Gå til hovedindhold
Få hjælp til bedre tvsignal

Driller dit tv-signal?

Få hjælp til et bedre tv-signal

Ustabilt signal?


Den mest almindelige kilde til fejl på dit tv-signal er det, vi kalder for indstråling. Det sker, når dit tv-signal ”overdøves” af signaler fra andre trådløse kilder. Det kan være trådløst internet, telefon, flytrafik, politiets radioer og meget andet. Disse ting påvirker dit tv-signal, hvis dine kabler ikke er skærmet godt af.

Det er heldigvis et problem, du selv kan løse. Du kan også bestille et servicetjek fra Stofa eller ringe til vores kundeservice på 88 30 30 30 - så løser vi problemet for dig.

Ustabilt signal

Sådan sikrer du gode kabler

For at få et ordentligt signal, og dermed billedkvalitet, er det vigtigt at bruge et kabel, der er sikret godt mod forstyrrelser udefra. 

Både antennekabel og antennestik skal være af godkendt kvalitet. Køb derfor altid kabler, der er Stofa Approved eller Class A-godkendt. De gamle antennestik med en plastikkappe, der kan tages af og på, duer IKKE i en antenneinstallation, da de er meget modtagelige overfor forstyrrelser. I stedet skal du gå efter antennekabler med færdigstøbte stik. Nedenfor kan du se, hvilke kabler der ikke duer.

Desuden skal du undgå at bøje kablet for hårdt om for eksempel hjørner. Det kan skade kablets evne til at videreføre signalet optimalt.

Dårlige antennekabler

Brug de rette produkter

Antennedåser og -fordelere bruges til at fordele signalet, enten fra der hvor signalet kommer ind i huset og ud til flere antennedåser, eller til at tilslutte to fjersyn til én antennedåse, hvis der for eksempel ikke er mulighed for at montere en ekstra antennedåse.

Det er vigtigt, du bruger den rette fordeler. Nedenfor kan du se eksempler på Class A-godkendte fordelere. Det er muligt, du skal bruge en antenneforstærker i stedet for en fordeler.

Antenneforstærkere bruges i stedet for en fordeler, hvis signalet skal fordeles til mange antennedåser i hjemmet. 

God antennefordeler