Gå til hovedindhold
Er du forsikret mod It-kriminalitet

Netbank- og cyberforsikring

Vi dækker internetkunder mod cyberkriminalitet og netbankindbrud

It-kriminalitet skaber mange udfordringer og bekymringer for erhverv. På baggrund af medlemsundersøgelse i april 2019 har Dansk Erhverv i rapporten ”Er Danmark klar til Giganternes tid?” estimeret, at de samlede årlige omkostninger for it-relateret kriminalitet mod danske virksomheder er på mindst 4. mia. kr.*

Samtidig har it-kriminelle aldrig haft så mange muligheder som i dag for at tvinge sig adgang til virksomhedens oplysninger. Fx via jeres computere, netværk, smartphones og tablets. 

It-kriminalitet kan for mange virksomheder få alvorlige økonomiske konsekvenser. Derfor er det vigtigt at have tegnet forsikring, der beskytter virksomheden imod cyberkriminalitet og indbrud via netbank på firmaets konti.  

Alle erhvervskunder med Stofa Erhvervs Business Pro Internet er automatisk omfattet af Netbank- og cyberforsikring. 

Banken og virksomhedsforsikringen dækker ikke altid. Men det gør vi. 

Stofa Erhvervs Cyberforsikring dækker, hvis virksomheden bliver ramt af hacker- eller virusangreb. Og vores Netbankforsikring dækker indbrud i firmaets netbank – noget som din bank og virksomhedsforsikring ikke altid dækker. 

* metoden ikke inkluderer de omkostninger, som virksomheder, der ikke er blevet ramt af cyberangreb, bruger på forebyggelse af It-kriminalitet. 
 

Netbankforsikringen dækker:
   

 • Din virksomheds direkte tab ved indbrud i netbank
 • Også hvis indbrud i netbank sker via applikationer på mobil- eller tablet
 • Sagsomkostninger til udredning af tabet.

Med vores Netbankforsikring, er du derfor dækket med en pengesum, hvis tredjemand opnår uautoriseret adgang via din netbankopkobling og stjæler fra firmaets danske bankkonti.

Dækningssum: 1.500.000 kr.

Cyberforsikringen dækker:
 

 • Omkostninger til at fjerne eksterne angreb af virus, ransomware, DDoS mm. 
 • Datasabotage på systemer og data forårsaget af interne medarbejdere 
 • Relaterede omkostninger til genetablering af data og systemer. 

Cyberforsikringen dækker fx hvis ansatte eller hackere gør skade på software, programmer eller data – og hvis virksomheden i den forbindelse har udgifter til at genetablere data. 

Dækningssum: 300.000 kr. 

Ser vi nogensinde vores penge igen?

Forestil dig, at I bliver hacket og 1 million kroner på firmaets netbank er overført til en ukendt konto. Både din bank og forsikringsselskab siger, at din police desværre ikke dækker mod ”den slags hændelser”.

Du opdager, at jeres mistede penge er overført til udlandet, så de er ekstra svære at spore. Alt tyder på, at du aldrig ser din hårdt tjente million igen … medmindre du har tegnet en Netbankforsikring.

Hvilke it-angreb dækker cyberforsikringen?

Computervirus

Du har vundet en ny iPhone!” En medarbejder kommer ved et uheld til at klikke på et link i en falsk mail. Firmaets netværk og computere bliver øjeblikkeligt inficeret med virus, som sletter en masse data. 

Cyberforsikringen dækker omkostninger til at fjerne computervirus og genetablere data.

Ransomware

Virksomheden bliver udsat for et ransomware-angreb, hvor virksomhedens data bliver låst af it-kriminelle med den hensigt at afpresse jer for en sum penge mod at frigive de låste data. 

Cyberforsikringen dækker omkostninger til at fjerne den skadelige software og genetablere de låste data. 

Sabotage

It-angreb kan desværre også opstå indenfor firmaets egne rækker. Fx sabotage, hvor én af dine ansatte hævner sig ved bevidst at ødelægge virksomhedens software, programmer eller data.  

Cyberforsikringen dækker omkostninger til at genetablere virksomhedens mistede data.

DDoS

Firmaets servere bliver nedlagt af et skadeligt program, der sender uendeligt mange forespørgsler til hjemmesiden. Hjemmesiden bliver utilgængelig og stopper salget i jeres webshop. 

Cyberforsikringen dækker omkostninger til at omgå angrebet samt genetablere data. 

