Gå til hovedindhold

Sådan får du fibernet

En lynhurtig og stabil forbindelse

Hvad er fibernet

Fibernet er en måde at blive koblet til internettet på, som både er hurtig og fremtidssikret. Fibernet betyder fiberoptisk netværk, som er et netværk af lyslederkabler under jorden. Fibernet er gravet ned i jorden i det meste af Danmark og giver en lynhurtig internetforbindelse. Det består af lyslederkabler, der sender data i form af lyssignaler. 

Sådan får du Stofa Fiber

Når du har bestilt fibernet fra Stofa, varer det ikke længe, før du kan være online. Det er forskelligt, hvor lang tid der går – hvis du skal have nedgravet fiber fra vejen ind til din bolig, kan det tage op til seks uger.

Nogle har allerede fiber i huset, mens andre skal have lagt fibernet ind i huset. 


Kan jeg få fiber

Sådan får du fiberbredbånd

Er din bolig klar til fiber?

Vi har etableret fibernet i store dele af Syddanmark, Midt- og Nordjylland, men det sidste stykke kan mangle for at din bolig bliver klar til fiber. Se hvordan du kommer på internettet via fiber:

 1. Der er ikke gravet fiber til min bolig
 2. Der er trukket et tomrør frem til mit hus
 3. Der er trukket et fiberkabel frem til mit hus
 4. Der er ført et fiberkabel gennem væggen i mit hus
  1. Sådan finder du et godt sted til fiberboksen

Andet om fiber:

 1. Er der fibernet på min adresse?
 2. Hvad er en fiberboks?
 3. Kan du få fiber?
 4. Fiberhastigheder
 5. Fiber er symmetriske hastigheder
 

Der er ikke gravet fibernet til min bolig

Vi sørger for at få lagt fibernet ind i din bolig og opsætte en fiberboks – uden at det koster dig noget*.

Sådan foregår det:

 

 1. Bestil Stofa Fiber
  Du bestiller fiber her. Herefter modtager du en mail fra os med datoer og beskrivelse af, hvad næste skridt er. Du kan altid ændre tidspunkterne gennem vores kundeservice, så de passer dig.
   
 2. Sæt et kryds på din husmur
  Du skal sætte et kryds på din husmur, hvor vi skal føre fiberkablet ind. Du får mere at vide om dette, når du bestiller. På den indvendige side tilslutter vi fiberboksen. Vi graver fiber til din nærmeste husmur, dog max 30 meter fra skel eller offentlig vej.
   
 3. Nedgravning af fibernet
  Når krydset er sat, puster eller graver vi et tomrør frem til det sted på huset, hvor du har sat krydset. Herefter kan du få fibernet lagt ind. Du behøver ikke være hjemme, i mens vi laver arbejdet – og vi rydder selvfølgelig op efter os.
   
 4. Teknikeren kommer på besøg
  Når vi har lagt fibernet ind, får du besøg af en tekniker, der installerer fiberboksen i det rum, som har et kryds på ydersiden af muren. Herefter kan du tilslutte computere, tv og telefoner.

Vær opmærksom på, at vi ikke nødvendigvis laver alt dette på én dag. Så der kan gå nogle dage, fra vi har pustet eller gravet tomrøret frem til dit hus til du har internet i dit hjem.

* Max 30 meter fra skel - læs flere fakta om Stofa Fiber

Saadan faar du fiber - nedgravning af fiber
 

Der er trukket et tomrør frem til mit hus

Er der lagt et tomrør frem til dit hus, mangler du blot at få lagt fibernet ind i huset. Den klarer vi, og vi opsætter en fiberboks – uden at det koster dig noget*.

Sådan foregår det:

 1. Bestil Stofa Fiber
  Du bestiller fiber her. Herefter får du en mail fra os med datoer og information om, hvad du nu skal gøre. Du kan altid ændre tidspunkterne gennem vores kundeservice, så de passer dig.
   
 2. Vi blæser fiberkablet ind
  Vi sørger for at blæse fiberkablet ind gennem tomrøret. Du behøver ikke være hjemme, mens vi laver arbejdet.
   
 3. Tid til teknikerbesøg
  Når fiberkablet er blæst ind til dit hus, får du besøg af vores tekniker, der installerer fiberboksen i rummet på indersiden muren. Nu kan du bruge internettet på computere, tv og telefoner.
Sådan får du fiber via tomrør
 

Der er trukket et fiberkabel frem til mit hus

Er der allerede trukket et fiberkabel frem til din bolig, skal du blot have sat en fiberboks op. Den klarer vi for dig – uden at det koster dig noget*. 

