Gå til hovedindhold
14/12-2017 Telefoni

Fremtiden hedder "IP" til fornavn

IP-telefoni giver fastnettelefonen baghjul. Især for virksomheder er udsigten til at få billigere tale og et fleksibelt omstillingsanlæg i skyen et stærkt incitament.

Flere og flere skrotter telefonstikket i væggen til fordel for IP-baseret telefoni. Tendensen er klar, ikke mindst når man ser på de seneste tal fra Erhvervsstyrelsen. Antallet af klassiske fastnetabonnementer er halveret over de seneste 5 år (fra 2012-2016) og taletrafikken falder også årligt, mens IP-telefonitrafikken stiger med godt 10% årligt.

Skeler man til den verdensomspændende IP-teleleverandør Ciscos tilbundsgående analyser af den globale udvikling inden for IP-trafik, ser udviklingen kun ud til at fortsætte ad samme spor. Ifølge deres senest udgivne rapport fra 2016 er IP-trafikken på verdensplan firedoblet de seneste fem år – og forventes at vokse til det tredobbelte de kommende fem år.

Mere end billig telefoni

Hvad skyldes populariteten? De billige minutpriser, internetbaseret telefoni kan tilbyde, er en åbenlys del af forklaringen. Men især for virksomheder er trækplasteret i højere grad, at IP-telefoni kan fungere sammen med andre værktøjer på internettet og virksomhedens øvrige forretningssystemer. Foruden den økonomiske fleksibilitet, mange har erfaret, at en webbaseret telefoniløsning giver.

Er man for eksempel en stor eller mellemstor virksomhed med behov for omstillingsfunktioner, vil der være stor værdi i at placere sit omstillingsbord i ”skyen” – dvs. vælge en webbaseret løsning. Systemet kan alt det, et moderne omstillingssystem skal kunne så som at viderestille, give velkomsthilsner, håndtere gruppekald og køer m.m., og der vil typisk være langt flere services at vælge imellem med en såkaldt hosted løsning, hvor udbyderen sørger for løbende at udvikle nye funktioner. Samtidig er den webbaserede brugerflade nem at betjene, hvis man for eksempel selv vil oprette nye numre eller lave kaldegrupper.

Undgår at overkøbe kapacitet

Frem for at investere i et dyrt omstillingsanlæg – og måske overkøbe kapacitet for at fremtidssikre sig – kan man med et IP-telefonsystem nøjes med at leje det antal telefonlinjer, virksomheden aktuelt har brug for. Og så op- eller nedjustere med et enkelt klik, hvis behovet ændrer sig.

Klar tale

Endelig er der talekvaliteten. Modsat hvad mange tror, er talekvaliteten med IP i dag fuldt ud på højde med almindelig fastnet og mobiltelefoni. Den er faktisk endnu bedre, hvis man – som hos Stofa Erhverv – får sin IP-tale leveret gennem et dedikeret, lukket net, afskærmet fra det øvrige internet.

Sådan virker IP-telefoni

Til forskel fra den traditionelle PSTN-telefoni, der kører gennem et netværk af kobbertrådsforbindelser, foregår en samtale med IP-telefoni over internettet. Samtalen sendes over nettet i små datapakker, som finder vej til modtageren IP-adresse. For at få en god, ensartet talekvalitet kræves en relativt høj båndbredde. Derfor er en fiberforbindelse meget velegnet til IP-telefoni.

Læs mere om Stofa Erhvervs IP- og omstillingsløsning, Business Connect >>

 

Det kan det også …

 • Videokonferencer
 • Automatisk præsentation
 • Omstilling til mobiltelefoner
 • Omstilling på tværs af lokationer
 • Ingen begrænsning på antallet af telefoner
 • Integration med CRM-systemet, med økonomisystemet, med Outlook osv.

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

 • Mobilopladning i fremtiden fra Stofa Erhverv Telefoni
  4 måder at oplade mobilen i nær fremtid
  Med hastige skridt udvikler vi hele tiden mobiltelefonens utallige muligheder. I et helt andet tempo foregår dog udviklingen af mobiltelefonens batterilevetid. Se 4 smarte…
 • Statistikmodul er god kundeservice Telefoni
  Statistikmodul: Se hvor mange opkald I mister og hvornår det sker
  Statistikmodul - et værdifuldt redskab. Her er 5 gode fif til dem, der ønsker en effektiv forretning og en top-tunet kundeservice.
 • PA i mobilen Telefoni
  Brug for en PA? Hun bor i din mobil
  Kapløbet om udviklingen af personlige, digitale assistenter er i fuld gang, og op til flere spillere har de seneste år været ude efter den teknologiske førstepræmie.