Gå til hovedindhold

SE går nu med Cloud Factory ind på markedet for cloud-løsninger i samarbejde med lokale it-leverandører, HP, Microsoft og ALSO.

Små- og mellemstore virksomheder, der er trætte af bøvl med servere og ustabil hardware, kan nu se frem til et stærkt alternativ. For nu går energi- og telekoncernen SE (det tidl. Syd Energi) ind på markedet for cloud-løsninger – det sker med datterselskabet SE Cloud Factory. Via velkendte og erfarne partnere (HP, Microsoft og ALSO) vil SE tilbyde en cloud-løsning, der er mere fleksibel, enkel og sikker end de typiske tilbud på det danske marked – og hvor SMV’ernes kontakt går gennem den lokalt kendte it-leverandør.

 

Mange små og mellemstore danske virksomheder overvejer at gå fra lagring og drift på fysiske servere hos dem selv til en løsning via cloud-servere. På den måde kan virksomhederne spare bekymringer om it-sikkerhed og hardwarens pålidelighed samt selvfølgelig udgifterne til at have en serverpark stående. Det er netop disse virksomheder, SE vil række ud til med SE Cloud Factory.

SE Cloud Factorys løsning adskiller sig fra typiske cloud-løsninger ved, at salg og service foregår via lokale partnere. Eksisterende it-leverandører lejer basis cloud-services hos SE og forædler disse til deres kunders behov. Det giver den lokale it-leverandør mulighed for at sælge løsninger ind – baseret på en ny Microsoft Cloud platform, hvor automatiske processer og hurtig udrulning er nøglen til mere forretning. For slutkunden giver dette setup muligheden for at bestille en cloud-løsning gennem en ordning, der minder om leasing: Ingen binding af ressourcer i omkostningstungt hardware samt fuld økonomisk forudsigelighed.

Lars Andreasen, direktør i SE Telecom, udtaler om det nye datterselskab: ”SE Cloud Factory´s forretningsmodel ligger i umiddelbar forlængelse af, hvad vi i forvejen beskæftiger os med, nemlig digitalisering og gode kundeoplevelser. Det er vigtigt for SE at spille en rolle i det digitale videnssamfund, og et led heri er at gøre det ukompliceret at være digital forbruger, også i erhvervslivet. Virksomhederne skal jo gøre det, de er bedst til – ikke besværes af teknisk it-snak og uforudsigelige udgifter”. Han påpeger videre, at han nærmest ser det som en forpligtelse at få en markedsandel på cloud-området, så kunderne skal sikres fair konkurrence og valgmuligheder.
 

Ekspert hentet hjem fra England som direktør

SE Cloud Factory blev etableret i 2013 sammen med it-værksætteren Jacob V. Schmidt, som i dag er udviklingsdirektør i virksomheden. Til at varetage det overordnede forretningsansvar for SE Cloud Factory har SE hentet den anerkendte cloud-ekspert Christian Frederiksen hjem fra London. Her har han i 16 år arbejdet med forskellige aspekter af værdikæden i forhold til cloud-løsninger; halvdelen af tiden for Microsoft og resten af tiden i start-ups for forskellige nordiske, europæiske og internationale virksomheder. Han har således fulgt markedet tæt og mener, at den danske digitale infrastruktur på bredbånd nu er ved at være tilstrækkeligt udbygget til, at cloud-tankegangen kan leves fuldt ud. Han forklarer videre:

”Vi sætter vi nyt liv under cloud-tanken og vil sammen med en række partnere tilbyde mere enkelhed, lokal servicering, høj Windows-baseret brugervenlighed og hurtig responstid på datastrømmen. Erhvervslivet har brug for enkle og stabile IT-løsninger, hvor serviceniveauet er i top, hvor omkostningerne er forudsigelige, og hvor man ikke skal binde kapital i ustabilt eller hurtigt forældet hardware. Samtidig er det optimalt for små og mellemstore virksomheder at blive serviceret af lokale IT-leverandører, som de allerede har en relation til. Disse faktorer har vi forenet i SE Cloud Factory.”

Direktøren for SE Cloud Factory ser det desuden som en fordel, at der bag den lokale partners service og knowhow står en stærk tele- og energikoncern med kapacitet til hele tiden at følge den nyeste udvikling.
 

Microsoft: Nyt koncept med nye muligheder

SE Cloud Factory baseres som nævnt på en stærk alliance med HP, Microsoft og it-distributøren ALSO. Rent teknisk er konceptet bygget op om en private cloud-løsning baseret på Microsofts Windows Azure Pack-platform. Hos Microsoft er man begejstret for konstellationen:

”Microsoft ser cloud-computing som én af nøglerne til innovation og vækst i store som små virksomheder. Vi ser en stigende efterspørgsel på it-løsninger i skyen, og SE Cloud Factorys cloud-koncept er et spændende nyt bud. SE Cloud Factorys koncept giver kunderne stor valgfrihed i forhold til deres it-driften og leverance, da den bygger på Microsofts stærke cloud-teknologi, som komplementerer kundernes eksisterende it-løsninger. Det at kunne samle sin it-teknologi, uanset hvor selve server-driften håndteres, giver kunderne en unik fordel, da de kan købe løsninger og cloud-services i det tempo og på de vilkår, der passer deres behov,” siger Kamilla Jørning Roost, som ansvarlig for salg til små og mellemstore virksomheder i Microsoft Danmark.
 

