Hvorfor hakker billedet nogle gange, når jeg bruger Chromecast og AirPlay?

Både Chromecast og Apple TV har 60Hz som standardindstilling, og WebTv kører på 50Hz, som er standarden i Europa. Så når du spejler WebTv op på skærmen via Chromecast eller Apple TV, bliver hver femte billede vist to gange, fordi der konverteres fra 50Hz til 60 Hz. Dette giver en fornemmelse af, at billedet hakker.

Heldigvis kan du selv gøre noget ved problemet ved at ændre på indstillingerne på din Chromecast eller dit Apple TV.

Chromecast

Chromecast

1. Sørg for, at din telefon eller tablet har forbindelse til det samme wifi-netværk som din Chromecast-enhed
  2. Åbn Google Home-app’en på din Android- eller iOS-enhed
  3. Tryk på ‘Enheder’ øverst til højre på app’ens startskærm for at se dine tilgængelige Chromecast-enheder.
  4. Rul for at finde enhedskortet for den Chromecast-enhed, du vil bruge i 50 Hz-tilstand.
  5. Øverst til højre på enhedskortet skal du trykke på enhedskortmenuen  og ‘Indstillinger’
  6. Tryk på afkrydsningsfeltet ud for ‘Anvend 50 Hz HDMI-tilstand – fjernsynet indstilles til 50 Hz-tilstand (hvis det er muligt).’ Der vises nu et flueben i afkrydsningsfeltet. Det betyder, at 50 Hz HDMI-tilstand er aktiveret.
  7. Tryk på afkrydsningsfeltet igen for at deaktivere 50 HZ-tilstand.

Apple TV

1. Gå ud på forsiden på dit Apple TV
  2. Åbn 'Indstillinger'
  3. Vælg 'Lyd og Video'
  4. Vælg 'TV-opløsning'
  5. Vælg din ønskede opløsning, der passer til dit TV. Sørg for at vælge den opløsning, der indeholder 50Hz