Gå til hovedindhold
Internet hastigheder Find ud af, hvilken der passer til dig. Prøv vores bredbåndsguide.
Hurtig internet

Hvilken internet hastighed, og hvor hurtigt internet, har jeg brug for?

Som tommelfingerregel siger man, at 50 Mbit er nok til at dække det daglige behov for stream og surf. Men det kommer helt an på, hvad du bruger internettet til, og hvor mange I er på samtidig.  

Desuden skubber den teknologiske udvikling også til dit behov og den hastighed, du har brug for.

Bredbånd får en stadig større betydning i de danske hjem med et stigende forbrug af streaming og gaming. Behovet for højere internethastigheder er derfor større end nogensinde før, og der kommer løbende højere hastigheder på markedet.

Udviklingen kan dog gøre det svært at finde rundt i, hvilken internethastighed du egentlig har brug for.

Hvis din husstand har flere enheder (for eksempel computere, smartphones, tablets, spilkonsoller, mv.), hvor flere surfer, streamer og spiller på én gang, kan det være en god idé at vælge en høj internethastighed. Så risikerer I ikke, at streaming- og spiloplevelsen bliver ødelagt, fordi hastigheden ikke rækker. Husk også, at behovet for upload-hastigheden kan variere. Ofte er der kun fokus på download-hastigheden.

Indstil Bredbåndsguiden, så den passer til din husstand, og find den internethastighed vi anbefaler til dit behov

 
Få i husstanden
?
 

Husk at tage højde for, hvis du ofte har venner/familie på besøg, og I alle bruger internettet på samme tid.

Mange i husstanden
 
Få enheder
?
 

Enheder kan være smartphone, tablet, tv, computer m.v. 

Mange enheder
 
Lavt internetforbrug
?
 

Surf, netbank, streaming, emails, musik.

Højt internetforbrug
?
 

Streaming af film i høj kvalitet, downloade tunge filer. Online spil/gaming. Surf, netbank, emails, musik.

 
Gamer ikke
Gamer meget
Den anbefalede hastighed ud fra de valgte indstillinger er:
Den anbefalede hastighed ud fra de valgte indstillinger er:
Den anbefalede hastighed ud fra de valgte indstillinger er:
Den anbefaler vi, når din husstand:

  Lær mere om internethastigheder

  Det kan være svært at finde ud af, hvad de forskellige internethastigheder kan (og ikke kan). Læs om hastighederne her og bliv klogere på, hvilken internethastighed du skal vælge.

  30 Mbit
  30 Mbit er en god hastighed for dig, hvis I er en mindre husstand med få enheder, der bruger internettet til at læse og besvare mails, læse avis samt streame musik og film. Du kan godt bruge flere enheder på én gang, men hvis flere streamer i høj kvalitet eller downloader tunge filer, kan det knibe med hastigheden.

  50 Mbit
  50 Mbit er for det meste nok til de flestes behov. Med hastigheden kan du streame tv, film og serier, tjekke mails, sociale medier, streame musik og spille online samt uploade billeder og film. I kan desuden være flere enheder online på samme tid, uden det går ud over oplevelsen.

  100 Mbit
  100 Mbit er hastigheden for dig, der vil have lidt ekstra – og vil være helt sikker på at have en god oplevelse online. Hastigheden er god til hele familien, hvor flere har behov for at streame, spille og downloade samt uploade filer på én gang. Her kan I være flere om at streame og stadig have en fin streaming kvalitet.

  300 Mbit
  300 Mbit er for dig, der vil have det bedste og hurtigste. Med denne hastighed kan I uden problemer være flere på samtidig og streame tv, film og serier i høj kvalitet, tjekke mails, sociale medier, streame musik og spille online samt uploade billeder og film.

  1000 Mbit
  1000 Mbit er perfekt for gameren, hvor forbindelsen skal være lynhurtig. Det sikrer en god ping, og du undgår at spillet lagger i de mest afgørende øjeblikke. Så kan du nemt slå benene væk under dine modspillere.

  Prøv hastighedstesten

  Test hastigheden på dit internet med vores hastighedsttest. Så kan du nemt og hurtigt se, om du har den internethastighed, du har købt.

