Gå til hovedindhold

Internetsikkerhed

Få gode råd til sikkerhed på nettet

Sikkerhed på nettet bliver vigtigere

Mere og mere af vores liv foregår på nettet. Vi går i banken på nettet, vi handler på nettet, og vi er sociale på nettet. Og samtidig stiger truslen for hackerangreb – også for helt almindelige mennesker. Det er derfor vigtigt, at du tænker dig om, når du færdes online. Her kan du få vores gode råd til, hvordan du undgår at blive offer for kriminalitet på nettet.

SafeSurf

SafeSurf gør det mere rart at være på nettet

Hvis du gerne vil gøre det endnu mere sikkert for dig selv og din familie at surfe på nettet, kan vi tilbyde SafeSurf. Med SafeSurf får du antivirus, firewall og forældrekontrol bygget ind i din internetforbindelse. Og du skal ikke gøre noget selv, for SafeSurf opdateres automatisk.

Sådan bliver du mere sikker på nettet

Der er mange fælder på nettet. Husk at være opmærksom, så du kan undgå at falde i dem.

 • Jo nyere versioner af programmer og styresystemer på din computer, jo mindre er risikoen for at hackere kan finde et smuthul. Du kan typisk slå automatisk opdatering af programmer til på din computer.
   
 • Virusbeskyttelse og firewall er altid en god idé. Firewall er nogle gange en del af standardudstyret på computere. Ellers kan du købe det, ligesom du kan købe dig til virusbeskyttelse. Begge dele er med i vores sikkerhedspakke SafeSurf.
   
 • Hackere kan bruge de oplysninger, du lægger ud på sociale medier til at få mere viden om dig og dermed gøre det nemmere at hacke dig. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke personlige oplysninger du lægger ud på sociale medier og nettet generelt.
   
 • Bruger du altid det samme kodeord? Og indgår dit navn, fødselsdato, adresse eller lignende i dit kodeord? Så bør du gøre det anderledes. Det er nemlig oplysninger, som hackere relativt nemt kan få fat i. I stedet bør du bruge specialtegn som #, % og / og kombinere store og små bogstaver samt tal – og så skal koden være nem for dig at huske. Vælg desuden forskellige adgangskoder til forskellige tjenester såsom e-mail, sociale medier og NemID.
   
 • Det er en god idé at sikkerhedskopiere din computer eller mobil jævnligt – enten på en harddisk eller op i skyen. Så mister du ikke alle dine billeder, film, e-mails og programmer, hvis uheldet er ude.
Sikker på nettet
Sikker mail

Husk din sunde fornuft, når du modtager mails

Er du i tvivl om mailen, du lige har modtaget, er falsk? Her kan du se de typiske tegn på, at en mail er falsk. Og husk at lade være med at klikke på links i en mail, hvis du er det mindste i tvivl, om den er falsk. 

 • Hvordan ser afsenderadressen ud? Hvis den er skjult eller ser mærkelig ud, kan det tyde på, at mailen er falsk.
   
 • Hvordan er sproget i mailen? Er der mange fejl og dårligt sprog, er det endnu et tegn på, at mailen er falsk.
   
 • Husk generelt din sunde fornuft, når du modtager mails. I nogle falske mails ligner det, at det er offentlige myndigheder eller internetbutikker, der er afsender. Men de vil sjældent bede om personlige oplysninger i en mail. Ring til afsenderen og spørg, om de har sendt dig en mail, hvis du er i tvivl.
   
 • Langt de fleste falske mails, der bliver sendt ud, kan fanges af dit spamfilter. Så husk at slå det til.

Beskyt børn på nettet

Beskyt dine børn på nettet

 • Børn og unge bruger mere og mere tid på nettet og har ikke altid samme sunde fornuft som voksne. Derfor er det vigtigt, at børn lærer om sikker adfærd på nettet.
   
 • Når dit barn begynder at færdes på nettet, er det en god idé, hvis du er med på sidelinjen. Vær sammen om at udforske, der er sikre at være på.
   
 • Nogle hjemmesider og apps kræver, at du opgiver personlige informationer som adresse og telefonnummer. Snak med dit barn om, hvordan og hvornår man må give disse oplysninger og lav eventuelt en aftale om, at du skal godkende det.
   
 • Tag en snak med dit barn om, hvilke sider det er okay at færdes på. Og overvej, om du vil spærre adgangen til bestemte sider med indhold, der ikke er for børn. Det kan du blandt andet med forældrekontrol, der er en del af vores sikkerhedspakke SafeSurf
 Beskyt børn på nettet