Gå til hovedindhold

4 virksomheder der tjener styrtende på internettet

Det kører for Uber, GoMore, Airbnb og Lending Club. De har med deres smarte apps og systemer, der taler sammen, indtaget store dele af markedet inden for hver deres område.

Stærke og stabile internetforbindelser betyder, at virksomheder nu kan udvikle et forretningskoncept baseret på apps og systemer, som forbinder alle vores forskellige enheder og får dem til at tale samme sprog.

4 virksomheder IOT

Der findes adskillige gode eksempler på virksomheder, der ved at udnytte Internet of Things-løsninger strategisk har skabt en ’formidlingsbaseret forretning’. Blandt sværvægterne er Uber, GoMore, Airbnb og Lending Club, der i rollen som bindeled alle er blevet betydelige aktører på deres respektive markeder.
Læs herunder hvorfor – og hvad de gør:

1. Samkørsel, der giver konkurrenterne baghjul

GoMore formidler kort sagt samkørsel og biludlejning mellem privatpersoner. 

Gennem en simpel søgefunktion kan brugeren finde en liste over mulige samkørselsordninger og reservere direkte gennem app’en eller hjemmesiden. Det sparer miljøet for mange kilo Co2, mindsker transportudgifterne for både passager og chauffør og giver GoMore en indtægt ved hver indgået aftale.

Fik du læst vores interview med GoMores stifter, Mathias Dalsgaard? 

2. Den anarkistiske taxacentral

Den amerikanske virksomhed Uber har taget Europa med storm gennem sin internetbaserede tjeneste, der formidler både bestilling og betaling af privat taxakørsel. 

Gennem en app kan bruger og chauffør se, hvor de hver især befinder sig, og derefter aftale kørsel. 
Betalingen foregår også via app’en, hvor man som bruger har registreret de nødvendige informationer. Uber snupper op til 20% af betalingen, mens resten går til chaufføren. Man forstår godt, hvorfor de etablerede taxaselskaber river sig i håret …

3. 2 millioner ferieboliger på din smartphone

Airbnb har på få år opnået stor succes som en form for online markedsplads, hvor brugere kan leje eller udleje overnatninger i tusindvis af byer i hele verden. Det er hurtigt, nemt og overskueligt – og Airbnb kan sætte en vis procentdel af beløbet ind på kontoen, hver gang en bruger booker feriehus, lejlighed eller værelse.

4. Stor forretning på små lån

Lending Club er et alternativ til traditionelle banklån, hvor private gennem hjemmesiden eller app’en kan låne af hinanden i stedet for af banken. 

Der er altså mulighed for som bruger enten at optage et lån – eller tjene penge på renter ved at låne ud til andre. 
Lending Club fungerer, fordi låneprocessen er hurtigere, og fordi det gennem Lending Club er muligt at indgå lån af meget små størrelser, som banken normalt ikke er villige til at finansiere. 
Som de tre overstående virksomheder tjener Lending Club en procentdel på hver en aftale, der indgås mellem brugerne. Smart.

 

En stærk internetforbindelse er fundamentet

 

 • Vidste du, at fibernet er det bedste valg, hvis du skal have flere ansatte og flere enheder online på samme tid?
   
 • Fibernettet har en enorm kapacitet sammenlignet med andre bredbåndsforbindelser.
   
 • Så der er altid masser af internet til alle kollegaer (og gadgets) i virksomheden.

Se mulighederne med Business Fibernet her >>

Mere viden? Gør som over 8.500 andre

Del denne side

Relaterede artikler

 • Industrial Internet of Things (IIoT) Internet of Things
  Industrial Internet of Things: Er du klar til at kickstarte rejsen?
  Industrial Internet of Things kombinerer intelligente maskiner med avanceret analyse og dygtige medarbejdere. Men IIoT kan virke uoverskueligt og farligt for virksomheden at komme…
 • Industrial Internet of Things (IIoT) Internet of Things
  Industrial Internet of Things: Her er de vigtigste ting du skal vide
  Kun hver 3. leder er forberedt på Industri 4.0 og de udfordringer, det kan medføre i produktionen (Ingeniøren, 2016). Lær mere om, hvad Industrial Internet of Things betyder for…
 • Dankortterminal med fibernet Internet of Things
  Internettet kan skabe bunker af penge til samfundet
  Digitalisering af den fysiske verden kan skabe vanvittige pengebeløb til samfundet. Se hvor meget og hvor pengene kommer fra.