Gå til hovedindhold

Vi opgraderer til giganet

Højere internethastigheder og endnu mere stabilitet

I Stofa vil vi gerne sikre, at du får den bedste oplevelse, når du ser tv og er på internettet – både nu og i fremtiden. Derfor opgraderer og fremtidssikrer vi i disse år vores kabelnet til giganet.

Endnu mere stabilitet
Illustration af mand med værktøj og værktøjskasse

Giganetopgradering i to faser

Den tekniske opgradering af kabelnettet finder sted i to faser. Under hver af de to faser vil der være afbrydelse af tv, internet og telefoni.

Det sker i fase 1

  • I den første fase af opgraderingen vil der være flere korte afbrydelser henover dagen. Opgraderingen foregår udelukkende udenfor.

Det sker i fase 2

  • I den anden og afsluttende fase af opgraderingen vil der være én længere afbrydelse i dagtimerne. Opgraderingen foregår udelukkende udenfor.
  • Efter opgraderingen skal du søge dine tv-kanaler ind på dit tv igen. Se her på siden hvordan.
  • I mange antenneanlæg vil det desuden typisk være i fase 2, at der slukkes for det analoge FM-signal til antennestikket.

Få besked, når vi opgraderer i dit område

Hvis du gerne vil have information om de to afbrydelser, når vi opgraderer i dit område, skal du tilmelde dig Stofas driftsinformation. Det gør du på Mine Sider på stofa.dk. Når du er tilmeldt driftsinformation sender vi dig en sms eller e-mail inden opgraderingen og afbrydelserne finder sted.

Tilmeld dig driftsinfo

Søg dine tv-kanaler ind

Efter fase 2 af opgraderingen skifter tv-kanalerne plads. Efter kl. 19.00 den dag, hvor opgraderingen finder sted, skal du derfor søge tv-kanalerne ind på dit tv igen. Får du brug for hjælp har vi vejledninger til de fleste tv på linket herunder.

Vejledninger til at søge tv-kanalerne ind

Fra analog til digital radio

Overgangen fra analoge FM-signaler til digital radio er en vigtig del af den nye digitale infrastruktur i Danmark.

Derfor siger vi nu farvel til det gamle, analoge FM-signal. For dig betyder det, at du fremover skal høre radio på en anden måde. Til gengæld kan du glæde dig over at få et langt større udvalg af radiokanaler og en bedre lyd med de digitale signaler.

Nye måder at høre radio

Har du problemer med dit tv-signal?

Har du problemer med dit tv-signal, kan det skyldes fejl i din installation eller dårlige kabler.

Hvis dit tv-signal er dårligt, vil du blandt andet opleve, at der er udfald på én eller flere kanaler, pixelering af billedet eller grynet signal.

Hent din nye IP-adresse

Har du en fast IP-adresse hos os, skal du opdatere den og hente en ny i forbindelse med opgraderingen.

Det kan du gøre på Mine Sider efter kl. 19.00 den dag, opgraderingen finder sted i dit område.

Fakta om Stofas giganet

  • Kabelnettet (coax-nettet) bygger på en stabil og fremtidssikret teknologi, som løbende videreudvikles. På verdensplan er cirka 400 mio. forbrugere i dag koblet på et kabelnet.
  • Med opgraderingen til giganet vil vi kunne levere internethastigheder op til 1.000 Mbit.
  • Rent teknisk betyder opgraderingen, at vi udvider det såkaldte frekvensbånd.
  • Samtidig får vi en bedre udnyttelse af frekvensbåndet, hvor eksempelvis tv-kanalerne bytter plads og det gamle analoge FM-signal slukkes.
  • Alt i alt skaber det  både bedre stabilitet og mere kapacitet til internet med gigabithastigheder eller nye tv-kanaler i knivskarp 4K-opløsning.

Få hurtigt svar her