Sådan foregår det:

 1. Bestil Stofa Fiber
  Du bestiller fiber her. Du modtager en mail med datoer og beskrivelse af, hvad du nu skal gøre. Du kan altid ændre tidspunkterne gennem vores kundeservice, så de passer dig.
   
 2. Teknikeren kommer på besøg
  Der kommer en tekniker for at installere fiberboksen i rummet på indersiden af muren. Så snart fiberboksen er på plads, kan du tilslutte computere, tv og telefoner. 
Saadan faar du fiber - indskudt fiber
 

Der er ført et fiberkabel gennem væggen i mit hus

Har du et fiberkabel helt inde i din bolig, er der muligvis også allerede sat en fiberboks op. Så skal du bare bestille fibernet her.

Hvis ikke fiberboksen er sat op, klarer vi det for dig – uden at det koster dig noget*.

Hvad er en fiberboks?

Sådan finder du et godt sted til fiberboksen

Fiberboksen måler cirka 24x25 centimeter, og det er vigtigt, at du finder det mest optimale sted at placere den ved installation, for den er ikke nem at flytte.

Vi installerer fiberboksen gratis på nærmeste husmur fra fortovet – hvis du vil have den et andet sted, er det også muligt mod betaling.

Når du skal finde et sted til fiberboksen, skal du vælge en placering, hvor fiberboksen sidder godt både indvendigt og udvendigt. Det vil for eksempel ikke være optimalt at placere den indvendige fiberboks i et teknikrum, hvor den er lukket inde. Du skal også overveje, om du får brug for at tilslutte dit tv til fiberboksen. I så fald kan det være en god idé at placere fiberboksen i for eksempel din stue, så du slipper for at trække for mange lange ledninger.

Er du i tvivl om, hvor den bedste placering af din fiberboks er, kan du kontakte vores kundeservice, der kan hjælpe dig.

Saadan faar du fiber - gennem vaeg
 

Er der fibernet på min adresse?

Se om du har mulighed for fibernet fra Stofa på stofa.dk/internet. Her kan du tjekke, om der er fibernet på din adresse. Hvis du har mulighed for fibernet fra Stofa, og ønsker at bestille Stofa Fiber, kan du gøre det på eller ringe og bestille på 88 30 30 30.

 
Fiberboks

Hvad er en fiberboks?

En fiberboks – også kaldet en CPE – sørger for, at du kan bruge fibernet på forskellige enheder i dit hjem. Fiberboksen bliver tilsluttet både på yder- og indersiden af din bolig.

Når du bestiller Stofa Fiber, får du en fiberboks, der på indersiden af dit hus bliver tilkoblet router, tv, osv. På ydersiden sidder fiberboksen lige ud for den indvendige placering. Fiberboksen konverterer signalerne fra fibernettet til analoge eller digitale signaler, som alle dine apparater og enheder bruger

Med en fiberboks kan du via wifi eller et netværkskabel oprette forbindelse til en eller flere computere, tv og telefoner.

Når du bestiller fiber, kommer vi og installerer det for dig. Det er nemt, og vi sikrer os, at det hele virker, før vi går. Det er vigtigt, at du ikke selv begynder at installere fibernet. Der kan nemlig være stor sundhedsrisiko ved at se ind i en optisk fiber, når den er aktiv.

Hastighed fibernet

Hvor hurtigt er fibernet?

Det kommer an på din udbyder, hvor hurtigt fibernet du kan få. Er du i tvivl, om du har den hastighed, du betaler for? Så tag Stofas hastighedstest og tjek din hastighed.

Hos Stofa kan du få forskellige fibernet hastigheder, så der er noget til ethvert behov – om du bor alene, bor sammen med en eller er en hel familie. Stofas højeste fibernet hastighed er 1000/1000 Mbit, så den er til dig, der vil have det aller bedste og rigelig med fart på. Tjek din adresse her og se, om du kan få 1000 Mbit fibernet hastighed.

Fordelen ved fibernet er, at du får en symmetrisk hastighed. Det vil sige, at din upload- og download hastighed er ens, og du er derfor sikret en høj uploadhastighed. Men normalt er downloadhastigheden vigtigst, da det er den, du bruger til streaming med videre. Upload hastigheden bruger du, hvis du for eksempel skal lægge store filer på YouTube eller i Dropbox.

 
Kan jeg få fiber

Kan jeg få fiber?

Du kan tjekke, om du kan få fiber fra Stofa ved at tjekke din adresse på stofa.dk/internet. Hvis der under hastigheden står ’via fiber’, betyder det, du kan få Stofa Fiber.

Du kan også gå ind på tjekditnet.dk, der er ejet af Energistyrelsen. Her kan du taste din adresse og se, om du kan få fibernet – og hvilken udbyder du kan købe det ved.