Gå til hovedindhold

Der findes efterhånden en hel del automatiserings-værktøjer, som kan gøre din hverdag lettere. Vi giver dig tre bud på populære værktøjer, der vil spare dig for masser af tid i hverdagen.

Hvad enten du bruger for meget af din tid på at sende e-mails til kunder, indtaste bunkevis af oplysninger i Excel-ark eller har svært ved at huske dine genvejstaster, så fortvivl ikke. Her får du tre gode bud på, hvordan du automatiserer dine hverdagsopgaver.

Automatisér dine e-mails

Hvis din virksomhed markedsfører sig med e-mails eller udsender et nyhedsbrev, så hold øje med Mailchimp og Campaign Monitor. De to programmer kan for eksempel udsende såkaldte auto-responders, der er automatiske mails, baseret på brugerens adfærd. Det kan for eksempel velkomst-mails til nye kunder, skræddersyede e-mails baseret på kundernes aktivitet på dit website og anbefalinger til nye produkter baseret på tidligere køb. Det eneste, du selv skal gøre, er at lave teksterne én gang – derefter kan du genbruge dem i fremtidige automatiserede e-mails.

Hvis x, så y

If This Then That (IFTTT) har et væld af ”opskrifter” på automatiserede workflows, som du frit kan benytte. Programmerne If This Then That (IFTTT) og Do automatiserer småopgaver på baggrund af simple kommandoer. De kan eksempelvis automatisk logføre dine arbejdstimer, videresende e-mails fra bestemte personer til andre i organisationen eller sende mødenoter til mødedeltagernes e-mail. Alle funktionerne er baseret på simple ”hvis x, så y”-kommandoer, og der er et væld af ”opskrifter” til fri afbenyttelse.

Ikke helt automatisk automatisering

Amazon tilbyder med tjenesten Mechanical Turk at udføre såkaldte Human Intelligence Tasks – altså opgaver, som endnu ikke kan automatiseres af software, og som derfor udføres af rigtige mennesker. Du kan for eksempel uploade simple indtastningsopgaver med en beskrivelse af, hvad du vil have løst, og så bliver opgaverne løst af servicens hundredtusindvis af medlemmer. Du betaler først, når du er tilfreds med resultatet, og du vil typisk opleve, at opgaven er afsluttet på meget kort tid.

 

Spar tid – og bliv op til 3,9 % mere effektiv

En ny undersøgelse for Erhvervsstyrelsen viser, at virksomheder med en internethastighed på 30 Mbit eller mere har en merproduktivitet på op til 3,9 %.