Gå til hovedindhold
Telefoni erhverv

Den digitale byggebranche

Hvad er potentialet for den digitale byggebranche?

Den fjerde industrielle revolutionen ruller lidt langsommere i bygge og anlægsbranchen end i andre brancher. Lavere investeringslyst, lavere kompetenceniveau og mindre professionalisering i optaget af digitale værktøjer betyder, at gevinsterne er mindre.

Bygge- og anlægsvirksomheder mangler i samme grad som virksomhederne i de øvrige brancher kompetencer til at udnytte IT-investeringer fuldt ud.

Svarene fra undersøgelsen viser, at der i bygge- og anlægsbranchen er masser af digitale muligheder på byggepladsen.

Læs mere om digitalisering i bygge og anlægsbranchen i vores nye rapport.

den digitale byggebranche
Den digitale byggebranche

47 procent af danske bygge og anlægsvirksomheder har ingen fibernet

Fibernet er mindre anvendt i byggebranchen i forhold til andre brancher.

Nye tal viser, 47 procent af danske bygge- og anlægsvirksomheder har ikke installeret fibernet. 16 procent af disse har planer om at investere i fibernet indenfor de næste 18 måneder, hvilket svarer til otte procent af bygge- og anlægsvirksomhederne.

Fire ud af ti virksomheder uden fibernet mener ikke, at de har behov for fibernet, mens 16 procent ikke kan få adgang til fibernet, hvor de bor.

Bygge- og anlægsvirksomheder er blandt de virksomheder, som investerer mindst i IT

Sammenlignet med virksomheder i de øvrige brancher investerer bygge- og anlægsvirksomhederne mindre på alle områder af IT bortset fra i IT-sikkerhed. Bygge- og anlægsbranchen investerer altså mindre i avanceret IT-udstyr, IT-systemer, IT-automation samt IT-kurser end andre brancher.

Kun tre procent af bygge- og anlægsvirksomhederne har planer om at investere i avanceret IT-udstyr, mens næsten hver femte virksomhed i de øvrige brancher har planer om det. Disse tal illustrerer, at bygge- og anlægsbranchen ikke udnytter mulighederne i Build 4.0 fuldt ud.

Den digitale byggebranche

3 måder vi hjælper byggebranchen

Ingen tabte opkald

Ubegrænset antal indgående linjer sikrer, at kunderne altid kommer igennem og får jeres velkomsthilsen. 
 

Ring mig op

Bedre kundebetjening

Kunderne bliver altid mødt af en professionel velkomsthilsen, når de ringer til jer – og bliver nemt viderestillet til den rigtige medarbejder fra vores app. 

Ring mig op

Tjek hvem der er ledig nu

Ingen ringer nogensinde forgæves, fordi du altid kan se om, og hvornår, en kollega er ledig fra app’en. Omstil med få klik fra din smartphone.

Ring mig op

 

Få din rapport her