 

Ramt af netbankindbrud eller cyberkriminalitet?

 

Sådan gør du:

 1. Stop skaden ved at få spærret dine konti – kontakt straks din bank
 2. Anmeld skaden ved politiet
 3. Udfyld skadesanmeldelse på denne side hos Købstædernes Forsikring >
 

Ring mig op om Netbanksikring

Din adresse

Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette løsning til dit behov. Udfyld formularen, og vi ringer dig op til en uforpligtende snak.

Du giver Stofa Erhverv A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler dine data i vores Persondatapolitik.

 

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få Netbank- og cyberforsikring?

Alle kunder med Business Pro Internet hos Stofa Erhverv, som har et dansk cvr-nummer får automatisk Netbank- og cyberforsikring inkluderet i deres abonnement.

Vi kan dog ikke tilbyde forsikringen til virksomheder fra følgende brancher: bank, revision og juridisk rådgivning (advokater).

Hvad koster Netbank- og cyberforsikring?

Prisen er 0,- for alle kunder med Business Pro Internet hos Stofa Erhverv. Forsikringen kan tilkøbes for øvrige erhvervskunder.

Bliv kontaktet >

Hvem dækker Netbank- og cyberforsikringen?

Virksomheden vi opretter Business Pro Internet til, og koncernforbundne- eller datterselskaber til virksomheden, er automatisk omfattet af Stofa Erhvervs Netbank- og cyberforsikring.

Kan jeg få separat dækning til flere cvr-numre?

Hvis flere af dine cvr-numre bliver udsat for netbankindbrud eller cyberkriminalitet samtidig, bliver det anset som én skade. Ønsker du separat dækning for hvert selskab, så udfyld denne formular >

Hvor finder jeg mit policenummer?

Dit policenummer er dit kundenummer tilknyttet dit Business Pro Internet-abonnement. Du finder dit kundenummer på din faktura.

Hvilke krav skal jeg opfylde som forsikret?

For at kunne forsikre dig mod netbankindbrud og cyber-kriminalitet forventer vi, at du selv er med til at sikre din virksomhed mod it-kriminalitet. Her er nogle af de vigtigste ting, du skal sørge for:  

 

 • Backup hver 14. dag (gælder cyberforsikring)
 • Firewall og antivirus skal være installeret
 • Hvis du bliver udsat for netbankindbrud, standser du hurtigst muligt skaden ved at lukke dine konti via din bank. 

 

Se alle krav til dig som forsikret i vores vilkår >

Hvad er selvrisikoen?

Selvrisikoen er 4.582 kr. pr. skade på både Netbank- og cyberforsikringen.

Hvilke skader er ikke dækket?

Netbank- og cyberforsikringen er et inkluderet gode til dig, som er internetkunde hos Stofa Erhverv. Vi dækker de mest gængse udfordringer, men ikke alle. Fx dækker vi ikke: 

 • Indirekte drifts- og avancetab 
 • Ansattes underslæb
 • Udgifter til betaling af løsesum
 • Bøder
 • Ansvar overfor tredjemand

 
Se i øvrigt vilkårene >

Netbankforsikring

Hvad dækker Netbankforsikringen?

Netbankforsikringen dækker netbankindbrud med op til 1.500.000 kr. pr. skade. Hvis flere af dine cvr-numre bliver udsat for netbankindbrud samtidig, bliver det anset som én skade. 

 

Din bank dækker tab på din private bankkonto, hvis du bliver udsat for netbankindbrud. Men er du virksomhedsejer, hænger du normalvis selv på et eventuelt tab. Som internetkunde med Business Pro Internet hos Stofa Erhverv er du til gengæld godt dækket ind.  

 

Læs mere om dækning her >

Kan jeg udvide dækningssummen på Netbankforsikringen?

Ønsker du at udvide din Netbankforsikring med en større dækningssum end 1.500.000 kr., så kontakt os via denne formular >

Cyberforsikring

Hvad dækker Cyberforsikringen?

Cyberforsikringen dækker jeres omkostninger til reetablering af data eller systemer efter virus- eller hackerangreb. Forsikringen dækker også, hvis en medarbejder med fortsæt udfører datasabotage.  

Dækningssummen er op til 300.000 kr. pr. skade.

 

Læs mere om dækning her >

Udvid med større dækningssum

Har din virksomhed brug for en større dækningssum på Netbankforsikring? Udfyld denne formular og bliv ringet op med et tilbud af Købstædernes Forsikring.