: The Next Generation

Den næste generation af indbyggere i Alaska forbereder sig til vinterens tilbagevenden. Som bjørnene vågner, forsvarer Chris og Jessi Morse deres hjem. Sonta og Chevie Roach lærer deres børn overlevelsesteknikker. Johnny Rolfe udforsker et nyt territorium for at skaffe mad. Familien Rowland færdiggør nødvendige byggeprojekter. Alex Javor slår sig ned ved Deadman Lake.

NG_Alaska
NG_Vikings

Vikings: The Rise and Fall

I mere end 300 år førte vikinger krig fra havene, notorisk hensynsløse og med deres egne regler. Kendt for nådesløse blodsudgydelser blev nordboerne det mest frygtede folk i historien. Deres historie er dog altid blevet fortalt fra et ensidigt, kristent synspunkt, og først nu, efter grundig research, kan vi afdække sandheden om, hvem vikingerne egentlig var.

Last of the Giants: Wild Fish 

Cyril og hans hold af eventyrfilmskabere begiver sig ud på vanskelige og farlige missioner for at finde, studere og beskytte de sidste kæmpefisk på planeten. Denne sæson følger holdet gennem Amazonas og Canadas høje nord i jagten på den forhistoriske Pirarucu, den massive panserbeklædte hvide stør og en af de mest truede ferskvandskæmper på planeten, Piraibaen.

NG_Wild fish