Gå til hovedindhold
20/02-2019 Internet

Stigende behov for båndbredde

Antallet af bredbåndsforbindelser på mindst 100 Mbit/s download er mere end femdoblet på ét år ifølge ny telestatistik fra Energistyrelsen.

Læsetid: 1 min.

Samtidig er antallet af bredbåndsabonnementer, leveret over fibernettet, vokset med over 50.000 på ét år. Udviklingen betyder, at over 420.000 danske husstande og virksomheder i dag benytter en fiberforbindelse

Hvad løfter forbruget i vejret?

I hjemmene bliver forbruget drevet af tv-tjenester, som leveres over bredbånd. Og særligt fiberbrugere, som streamer mere end andre bredbåndsbrugere, viser en undersøgelse fra analysevirksomheden Wilke. Danskerne vil i 2019 bruge mere tid på streaming end på traditionel tv-kiggeri ifølge Wilke.

Digitale virksomheder trækker også op

Virksomheder stiller også krav til stigende hastighed og kvalitet på nettet, fordi mere og mere af hverdagen foregår online.
Kendte eksempler fra erhvervslivet er opkald via internettet (VoIP), hosting, backup i skyen, fildeling, videomøder, e-handel og annoncering.

Stofa Erhverv bemærker også det stigende behov hos erhvervskunderne:

Vi har længe mærket udviklingen. Kigger du på virksomheder, kan vi se en klar efterspørgsel på højere hastigheder, som understøtter en forbedring af virksomhedens  egen konkurrencekraft via velfungerende applikationer, effektiv it-infrastruktur og produktive medarbejdere.

Thomas Asmund-Hjorth, salgsdirektør i Stofa Erhverv

Tendensen gælder også, når firmansatte arbejder fra privatadressen:
- Når vi kigger på hjemmearbejdspladser, er der ligeledes en klar efterspørgsel på højere hastigheder. Her bliver vi påvirket af forbrugernes ændrede tv- og internetvaner, hvor de høje hastigheder er afgørende for den gode oplevelse. Derfor er det interessant at se, at telestatistikken fra Energistyrelsen bakker op om denne tendens, siger salgsdirektør i Stofa Erhverv, Thomas Asmund-Hjorth.

Se mulighederne med Business Fibernet her >>

 

Medarbejderbredbånd giver værdi

Medarbejderbredbånd er et personalegode, der giver både medarbejdere og virksomhed stor værdi. Det har Sydbank erfaret, hvor 40 procent af medarbejderne med hjemmearbejdsplads har en medarbejderbredbånds-aftale med Stofa Erhverv.  

Se hvilke fordele Sydbank-medarbejdere fremhæver ved at kunne arbejde hjemmefra >>

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

 • 5g Internet
  Hvad betyder 5G-netværk for din virksomhed?
  I Danmark er vi, ligesom mange andre steder i verden, ved at gøre klar til fremtidens mobile netværk – 5G. Den næste generation af netværk vil gøre det muligt at udvikle nye…
 • kunstig intelligens og chatbots Internet
  Sådan skaber kloge chatbots mere værdi for erhverv
  Vi skal ikke mange år tilbage, før kunstig intelligens var forbeholdt science fiction-genren. Teknologien er ofte blevet fremstillet negativt i film, hvor computeren ender med at…
 • Stabilt fibernet til erhverv Internet
  Øget produktivitet med hurtigt bredbånd
  Virksomheder med hurtigt bredbånd er op til 3,9 % mere produktive!