Gå til hovedindhold

Inspiration til at arbejde effektivt

Det er nemt at miste fokus og effektivitet i en digitaliseret verden.
Her får du tips til hvordan du får teknologien til at arbejde for dig ... pakket ind i en lille opsang.

Drew Houston sad irriteret i bussen. Han havde glemt et vigtigt USB-drev med vigtige filer om sit spirende iværksætterprojekt. Året er 2006 og Drew skulle på en 4 timers lang bustur fra Boston til New York. Tilsyneladende uden mulighed for at arbejde på sit vigtige projekt. I stedet for at læse en roman, gik Drew i gang med at kode en løsning til problemet. 

Dette var starten på Dropbox – i dag én af verdens førende udbydere af datalagring i skyen.

Stofa Erhverv - fiberløsninger
Stofa Erhverv - Telefoni og Internet

 

Den nye måde at "gå på arbejde"

Drew Houstons vision med Dropbox var at bygge en simpel tjeneste, der gemmer filer i skyen, så folk – uanset sted – har adgang fra enhver enhed og kan dele dem med andre. Dropbox er et af mange eksempler på, hvordan internettet har givet erhvervslivet bedre betingelser for at skabe resultater. 

Vi har fået uanede muligheder for at arbejde effektivt og smartere. Og arbejdet er ikke længere begrænset af et fysisk sted. Takket være internettet kan du i dag arbejde uanset hvor du er. 

Så hvad er problemet?

Brug af teknologi på kontoret sakker bagud

Eksperter skriger om ”fremtiden krav” til erhvervslivet: mere agilitet, bedre samarbejde og højere produktivitet. 

Men ønskerne falder til jorden, fordi arbejdsrutiner og processer udvikler sig bekymrende langsomt.

Vi arbejder, som vi altid har gjort. De fleste udnytter kun en brøkdel af de teknologiske muligheder, der findes. Og mange sidder stadig begravet i emails og kalendere tilplastret med (uproduktive) møder. For et par årtier siden var teknologien på kontoret milevis foran hjemmet. I dag er det omvendt. Når tingene ikke fungerer optimalt falder medarbejdernes trivsel og effektivitet – og skader virksomhedens resultater. 

Så hvordan bliver vi bedre?

Stofa Erhverv - Fibernet og bredbånd

Lad teknologien arbejde for dig

Internettet baner vej for ny teknologi, der rykker ved mange af de forældede processer, der stadig lever i mange virksomheder. Start med at udpege hvor du bruger for meget tid. Og tjek herefter om ikke det kan gøres smartere ved at bruge teknologi, fx apps. 

Her er tre gode eksempler: 

  • Trello skaber det gyldne overblik med dine opgaver,
    så du slipper for det tunge Excel-ark

  • Slack forsøger at aflive emails og erstatte med chat i arbejdsgrupper 

  • IFTTT kan automatisere simple, trivielle opgaver ved at forbinde dine apps. 

Der findes et hav af apps, der kan gøre jobbet nemmere. Men tænk godt over, hvad du har behov for, så du ikke farer vild i ’app-junglen’.

Arbejder I effektivt, så der er tid til at holde fri?

60 procent af danskerne har ifølge Gallup følt sig stressede det seneste år. Vi er nødt til at arbejde smartere – både på kontoret og hjemmefra – hvis vi skal rykke dette alarmerende tal mod syd. 

Det hjælper ikke på stress-niveauet, hvis de ansatte er tvunget til at jagte internetadgang i virksomheden, fordi det trådløse netværk ikke dækker. Få en stærk WiFi-løsning baseret på driftssikkert fibernet. Vi leverer og installerer, så alle jeres medarbejdere altid er online. Vi gør det også muligt for jer at arbejde hjemmefra på en sikker og hurtig internetforbindelse. 

Se fx hvordan Sydbanks ansatte har opnået større balance mellem arbejde og privatliv med medarbejderbredbånd fra Stofa Erhverv.

88 30 30 80 
Ring til os og hør gratis og uforpligtende om jeres muligheder. Eller klik nedenfor, hvis vi skal ringe til dig.

Stofa Erhverv - MPLS forbindelser