Gå til hovedindhold
14/12-2017 Fremstilling

Siemens’ produktion er 99,99 % fejlfri - lær af de bedste her

Siemens, Kings Hawaiian og General Electrics er tre eksempler på, hvordan ny teknologi kan gøre både maskiner og mennesker klogere og samtidig skabe solid vækst.

For at finde inspiration til, hvordan man implementerer Industri 4.0, må danske produktionsvirksomheder skele til udlandet. Store virksomheder som Siemens, King’s Hawaiian og General Electrics er nogle af de first-movers, der allerede i dag ser bundlinjen vokse i takt med, at deres produktion bliver mere og mere intelligent.
Denne artikel vil inspirere dig med best-practice eksempler fra de 3 store virksomheder.

Stofa Erhverv Internet of things IoT

Siemens fabrik har en fejlprocent på kun 0,01

Når det gælder Industri 4.0, fører Tyskland an. På Siemens’ fabrik i Amberg håndterer maskiner og computere 75 procent af produktionsprocessen. Det sikrer en produktionskvalitet på 99,99 procent – og de få fejl, der opstår, fanger en række teststationer.

De intelligente maskiner kan på forhånd vise fabrikationsprocessen for nye produkter uden faktisk at implementere den. Det nedbringer de omkostninger, der normalt er forbundet med at fjerne problemer i testfasen. Via produktkoder kommunikerer de producerede dele med maskinerne og fortæller, hvilke skridt de skal tage i fabrikationsprocessen. Med andre ord styrer produkterne deres egen fremstilling.


Læs mere: Siemens udrydder fejl i produktionen ved at lade deres maskiner tale sammen

Brødfabrikant fordobler produktion

Den amerikanske brødfabrikant King’s Hawaiian fordoblede sin produktion efter at have implementeret den fjerde industrielle revolutions teknologi på deres fabrik. Maskinerne er i dag opkoblet til en software, så medarbejdere altid har adgang til data, der giver overblik over hele produktionslinjen.

Det nye system har reduceret fabrikkens vedligeholdelsesomkostninger, fordi maskinerne selv opdager fejl på et meget tidligt stadie. Fordi hele netværket er forbundet til internettet, kan det monitoreres og styres fra virksomhedens hovedkontor. Netop den mulighed viser, hvordan globale virksomheder kan udnytte teknologien til altid at have fuld kontrol over fabrikker i hele verden.

10.000 sensorer sladrer om produktionen hos General Electrics

En tredje virksomhed, der udnytter den fjerde industrielle revolutions teknologiske muligheder, er General Electrics. 
På fabrikken i Schenectady, NY, indsamler de data fra produktionen 24-7. Gennem 10.000 sensorer på produktionslinjen kan medarbejdere tilgå status på produktionen til hver en tid. 

De 10.000 sensorer måler alt fra temperatur og luftfugtighed til lufttryk og maskinernes driftsstatus. 
Tallene bliver automatisk rapporteret, så den ansatte med et enkelt klik på sin iPad kan sikre, at alt forløber som planlagt og dele de nyeste tal med kolleger i andre afdelinger. 

 

Gratis e-bog

Hent mere inspiration og indsigt i vores digitale guide til fremstillingsbranchen: "Kan jeres produktion konkurrere i den digitale tid?"

Få den digitale guide om fremstillingsbranchen >

 

 

Hurtigt og stabilt internet er en sikker investering. Vi kan hjælpe.

Flere eksperter peger på, at digitale investeringer måske er det bedste, I kan gøre for virksomheden netop nu.
Resultaterne hos Siemens, King’s Hawaiian og General Electrics taler for dem selv. 
Vil du vide mere om fordelene med lynhurtigt, stabilt internet? Så tjek jeres muligheder hos Stofa Erhverv. 

Klik her, og se hvorfor I bør investere i fibernet >>

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

  • Fibernet til fremstillingsvirksomhed Fremstilling
    Maskinerne styrer sig selv på den intelligente fabrik
    Det er ikke science fiction. Med Industri 4.0 kan fabrikker forvandles til intelligente organisationer, hvor maskiner, produktdele og lagre regulerer sig selv.