  Husk, du ikke skal teste din internethastighed, mens du er på wifi - men at du skal bruge et netværkskabel mellem din router og computer. Det giver det bedst og mest retvisende resultat.

  Hastighedstest
  upload og download

  Hvad er Mbit/s, download og upload?

  Mbit/s er en forkortelse for megabit pr. sekund og er en måleenhed, vi bruger, når vi taler om hastigheden ved transport af data. Desuden består internet hastigheder af en down- og upload. Jo mere Mbit/s du har, desto hurtigere kan du for eksempel downloade filer, og jo mere båndbredde er der at deles om, når I er flere i husstanden på samtidig, og I bliver ikke så nemt påvirket af hinandens aktiviteter online. Omvendt jo mere Mbit du har til upload, desto hurtigere kan du sende til nettet eksempelvis når du uploader billeder til sociale medier, eller hvis du har en cloud-løsning til dine dokumenter (for eksempel iCloud eller Dropbox).

  Man siger i dag, at en hastighed på 50 Mbit er nok for de fleste internetbrugere. Dog bliver indholdet på nettet hele tiden bedre, og mængden af film og serier i 4K-kvalitet bliver kun større. Derfor bliver de høje hastigheder vigtigere i fremtiden. Blandt andet derfor opgraderes kabel-tv-nettet til giganettet flere steder.

  Udvikling i bredbåndshastigheder

  I de seneste år er der sket en stor stigning i hastighederne på markedet generelt og hos Stofa. Du får dermed meget mere for pengene i dag, end du gjorde for eksempelvis 13 år siden. I løbet af de seneste to år er gennemsnithastigheden på en bredbåndskunde hos Stofa for eksempel fordoblet fra 30 Mbit til 60 Mbit.

  Hos Stofa leverer vi stabile forbindelser til konkurrencedygtige priser. Prisen på bredbånd, og hvilke hastigheder du kan vælge i mellem, kan variere alt efter i hvilket område, du bor. Tast din adresse i vores adresseopslag, og find ud af, hvad vi kan tilbyde dig.

  Udviklingen i internethastigheder
  Fiber

  Hvad er fiberbredbånd?

  Fiber er en måde at blive koblet på internettet på og er et alternativ til de klassiske kobberkabler. Fibernet betyder fiberoptisk netværk, der er et netværk af lyslederkabler under jorden. Kablerne sender data i form af lyssignaler.

  Du får desuden den samme up- og downloadhastighed med en fiberforbindelse.

  Hos Stofa kan du få fiberbredbånd, hvis du bor på en adresse, hvor vi forsyner med en fiberforbindelse. Med fiber fra Stofa får du en fremtidssikret forbindelse, der både er hurtig og stabil.

  Hvad er bredbånd via kabel-tv-nettet?

  Bredbånd via kabel-tv-nettet (coax) betyder, at du får bredbånd gennem tv-stikket – du behøver ikke have en tv-pakke*, men bredbåndssignalet leveres via kabel-tv-stikket – også kaldet coax. Du kan få adgang til tv, telefoni og internet gennem samme kabel.

  Hos Stofa kan du få bredbånd gennem tv-stikket, hvis du bor på en adresse, hvor vi forsyner.

  Coax / kabel-tv nettet kan levere hastigheder op til 300 Mbit – og snart meget mere. Lige nu er vi i gang med at opgradere udvalgte områder til giganettet, så vi kan tilbyde hastigheder op til 1000 Mbit.

  *På enkelte adresser forudsættes tv via Stofa eller antenneforening.

  Coax
  Hjælp til wifi

  Guide: Få en bedre wifi-forbindelse

  Du har sikkert prøvet det – at dit wifi nogle gange kører langsomt. Det kan være et problem i tæt bebyggelse, hvor der er mange wifi-netværk, der forstyrrer hinanden. Eller i større boliger, hvor det trådløse signal har svært ved at nå ud i alle rum. 

  Vi har samlet nogle tricks, der kan hjælpe dig med at få dit wifi op i gear. Og du må gerne dele dem med din nabo, for de kan hjælpe alle, der har trådløst internet.