HP: SE Cloud Factory som Cloud Agile Partner

Hos Hewlett-Packard (HP), verdens største teknologivirksomhed, falder samarbejdet med SE Cloud Factory i naturlig forlængelse af markedets stigende efterspørgsel på cloud-løsninger. Som én ud af kun to virksomheder i Danmark er SE Cloud Factory derfor blevet klassificeret af HP som Cloud Agile Partner, der er en blåstempling af partnere, som leverer cloud hosting løsninger baseret på HP’s teknologi. Forklaringen bag giver Torben Færch, der er partnerdirektør hos HP Danmark:

”Vi indgår kun denne type samarbejder med partnere, der lever fuldt op til vores krav til Cloud Agile Partnere inden for de tre parametre sikkerhed, fleksibilitet og stabilitet. Det stiller store krav til disse partnere, så det er ikke hvem som helst, der får vores blåstempling. Men SE har de rigtige kompetencer, og det er simpelthen rigtigt spottet, at cloud-løsninger har manglet de lokale it-forhandlere som et meningsfyldt bindeled mellem it-infrastrukturen og de mange cloud-services. Vi er selvfølgelig interesserede i, at vores hardware bliver solgt ind på en brugervenlig og let tilgængelig måde, og det oplever vi, at SE har styrken til at sikre”.

HP-direktøren peger desuden på, at HP og SE tidligere har samarbejdet om it-services og derfor også har store forventninger til det kommende samarbejde: ”Vi tror på, at SE´s cloud-koncept vil få en styrke, der gør det bæredygtigt og attraktivt, både nu og fremover – og det vil HP selvfølgelig gerne være en del af”.
 

ALSO: En unik cloud-løsning, der åbner nye forretningsmuligheder

Også ALSO, Danmarks største IT distributør med en årlig omsætning på over 7 milliarder kroner, har set potentiale i et partnerskab. SE Cloud Factory har allieret sig med ALSO for at opnå kontakt og distribution til ALSO’s omfattende forhandlernetværk. ALSO tilbyder it- og forbrugerteknologi udelukkende til forhandlere, og Ole Eklund, Sales Director Scandinavia, begrunder partnerskabet i netop dette forhold:

”Hele vores forretningsmodel er bygget op omkring den grundtanke, at den enkelte virksomhed er bedst serviceret gennem den lokale it-leverandør, som kender den enkelte virksomheds aktører og behov. Det gælder også på cloud-løsninger, som vi oplever en klart stigende interesse for. Der har indtil nu bare ikke været den mulighed, at det kunne tilbydes via det lokale forhandlerled. Vi ønsker ikke selv at gå ind i den egentlige produktion af cloud-services, men selvfølgelig er interesserede i at imødegå efterspørgslen fra virksomhederne. Dén mulighed har vi fundet i samarbejdet med SE Cloud Factory, og vi forventer os rigtig meget af, at vores forhandlere fra og med 1. april 2014 kan købe SE Cloud Factory services via ALSO”.
 

Nu skal dialogen med de lokale forhandlere i gang

SE Cloud Factory har allerede i dag god dialog med en række forhandlere, dvs. it-leverandører, som ønsker om at tilbyde den nye cloud-løsning til SMV’er via SE Cloud Factory. ”Vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet”, siger Christian Frederiksen, som opfordrer interesserede forhandlere til at henvende sig SE Cloud Factory eller ALSO for at høre mere om denne nye mulighed for at sælge SE Cloud Factory ind til deres lokale kunder.
 

Fakta om SE Cloud Factory - bemærk ar Cloud Factory nu er solgt fra SE.

 • SE Cloud Factory er tilgængeligt på markedet fra 1. april 2014
 • Tjenesten dækker hele Danmark
 • Løsningen består i, at virksomheder gennem en fleksibel, men fuldt forudsigelig lejeaftale lagrer og drifter data og programmer på SE’s stærke cloud-server, som er centralt placeret i Kolding
 • Der er 4 grundpakker i løsningen, som tilpasses den enkelte SMV’s behov af den lokale it-leverandør:
  • Virtuelle servere: Bestilling af virtuelle servere ud fra 16 prædefinerede hardware-profiler
  • Hosted Exchange: Fuld mailfunktionalitet i en basic- og standardpakke (mixes til kundernes behov)
  • Hosted Lync: Mulighed for at erstatte fysiske møder med telefon- eller online-møder (to basisløsninger, som mixes til kundernes behov)
  • Hosted Share Point: Mulighed for at arkivere og finde data og dokumenter på ét centralt sted
  Se www.secloudfactory.dk for den fulde beskrivelse af produktmulighederne (fra 13/3).
 • Der er indtil nu etableret samarbejde med bl.a. århusianske Servicepoint A/S, som efter lanceringen vil kunne tilbyde det nye koncept til SMV’er i deres lokalområde. Alle forhandlere med interesse i produktet opfordres til at rette henvendelse til SE Cloud Factory eller ALSO.
 • SMV’er skal kontakte deres lokale it-leverandør, hvis de vil høre mere om it-drift og –lagring i en cloud-løsning.

For mere information
Vedr. produkt, teknik og demonstration: Jacob V. Schmidt, udviklingsdirektør i for SE Cloud Factory, tlf. 4034 9007
Vedr. den strategiske satsning for SE-koncernen: Lars Andreasen, koncerndirektør for SE Telecom og bestyrelsesformand i SE Cloud Factory, tlf. 2463 2229

Hewlett-Packard Danmark: Torben Færch, partnerdirektør, 2333 7105
ALSO: Ole Eklund, Sales Director Scandinavia, tlf. 2160 8060
Microsoft Danmark: Kamilla Jørning Roost, ansvarlig for salg til små og mellemstore virksomheder, tlf. 4090 4178

Dansk Erhverv, Janus Sandsgaard, chefkonsulent, Rådgivning og Vidensservice, tlf. 9137 3137
IT-branchen, Simon Tolstrup Holmegaard, kommunikationskonsulent, tlf. 3022 9701