Gå til hovedindhold
20/02-2019 IT-sikkerhed

Guide: Sådan sikrer du dig mod digitale trusler

Vi giver dig fire gode råd til at sikre din virksomhed mod digitale landminer – uden at det behøver at koste en bondegård.

Læsetid: 1 min.

1. Læg en plan for it-sikkerheden

Måske har I allerede en it-afdeling i virksomheden. Hvis ikke bør I udnævne en it-ansvarlig, som i samarbejde med ledelsen kan formulere en overordnet it-politik for at sikre, at medarbejdernes online-adfærd ikke udsætter virksomheden for unødvendig risiko. Den overordnede it-politik behøver ikke være mere end en side lang, og den skal beskrive, hvilke aktiver virksomheden skal beskytte, og hvordan medarbejderne skal færdes online.

2. Tag altid backup

En af de største sikkerhedsbrølere er, at virksomheder ikke tager backup. Sørg altid for tage backup, og hvis du vælger backup-leverandør, så vær sikker på, at leverandøren rent faktisk er kvalificeret til at løfte opgaven. En inkompetent backup-leverandør kostede for eksempel den lille virksomhed Aalborg Farve og Lak over en million kroner, da virksomheden blev ramt af et hackerangreb.

3. Investér i antivirus-software

Virus er en af de it-trusler, der historisk har forvoldt mest skade. En computervirus ”smitter” ofte, så når den først er kommet indenfor, spreder den sig. Virus kan komme ind gennem alt fra e-mails til usb-nøgler. Sørg derfor for at installere antivirus-software på alle computere og især på servere.

4. Læs virksomhedens logfiler

Når en computer kontakter en anden computer udveksler de to maskiner navne og informationer om de aktiviteter, de vil foretage. Disse informationer lagres i logfiler, som en it-kyndig kan læse og se, om virksomheden er udsat for forsøg på indtrængning fra en uvedkommende. Læs derfor med jævne mellemrum logfilerne igennem, så I kan reagere, hvis de viser tegn på angreb.

 

Få en sikker fibernetforbindelse

Med Business Fibernet tilbyder vi overvågning af din forbindelse, Cisco router med indbygget firewall og ikke mindst 24/7 support, hvis du oplever fejl. 

Se mulighederne med Business Fibernet her >>

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

 • 5 tips til en stærk adgangskode - stofa erhverv IT-sikkerhed
  Er du et nemt mål for hackerne? Her er 10 passwords du skal undgå
  Hackere har i dag redskaber til at gætte eller aflæse passwords. En stærk adgangskode er derfor vigtig, hvis du minimere risikoen for at uvedkommende får adgang til dine enheder…
 • Tegn på malware - stofa erhverv IT-sikkerhed
  10 tegn på, at din Windows-computer kan være inficeret med malware
  Det er vigtigt, at du holder nøje øje med afslørende tegn på, om du er blevet ramt af malware. Her giver vi 10 tegn på, at din computer kan være inficeret.
 • IT sikkerhed med fibernet IT-sikkerhed
  3+1 typiske IT-trusler: Find dem, før de finder dig
  Læs med, og bliv klogere på, hvordan du sikrer din virksomheds IT-systemer mod fire af de mest almindelige IT-trusler.