Gå til hovedindhold

Ekspert-råd: Sådan vælger du de bedste apps

Tendens: Markedet bugner af apps og og software, der er skabt til at gøre din arbejdsdag nemmere – mange af dem er endda gratis. Men hvad afgør, hvilke der bliver virksomhedernes foretrukne? Og hvad bringer fremtiden?

At den enkelte tjeneste kan integrere med de redskaber, virksomheden ellers bruger, er en afgørende faktor for, om den vinder indpas. Uanset om man er en lille virksomhed med få medarbejdere eller har flere afdelinger, skal værktøjerne gøre arbejdsgangene simplere – ikke besværliggøre dem. Sådan lyder første pointe fra digital trend-ekspert David Guldager.

Slack er et eksempel på en populær app, der efterlever dette kriterie. Appen fungerer som en kommunikationsplatform, hvor man kan dele dokumenter, filer og links, og den integrerer med programmer, mange i forvejen bruger, så som Dropbox, Trello og Google Drev.

– Det er supernemt at dele dokumenter, og man kan samtidig have en chat-tråd kørende om det pågældende dokument. Vi vil komme til at se, at denne type services med tiden afløser den tungere proces, hvor vi sender e-mails med vedhæftede filer frem og tilbage. E-mailen vil lide en stille død – i hvert fald i forhold til interne processer, spår David Guldager.

Brugervenlighed er et must

De services, vi foretrækker, har en intuitiv brugerflade og er lette at finde rundt i. Mange har brug for at anvende samme programmer på flere devices, og derfor fungerer det også rigtig godt, hvis programmet ser nogenlunde ens ud på computeren, mobilen og iPaden – og at skiftet imellem dem er uproblematisk, forklarer David Guldager og giver et eksempel:

– Vi kender det fra Netflix, hvor man kan pause en film på sit tv og senere genstarte den med et tryk på den tilsvarende play-knap fra mobilen. Det giver en oplevelse af ’continuity’, og det vil også fremover i højere grad gøre sig gældende i de mere arbejdsrelaterede programmer.

God plads i skyen

Vi kommer ifølge David Guldager ikke uden om betydningen af skyen – og i relation hertil – tendensen med automatisering.

Google Docs sætter standarden i forhold til, at den automatisk lægger dokumenter op, og at disse opdateres i takt med, at brugerne redigerer i et dokument. Flere kan arbejde i samme dokument samtidig, og det er jo både praktisk og effektivt, siger han.

Muligheden for at fildele, tilgå fra mange platforme og gemme data i skyen er allerede en integreret del af rigtig mange it-redskaber med fokus på videndeling, kommunikation og projektledelse. Og vi har kun set toppen af isbjerget, når det gælder udbuddet af digitale services, der hjælper os med at optimere arbejdsgangene.

– I fremtiden vil der være ubegrænset plads og flere gratis tjenester til rådighed. Udfordringen for virksomheden er at vælge de rigtige tjenester, som alle medarbejderne tager til sig. Heldigvis er der stor konkurrence på markedet og bevidsthed om, at fancy funktioner ikke må overskygge brugervenligheden.

----------------

Kort om David Guldager

David Guldager har fingeren på pulsen inden for digitale trends og gadgets. Han fungerer som redaktør på TV 2 Beep og er fast ekspert på TV 2 News og Go'morgen Danmark.