Gå til hovedindhold
03/05-2019 Internet

Øget produktivitet med hurtigt bredbånd

Virksomheder med hurtigt bredbånd er op til 3,9 % mere produktive!

Læsetid: 2 min.

En undersøgelse for Erhvervsstyrelsen viser, at virksomheder med en internethastighed på 30 Mbit eller mere har en merproduktivitet på op til 3,9 %.

Analysen bygger på 16.000 virksomheder. Selvom undersøgelsens resultater skal fortolkes med en vis forsigtighed, er det første gang, der er foretaget en økonometrisk effektmåling baseret på danske virksomhedsdata over en længere periode.

Stofa fibernet er en fremtidssikret platform

Undersøgelsen viser en positiv sammenhæng mellem højere bredbåndshastighed (30 Mbit eller mere) og produktivitet i danske virksomheder. 
Stofa Erhverv tilbyder fibernethastigheder op til 1 Gbit og gør det muligt for virksomheder at fremtidssikre sig mod den eksplosive datavækst, der på verdensplan fordobles hver 18. måned.

Regneeksempel: Gevinsten ved 3,9 % merproduktivitet

For en virksomhed, der omsætter for 10 mio. kr. om året, kan en merproduktivitet på 3,9 % betyde op til 390.000 kr. mere – eller 32.500 pr. måned – på den samlede omsætning. 
For disse merproduktive virksomheder kan en fibernetforbindelse derfor tjene sig hjem mange gange. Vælger den fx Business Fibernet 50/50 Mbit til kr. 746 pr. måned (kr. 8.952 pr. år) ’tjener’ virksomheden op til kr. 31.754 om måneden (og kr. 380.048 om året!).

I vores regneeksempel betaler 50/50 Mbit Business Internet sig tilbage over 43 gange – hvert år.

Andre undersøgelser viser højere gevinster

En rapport fra Copenhagen Economics anslår, at højhastighedsbredbånd potentielt kan bidrage med en vækst i Danmark på op til 7 pct. i 2020 – svarende til 170 mia. kr.

Fibernettet har særlig stor betydning i landdistrikterne

Eksperter anslår, at der kan skabes op til 9.000 arbejdspladser hen over de næste 5 år via fibernettet. Derfor har Stofa og SE investeret milliarder i fiberinfrastruktur, som er med til at gøre Syd- og Sønderjylland til Europas mest fiberintensive område.

Se mulighederne med Business Internet her >

 

Hvad ville 3,9 % højere produktivitet betyde for jeres virksomhed?


Med fibernet er I også sikret en række andre fordele som fx:
 

 • 24/7 support hele året
   
 • 99,9 % tilgængelig for kunderne
   
 • Fremtidssikring af din virksomhed

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

 • 5g Internet
  Hvad betyder 5G-netværk for din virksomhed?
  I Danmark er vi, ligesom mange andre steder i verden, ved at gøre klar til fremtidens mobile netværk – 5G. Den næste generation af netværk vil gøre det muligt at udvikle nye…
 • kunstig intelligens og chatbots Internet
  Sådan skaber kloge chatbots mere værdi for erhverv
  Vi skal ikke mange år tilbage, før kunstig intelligens var forbeholdt science fiction-genren. Teknologien er ofte blevet fremstillet negativt i film, hvor computeren ender med at…
 • Videokonference med fibernet Internet
  Stigende behov for båndbredde
  Antallet af bredbåndsforbindelser på mindst 100 Mbit/s download er mere end femdoblet på ét år ifølge ny telestatistik fra Energistyrelsen.