Gå til hovedindhold

Ofte stillede spørgsmål om bredbånd

Bestilling

Hvor lang tid skal jeg vente på mit bredbånd efter bestilling?

Når du bestiller bredbånd med gør-det-selv-installation, sender vi dit modem til dig inden for fem hverdage. Skal du have besøg af en tekniker, eller har du fiberbredbånd, kan ventetiden variere.

Ved enkelte typer bredbåndsabonnementer, kan der være to ugers leveringstid ved gør-det-selv-installation.

Bestil bredbånd

Hvad koster det at få bredbånd?

Oprettelsen af et bredbåndsabonnement koster 299 kr. Der kan også være et forsendelsesgebyr, hvis du skal have tilsendt for eksempel et modem.

Bestil bredbånd

Kan jeg få en tekniker til at installere mit bredbånd?

Ja, det kan du. Hvis der ikke er trukket kabel og monteret en datadåse på din adresse, sender vi en tekniker ud til dig uden beregning. Hvis det hele er klar, og du blot skal have sat dit modem op, kan du bestille en tekniker gennem kundeservice. Du skal være opmærksom på, at teknikerbesøget i dette tilfælde er egenbetalt.

Bestil bredbånd

Hvilken type bredbånd kan jeg få?

Stofa leverer bredbånd via fibernettet og kabel-tv-stikket (coax).

Hvilke bredbåndstype og hastighed du kan få afhænger af teknologi og forholdene på din adresse.

Du kan altid tjekke din adresse på stofa.dk for at se, hvilke produkter vi kan levere hjemme hos dig.

Tjek din adresse

Abonnement

Hvordan får jeg en højere internethastighed?

Du kan altid ændre din hastighed på Mine Sider. Hvis du har fiberbredbånd, skal du kontakte kundeservice.

Se hastigheder og priser

Hvornår træder det i kraft, hvis jeg ændrer min hastighed?

Ændrer du dit abonnement til en anden hastighed end din nuværende, træder ændringen i kraft samme dag (der kan gå op til 48 timer, hvis du har fiberbredbånd). 

Hvis du bestiller 1000 Mbit på kabel-tv nettet (coax), kan det være, vi skal skifte et stik i dit hjem. Derfor træder det først i kraft, når du har haft besøg af en af vores teknikere, der skifter stikket for dig. 

Du kan ændre din hastighed på Mine Sider, hvis du har internet via kabel-tv-nettet. Hvis du har fiberbredbånd, skal du kontakte kundeservice.

Gå til Mine Sider

Kan jeg læse min mail andre steder end hjemme?

Ja. Via webmail kan du læse dine mails uanset, hvor i verden du befinder dig.

Gå til webmail

Kan jeg få mere plads i min mailboks?

Du kan oprette op til fem mailadresser, når du har bredbånd fra Stofa. Ønsker du ekstra mailplads, kan du bestille det på Mine Sider for 10 kr./md. Ekstra mailplads kan være en god idé for dig, der modtager store filer og billeder eller gemmer filer, du gerne vil have adgang til fra flere computere.

Gå til Mine Sider

Tilkøb

Kan jeg få et antivirus-program hos Stofa?

Ja. Du kan købe vores SafeSurf-pakke, der indeholder antivirus, spamfilter, spyware, firewall og forældrekontrol. Du kan bestille SafeSurf direkte på Mine Sider. Hvis du har fiberbredbånd skal du bestille pakken hos kundeservice.

Læs mere om SafeSurf

Jeg har brug for en fast IP-adresse, hvordan får jeg den?

Du kan bestille en fast IP-adresse på Mine Sider (hvis du har fiberbredbånd skal du bestille via kundeservice). Når du bestiller, skal du angive MAC-adressen for den enhed, der skal have fast IP-adresse. Så sørger systemet for resten. IP-adressen tildeles nemlig dynamisk, så du behøver hverken indstille den manuelt på din computer eller i din routers opsætning.

Gå til Mine Sider

Opsætning og installation

Jeg har brug for hjælp til opsætning af min faste IP-adresse

Når du bestiller en fast IP-adresse, skal du angive MAC-adressen på den enhed, der skal modtage den faste IP-adresse. Adressen bliver dynamisk tildelt af vores system, så du behøver ikke indstille det manuelt. Hvis du har problemer med dette, kan du kontakte Teknisk Support.

Kan jeg oprette forbindelse til mit wifi uden at taste adgangskode?

Når du skal oprette forbindelse til din trådløse router i modemmet, fungerer det ofte ved, at du vælger navnet på dit trådløse netværk (wifi) og indtaster adgangskoden.

På de fleste af Stofas modem er der en WPS funktion. Med WPS funktionen kan du slippe for at indtaste adgangskoden til wifi-netværk. For at oprette forbindelse til dit Wifi skal du aktivere WPS på dit modem og WPS i den enhed, du ønsker at forbinde til wifi-netværket.

Se her hvordan

Få dit wifi op i gear

Du kender det sikkert.
Dit wifi kører langsomt.
Og nogle gange mister du helt forbindelsen.

Vi har lavet en wifi-guide med (gør-det-selv) tricks til dig, så du kan få dit wifi op i gear. Og du må gerne dele dem med din nabo, for de gælder faktisk for alle, der bruger wifi.