Gå til hovedindhold

Flere danskere går glade på arbejde – hjemmefra

Ifølge Dansk Erhverv vinder flere og flere virksomheder på at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra. Det øger effektiviteten og arbejdskvaliteten.

Der er ingen kollegaer, som forlænger kaffepausen med snik-snak, ingen forstyrrende telefontalende sidemand eller spildtid i myldretrafikken frem og tilbage fra kontoret. 

Flere danskere foretrækker at bruge bredbåndsforbindelsen på matriklen og undgå støjen fra firmaets travle kontormiljø.

- I Dansk Erhverv oplever vi, at mange har lettere ved at fordybe sig, når de arbejder hjemme. Her kan de sidde uden forstyrrelser og derfor være langt mere effektive, fortæller Rikke B. Ørum, der er underdirektør og chef for HR og Arbejdsmiljø i Dansk Erhverv.

Hjemmearbejde forstærker medarbejdertrivsel

På trods af, at virksomheder kan få mere arbejdskraft ud af den enkelte medarbejder ved at tilbyde muligheden for hjemmearbejde, er det i 83 procent af alle tilfælde medarbejderen selv, der tager initiativet til at blive hjemme frem for ledelsen. 

Men tallet fra Dansk Erhvervs virksomhedsundersøgelse er ikke så overraskende, mener Rikke B. Ørum, for de personlige fordele ligger lige for:

- For mange medarbejdere gør jævnlige hjemmearbejdsdage ugentligt eller månedligt, at de kan få hverdagen til at hænge sammen. De får en meget bedre work-life balance, bliver gladere medarbejdere og kan i sidste ende yde en højere arbejdskvalitet, siger hun.

Ifølge Dansk Erhverv vil flere og flere ledere også få øjnene op for hjemmekontorets potentiale og tilbyde deres medarbejdere et mere fleksibelt arbejdsliv i fremtiden.

Pas på det gode kollegaskab

Hjemmearbejdets fleksibilitet er en fordel for virksomheder, der vil have effektive ansatte såvel som for den travle medarbejder, som skal have hverdagens kabale til at gå op. 

Men samtidig kan det udfordre det gode kollegaskab og den traditionelle måde at samarbejde på. 

- Vidensdeling, de uplanlagte småmøder og uformelle snakke er uhyre vigtige for opgavers løsning. Derfor er det vigtigt at prioritere social interaktion med kolleger, når man arbejder meget hjemmefra og sørge for at holde en åben kommunikation, understreger Rikke B. Ørum.

Den teknologiske udvikling er med til at løse dele af udfordringen, fordi man i dag kan arbejde tæt sammen online uden at sidde i det samme rum.  

>> Se hvad Medarbejderbredbånd kan gøre for jer <<

4 gode råd fra HR-chefen til succesfuldt hjemmearbejde

Rikke Ørum

 

 1. Forventningsafstem. Læg klare rammer for, hvornår det skal være muligt at arbejde hjemme. Har medarbejderen for eksempel faste dage, eller skal det være mere fleksibelt?
   
 2. Sæt klare mål for medarbejderens opgaver, så begge parter ved, hvad tiden bliver brugt på.
   
 3. Lav en klar aftale om, hvordan kunder og kolleger kommer i kontakt med medarbejderen.
   
 4. Klar kommunikation er altafgørende. Når man ikke står foran hinanden, kan der hurtigt opstå misforståelser, fordi man ikke kan spejle sig i hinandens kropssprog, mimik og stemmeleje. Det kan undgås med en åben dialog.

Har I en god løsning til medarbejderne?

Medarbejderbredbånd er et personalegode, der bidrager til at holde på dine dygtige medarbejdere. 

Hos Stofa Erhverv kan dine medarbejdere tilvælge merhastighed på internet, udbygge med tv-pakker, og får samtidig en serviceaftale, der sikrer hurtig service og support. 

Virksomheden kan også se frem til en række fordele. Vi sørger nemlig for samlefaktura, splitfakturering og administration af aftalen, så I kan bruge tiden på noget vigtigere. 

Let arbejdsdagen for dine ansatte med markedets måske bedste medarbejderbredbåndsløsning.

Alt dette får I med Medarbejderbredbånd >

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

 • Hjemmearbejdsplads med fibernet Medarbejderbredbånd
  Medarbejderbredbånd er win-win for firma og ansat
  Er medarbejderne mere produktive på hjemmekontoret? Eller er gevinsterne ved distancearbejde noget helt andet? En hjemmearbejdsplads med en sikker og hurtig internetforbindelse…
 • Stabilt medarbejderbredbånd Medarbejderbredbånd
  5 svar, I skal kende, før I vælger medarbejderbredbånd
  Denne guide lister fem spørgsmål, som virksomheder med fordel kan besvare for at få den helt rigtige medarbejderbredbånds-løsning.