Gå til hovedindhold

Du kan hurtigt købe dig fattig i sikkerhedsprodukter, der lover at gøre din computer mere sikker. Heldigvis kan du komme et stykke vej med en række gratis løsninger. Vi giver dig fire bud på god og gratis software, der øger sikkerheden i virksomhed.

En sikker postkasse i alperne

Sender du mails med fortrolige oplysninger? En gruppe forskere fra fysiklaboratoriet CERN i Schweiz og universitetet MIT i USA har udviklet en e-mailservice, der sikrer indholdet af dine mails mod nysgerrige øjne (selv NSA). ProtonMail er en gratis, krypteret mail-tjeneste med servere placeret i Schweiz – uden for EU’s beføjelser og myndighed. Selv ikke folkene bag ProtonMail har adgang til serverne, så ingen ud over dig kan få adgang til dine fortrolige mails.

Gratis virusbekæmpelse

AVG Anti-Virus har længe været en gratis-favorit blandt pc-brugere. Gratis-pakken beskytter dig mod virus, ondsindede links og advarer dig, hvis en e-mail indeholder skadelige, vedhæftede filer. Programmet findes også i en udgave til Android-telefoner.

Nem og gratis backup

Selv hvis din virksomhed ikke håndterer følsomme data eller filer, som er kritiske for virksomhedens overlevelse, så er backup altid vigtigt. Hvis et dokument går tabt, så repræsenterer det altid en arbejdsbyrde og en timeløn, som går til spilde. Dropbox er en nem og gratis (afhængig af behov) måde at sørge for, at alle dine dokumenter er sikrede i skyen, hvis din computer eksempelvis bryder sammen.

Reklamefrit internet

Det lille, gratis program AdBlock fjerner de fleste reklamer og pop-up’s, du støder på, når du søger på nettet. De fleste reklamer er naturligvis harmløse, men på visse sider kan reklamer og pop-up’s indeholde ondsindet software, som angriber din computer. Gør dig fri for potentielt ondsindede reklamer og få en hurtigere, reklamefri oplevelse, når du surfer på nettet.