Hvad er en fiberboks?

En fiberboks – også kaldet en CPE – sørger for, at du kan bruge fibernet på forskellige enheder i dit hjem. Fiberboksen bliver tilsluttet både på yder- og indersiden af din bolig.

Når du bestiller Stofa FiberBredbånd, får du en fiberboks, der på indersiden af dit hus bliver tilkoblet router, tv, osv. På ydersiden sidder fiberboksen lige ud for den indvendige placering. Fiberboksen konverterer signalerne fra fibernettet til analoge eller digitale signaler, som alle dine apparater og enheder bruger.

Med en fiberboks kan du via wifi eller et netværkskabel oprette forbindelse til en eller flere computere, tv og telefoner.

Når du bestiller fiber, kommer vi og installerer det for dig. Det er nemt, og vi sikrer os, at det hele virker, før vi går. Det er vigtigt, at du ikke selv begynder at installere fibernet. Der kan nemlig være stor sundhedsrisiko ved at se ind i en optisk fiber, når den er aktiv.

Sådan finder du et godt sted til fiberboksen

Fiberboksen måler cirka 24x25 centimeter, og det er vigtigt, at du finder det mest optimale sted at placere den ved installation, for den er ikke nem at flytte.

Vi installerer fiberboksen gratis på nærmeste husmur fra fortovet – hvis du vil have den et andet sted, er det også muligt mod betaling.

Når du skal finde et sted til fiberboksen, skal du vælge en placering, hvor fiberboksen sidder godt både indvendigt og udvendigt. Det vil for eksempel ikke være optimalt at placere den indvendige fiberboks i et teknikrum, hvor den er lukket inde. Du skal også overveje, om du får brug for at tilslutte dit tv til fiberboksen. I så fald kan det være en god idé at placere fiberboksen i for eksempel din stue, så du slipper for at trække for mange lange ledninger.

Er du i tvivl om, hvor den bedste placering af din fiberboks er, kan du kontakte vores kundeservice, der kan hjælpe dig.