Gå til hovedindhold
Vi opgraderer til giganet

Højere bredbåndshastigheder og endnu mere stabilitet

Stofa vil gerne sikre, at du får den bedste oplevelse, når du ser tv og er på internettet – både nu og i fremtiden. Derfor opgraderer og fremtidssikrer vi i løbet af 2017-2019 kabel-tv-nettet (coax-nettet) til giganet.

Det vil give dig mulighed for lynhurtigt og stabilt bredbånd med gigabit-hastigheder.

Endnu mere stabilitet

Få besked, inden dit signal påvirkes

Den dag, opgraderingen af kabelnettet finder sted i dit område, vil du opleve afbrydelser af dit tv, bredbånd og telefoni.

Hvis du vil vide, hvilken dag dit signal afbrydes, er det nødvendigt, at du er tilmeldt Stofas driftsinfo. Når du er tilmeldt driftsinfo, får du besked ugen inden afbrydelsen finder sted i dit område. Samtidig vil du få besked ved eventuelle signalforstyrrelser fremover.  Du tilmelder dig driftsinfo på Mine Sider.

Er du klar til at høre radio digitalt?

Når vi opgraderer kabelnettet i din antenneforening, slukker vi samtidigt for det FM-signal, der er tilsluttet antennestikket. Det betyder, at du herefter skal høre radio digitalt. Det kan du gøre via eksempelvis netradio, dit tv, Stofa SmartTv-boksen eller en radio-app. 

Søg dine kanaler ind

I forbindelse med opgraderingen af kabelnettet, skal du søge dine tv-kanaler ind igen. Det kan du gøre efter kl. 19.00 den dag, opgraderingen finder sted i dit område. Har du brug for hjælp til kanalsøgningen, er der hjælp at hente her.

Hent din nye IP-adresse

Har du en fast IP-adresse hos os, skal du opdatere den og hente en ny i forbindelse med opgraderingen. Det kan du gøre på MineSider efter kl. 19.00 den dag, opgraderingen finder sted i dit område.

Fakta om giganettet

  • Med opgraderingen til giganet kan vi levere bredbånd med hastigheder op til 1.000 Mbit.
  • Kabel-tv-nettet bygger på en fremtidsikret teknologi, som løbende videreudvikles. På verdensplan er cirka 400 mio. forbrugere koblet på kabel-tv-net.
  • Med opgraderingen af kabel-tv-nettet til giganet udvider vi det såkaldte frekvensbånd. Det skaber mere kapacitet til for eksempel gigabit-hastigheder eller nye 4K tv-kanaler.
  • Opgraderingen er i gang i blandt andet i Aalborg og Aarhus - og senere følger flere dele af landet med.
Fakta om giganettet

Få hurtigt svar her

Hvorfor opgraderer I kabel-tv-nettet?

Det gør vi for at forbedre vores netværk til vores kunders fremtidige behov. Nye interaktive tjenester, tv-kanaler i Ultra HD-kvalitet og den stigende brug af streaming stiller stadig større krav til et fremtidssikret netværk. Samtidig stiger brugen af internettet markant hvert år.

 

Med opgraderingen af kabel-tv-nettet kan du få adgang til øget stabilitet og endnu hurtigere bredbånd, der lever op til fremtidens digitale behov. Samtidig sikres et stabilt tv-signal ved at minimere forstyrrelser fra indstråling, som kan give udfald og pixeleringer på tv-signalet.

Hvornår sker opgraderingen i mit område?

I Antenneforeningen Aarhus, Hovedgård Antenneforening, AN-TV, Bredballe Antennelaug, Vejle Antenneforening, Mølholm Antennelaug og Nørre Tranders er vi allerede påbegyndt opgraderingen. Horsens Fællesantenne-Forening, Kolding.Net og Holsted påbegynder opgraderingen i løbet af efteråret 2018. Du får nærmere information om opgraderingen af kabel-tv-nettet i dit område. 

 

Senere følger andre antenneforeninger. Du kan kontakte din lokale antenneforening, hvis du vil høre mere om planerne for opgraderingen til giganet i dit område.

 

Er du tilmeldt driftsinfo, får du direkte besked via e-mail eller sms, inden opgraderingen finder sted i dit område. Du kan tilmelde dig driftsinfo via MineSider.

Hvad betyder opgraderingen for mig?

Opgraderingen sikrer bedre stabilitet, mulighed for fremtidige knivskarpe 4K tv-kanaler og lynhurtige hastigheder. Det kan fx være en fordel, hvis I er flere i husstanden, der ofte streamer film og serier på samme tid, eller hvis du arbejder hjemmefra og har brug for at sende og modtage store filer. Med opgraderingen til giganettet får du mulighed for markant højere bredbåndshastigheder både på upload og download. 

 

Opgraderingen betyder også, at du fremover skal høre radio på en ny måde, hvis du i dag hører radio via dit kabel-tv-stik i væggen. Du kun for eksempel høre radio via en DAB+ radio, en netradio eller via apps på din smartphone.

 

Med opgraderingen øges Stofas mulighed desuden for at rette eventuelle fejl eller signalforstyrrelser, inden du som kunde oplever dem.

Koster opgraderingen noget for mig?

Hvis du efter opgraderingen ønsker øgede hastigheder på dit internet, er der en merpris forbundet hermed. Ønsker du at beholde din nuværende hastighed, har opgraderingen ikke nogen indflydelse på dit nuværende abonnement. 

Er der noget, jeg selv skal gøre i forbindelse med opgraderingen?

Efter opgraderingen kan det blive nødvendigt at lave en ny kanalsøgning på dit tv. Bliver dette relevant for dig, vil du modtage et brev med nærmere information om tidspunkt, og hvad du skal gøre.  Arbejdet vil udelukkende finde sted udenfor hjemmet i dagstimerne den pågældende dag.

Skal mit Stofa-udstyr udskiftes i forbindelse med opgraderingen?

Hvis du efter opgraderingen ønsker at få giganethastigheder, skal du have en ny antennedåse og nyt modem.

Kan jeg beholde min nuværende hastighed på mit internet?

Ja, du kan beholde den hastighed, du har i dag.

Brug for hjælp?


Kontakt Teknisk Support på 88 30 30 30

Åbningstider: 8.00-22.00