Gå til hovedindhold

Hvorfor har jeg driftsforstyrrelser?

Har du driftsforstyrrelser på dit internet, fibernet eller tv fra Stofa, kan det skyldes flere ting. Du kan her læse om de mest sandsynlige årsager til dine driftsforstyrrelser og få råd til, hvad du selv kan gøre. 

Indstråling kan give driftsforstyrrelser på det trådløse internet

Indstråling er en typisk årsag til driftsforstyrrelser og dårligt tv- eller internetsignal. Indstråling er forstyrrende signaler fra andre kilder, som påvirker din forbindelse og giver dig driftsforstyrrelser. Indstråling kan blandt komme fra en mobiltelefon, en mikrobølgeovn eller signaler fra din nabo.

Har du problemer med din internetforbindelse, kan du tjekke, om dine driftsforstyrrelser skyldes indstråling ved at forbinde din computer med et internetkabel. Hvis internetforbindelsen fungerer fint, når du bruger kabel, kan dine problemer skyldes indstråling, og du kan gå i gang med at finde kilden til indstråling.

Indstråling kan også være årsagen til et dårlig tv-signal med for eksempel pixeleringer.

Læs mere om dårlig internetforbindelse.

Læs mere om dårligt tv-signal.

Din installation eller udstyr kan være årsag til driftsforstyrrelser

Hvis du vil have en stabil internetforbindelse og et skarpt tv-signal, er det nødvendigt, at din installation i hjemmet er i orden. Hvis ikke kan det være skyld i driftsforstyrrelser.

Du bør derfor tjekke, om dine stik og samlinger er tætte, og at ledningerne er isoleret. Hvis ikke er de mere følsomme over for elektrisk støj fra indstråling, og det kan være årsagen til, at dit signal ikke er skarpt. 

Generelle driftsforstyrrelser i området

Det kan også være, at dine driftsforstyrrelser skyldes problemer eller fejl på vores kabler. I nogle tilfælde kan dine driftsforstyrrelser også skyldes, at vi er i gang med at vedligeholde og forbedre kablerne, som kan forstyrre dit signal kortvarigt. 

Se driftsforstyrrelser i dit område her. For at se driftsstatus for lige netop dit område kræver det, at du indtaster din adresse.