Gå til hovedindhold
Vi opgraderer til giganet
Endnu mere stabilitet

Højere bredbåndshastigheder og endnu mere stabilitet

Stofa vil gerne sikre, at du får den bedste oplevelse, når du ser tv og er på internettet – både nu og i fremtiden. Derfor opgraderer og fremtidssikrer vi i løbet af 2017-2018 vores kabel-tv-net (coax-nettet) til giganet.

Det vil give dig mulighed for lynhurtigt og stabilt bredbånd med gigabit-hastigheder.

Fakta om giganettet

  • Med opgraderingen til giganet kan vi levere bredbånd med hastigheder op til 1.000 Mbit.
  • Kabel-tv-nettet bygger på en fremtidsikret teknologi, som løbende videreudvikles. På verdensplan er cirka 400 mio. forbrugere koblet på kabel-tv-net.
  • Med opgraderingen af kabel-tv-nettet til giganet udvider vi det såkaldte frekvensbånd. Det skaber mere kapacitet til for eksempel gigabit-hastigheder eller nye 4K tv-kanaler.
  • Vi starter opgraderingen i blandt andet Aarhus, Aalborg og Hovedgård i løbet af 2017 - og senere følger flere dele af landet med.
  • Udover en eller to korte afbrydelser vil der ikke være afbrydelser i forbindelse med opgraderingen.
Fakta om giganettet
FM-sluk

Fra analog til digital radio

Opgraderingen til giganet medfører, at vi må lukke ned for FM-båndet i vores kabel-tv-net. Det er nødvendigt, for at vi kan fremtidssikre nettet og gøre plads til alle de nye digitale muligheder som 4K tv og højere bredbåndshastigheder.

Du vil derfor ikke længere kunne høre radio på en traditionel FM-radio via dit kabel-tv-stik. Det betyder, at hvis du hører radio via kabel-tv-stikket i din væg - R-indgangen - skal du fremover høre radio på en anden måde. 

Sådan hører du radio fremover

I dag er der heldigvis mange andre måder at høre radio på - både via radio, tv, computer og smartphone:

  • Via en DAB+-radio
  • Via en netradio
  • Via apps. Fra din smartphone eller pc kan du hente forskellige radioapps.
  • Via et tv (mange radiostationer kan høres over tv’et)
  • Via et tv og Stofa SmartTv-boks

Find her DR's guide om de mange muligheder for digital radio.

Fra analog til digital radio

Få hurtigt svar her

Hvorfor opgraderer I kabel-tv-nettet?

Det gør vi for at forbedre vores netværk til vores kunders fremtidige behov. Nye interaktive tjenester, tv-kanaler i Ultra HD-kvalitet og den stigende brug af streaming stiller stadig større krav til et fremtidssikret netværk. Samtidig stiger brugen af internettet markant hvert år.

 

Med opgraderingen af kabel-tv-nettet kan du få adgang til øget stabilitet og endnu hurtigere bredbånd, der lever op til fremtidens digitale behov. Samtidig sikres et stabilt tv-signal ved at minimere forstyrrelser fra indstråling, som kan give udfald og pixeleringer på tv-signalet.

Hvornår sker opgraderingen i mit område?

I Antenneforeningen Aarhus, Hovedgård Antenneforening og AN-TV i Aalborg påbegyndes opgraderingen af kabel-tv-nettet i 2017. Du får nærmere information om opgraderingen af kabel-tv-nettet i dit område. 

 

Senere følger antenneforeninger som Bredballe og Nyboe samt mange andre med. Du kan kontakte din lokale antenneforening, hvis du vil høre mere om planerne for opgraderigen til giganet i dit område.

 

Er du tilmeldt driftsinfo, får du direkte besked via e-mail eller sms, inden servicearbejdet finder sted i dit område. Du kan tilmelde dig driftsinfo via MineSider på stofa.dk/minesider.

Hvad betyder opgraderingen for mig?

Opgraderingen sikrer bedre stabilitet, mulighed for fremtidige knivskarpe 4K tv-kanaler og lynhurtige hastigheder. Det kan fx være en fordel, hvis I er flere i husstanden, der ofte streamer film og serier på samme tid, eller hvis du arbejder hjemmefra og har brug for at sende og modtage store filer. Med opgraderingen til giganettet får du mulighed for markant højere bredbåndshastigheder både på upload og download. 

 

Opgraderingen betyder også, at du fremover skal høre radio på en ny måde, hvis du i dag hører radio via dit kabel-tv-stik i væggen. Du kun for eksempel høre radio via en DAB+ radio, en netradio eller via apps på din smartphone.

 

Med opgraderingen øges Stofas mulighed desuden for at rette eventuelle fejl eller signalforstyrrelser, inden du som kunde oplever dem.

Koster opgraderingen noget for mig?

Hvis du efter opgraderingen ønsker øgede hastigheder på dit internet, er der en merpris forbundet hermed. Ønsker du at beholde din nuværende hastighed, har opgraderingen ikke nogen indflydelse på dit nuværende abonnement. 

Er der noget, jeg selv skal gøre i forbindelse med opgraderingen?

Efter opgraderingen kan det blive nødvendigt at lave en ny kanalsøgning på dit tv. Bliver dette relevant for dig, vil du modtage et brev med nærmere information om tidspunkt, og hvad du skal gøre.  

Skal mit Stofa-udstyr udskiftes i forbindelse med opgraderingen?

Hvis du efter opgraderingen ønsker at få giganethastigheder, skal du have et ny antennedåse og nyt modem. 

 

Kan jeg beholde min nuværende hastighed på mit internet?

Ja, du kan beholde den hastighed, du har i dag.

Brug for hjælp til din bestilling?

Vores konsulenter sidder klar til at hjælpe dig med at vælge de rette produkter.
Ring på 88 30 30 30 eller lad os ringe dig op.