Gå til hovedindhold
digitalisering

Digitalisering i danske virksomheder

Hvor digitale er danske virksomheder?

Teknologisk Institut har på vegne af Stofa Erhverv spurgt 808 danske virksomheder om deres digitale infrastruktur, digitale kompetencer og digitale mindset.

Vi ville gerne vide, hvilke brancher der har potentiale til mere digitalisering. Hvad er de vigtigste gevinster ved at digitalisere? Og er der barrierer, der truer Danmarks digitale førerstatus? Vi har på den måde undersøgt den digitale parathed i danske virksomheder for at få overblik over, hvor langt virksomhederne er nået.

Find rapporten for din specifikke branche herunder

”1 ud af 3 virksomheder mener ikke, de har de nødvendige kompetencer til at få det optimale ud af teknologi”

 

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med Teknologisk Institut
 

Danske virksomheder udfordres af den digitale revolution

 

  • Alle brancher mangler IT-kompetencer til at udnytte de muligheder, som teknologien tilbyder. Det betyder, at de ikke udnytter deres IT-investeringer fuldt.
     
  • Læs hovedkonklusionenerne af den digitale brancheundersøgelse  og bliv klogere på hvilke brancher der er mest digitalt parate,og hvor der er potentiale for mere digitalisering. Læs mere her >

Spørgsmål og svar om undersøgelsen

Hvad går undersøgelsen ud på?

Den Digitale Brancheundersøgelse er svar fra 808 danske virksomheder omkring deres digitale infrastruktur, kompetencer og mindset. 

 

Kort fortalt besvarer undersøgelsen, hvor digitale danske virksomheder rent faktisk er – og giver svar på hvilke brancher, der har potentiale til meget mere digitalisering, hvad man kan forvente af it-investeringer i erhvervslivet i løbet af 1-2 år … og meget mere. 

Hvorfor har Stofa Erhverv lavet undersøgelsen?

På bare 30 år er internettet blevet ligeså essentielt som vand og strøm. Uden optimal anvendelse af internettet, begrænser det både virksomheders potentiale og de samfundsmæssige gevinster. 

 

Som en del af Norlys-koncernen har vi udrullet mere end 15.000 km fibernet og skabt over 22.000 forbindelser til erhverv. Vi følger derfor den digitale udvikling på tætteste hold og har sat os for at få en digital status på dansk erhvervsliv. Derfor står vi bag denne undersøgelse.

Hvad kan du bruge svarene til?

Svarene fra Den Digitale Brancheundersøgelse tegner et billede af, hvilke brancher der er mest digitalt parate – og hvilke der har potentiale for mere digitalisering. 

 

Undersøgelsen viser, at der i alle brancher er masser af digital luft foran køleren. Vi håber, at svarene i undersøgelsen er med til at sikre større fokus på digital udvikling – hos brancheorganisationerne, i regeringen og ikke mindst hos virksomhederne.

 

Alle medier, organisationer, virksomheder og enkeltpersoner med interesse i undersøgelsens svar er velkomne til at henvise til undersøgelsen under forudsætning af den rigtige kreditering og/eller link til disse sider. 

Hvordan er undersøgelsen foregået (metode)?

I udvalget af virksomheder er mindre, danske virksomheder med 5 – 100 ansatte inden for landbrug, fremstillingsindustri, bygge & anlæg, detailhandel og liberale erhverv. Spørgsmålene er udviklet af Teknologisk Institut i samråd med Stofa Erhverv. Virksomhederne er interviewet af Jysk Analyse pr. telefon fra 13. maj 2019 til 14. juni 2019. 

 

Der blev taget kontakt til i alt 1.585 virksomheder, hvoraf 808 (51%) indvilgede i at deltage og gennemførte interviewet. En tilfredsstillende deltagelsesprocent for undersøgelser af denne type. 

 

På baggrund af sammensætningen i det realiserede sample og tal for populationen er der foretaget en vejning af data. Vægtningen laves med baggrund i branche og antal ansatte, så resultaterne af undersøgelsen er repræsentative for mindre virksomheder i de valgte brancher. 

 

De anonymiserede data er efterfølgende behandlet og statistisk analyseret af Teknologisk Institut for Stofa Erhverv.

Hvem og hvor mange har svaret?

De interviewede er en person fra ledelsen i virksomheden, der er beslutningstager i forhold til IT. Der er interviewet i alt 808 danske virksomheder. 

 

Interviewene er gennemført i maj-juni 2019 med virksomheder med 5-100 ansatte. Resultaterne er repræsentative for virksomheder indenfor landbrug, industri, bygge & anlæg, detailhandel og liberale erhverv.

Hvem kan jeg kontakte om undersøgelsen?

Hvis du har spørgsmål, kontakt vores presseansvarlig Henrik Højlund på henchr@norlys.dk.

 

Ring mig op

Din adresse

Vi hjælper dig gerne med at vælge den rette løsning til dit behov. Udfyld formularen, og vi ringer dig op til en uforpligtende snak.

Du giver Stofa Erhverv A/S samtykke til, at vi må kontakte dig én gang med et uforpligtende tilbud. Du kan læse, hvordan vi behandler dine data i vores Persondatapolitik.

Stofa Erhverv vidensmail

Få vores bedste tips, nyheder og digital viden i indbakken