Gå til hovedindhold
Få en sjovere og nemmere hverdag med wifi-gadgets

5 tips til en nemmere (og sjovere) hverdag med wifi-gadgets

Har du talt med dit køkken i dag? Klarer robotterne både støvsugning og plæneklipning? Justerer dit soveværelse selv lys og temperatur? Siger du ”nej” til det, så er du en af dem, der hurtigt kan få det nemmere med wifi-gadgets. For hvorfor dog gøre det selv, når du kan få en gadget til at gøre det for dig? Vi guider dig godt i gang her.

I dag er mange danske hjem allerede top-tech-tunet med både robotstøvsuger og -plæneklipper, trådløse Sonos højtalere, Philips Hue lyspærer, smart termostater og en af de evigt hjælpsomme digitale assistenter Amazon Alexa, Siri eller Google Assistent. Og det er der altså rigtig god grund til!

Læs: Kan dit internet klare den digitale fremtid?

Antallet af praktiske og fede wifi-gadgets er nemlig eksploderet de sidste år, og i dag findes der altid mindst én gadget for hvert kedeligt gøremål, som din hverdag drukner i. Du skal bare i gang – følg vores guide med de fem vigtigste trin:

  1. Tal til dit hjem med Amazon Alexa, Siri og Google Assistent
  2. Lad robotterne klare rengøringen
  3. Skru op for musikken med trådløse Sonos
  4. Beskyt dit hjem med et intelligent Smart Home
  5. Start hver dag med nylavet, perfekt kaffe – uanset hvornår du vågner

Pssst… I sidste afsnit kan du se, om du begår den samme fejl som mange andre, når de forsøger at gøre livet nemmere med gadgets.

Antallet af wifi-gadgets stiger og stiger

Hvad er Amazon Alexa, Siri og Google Assistent?

”Siri, sæt uret til kl. 7.00 og opdater min mail kl. 7.10”

”Amazon Alexa, skru op for varmen og tænd lyset i køkkenet”

”Google, hvordan bliver vejret?”

Hvis du endnu ikke er stødt på én af de tre digitale assistenter - eller talegenkendelsesprogrammer som de hedder i fagsprog – så er de et nemt tip til at spare tid i hverdagen på en sjov og anderledes måde.

De gør det nemlig muligt for dig at tale direkte til dit hjem, stille spørgsmål og bede det om at gøre ting for dig – fx finde og spille musik, skrive en besked, ringe til din mor, google noget, holde øje med din kalender og påminde dig om aftaler, regne ting ud, vise vej og alt muligt andet.

Hvordan virker Amazon Alexa, Siri og Google Assistent?

De tre assistenter findes som:

  • Små højtalere, du stiller i dit hjem
  • Programmer/apps på smartphone, tablet og computer
  • Indbygget software i fx hårde hvidevarer, biler, legetøj, tv-bokse, Sonos højtalere mm

Google Assistent og Amazon Alexa er to små (og ret flotte) højtaler, som du stiller i dit hjem eller på dit kontor, imens Siri er et program eller en app, som du finder på dine apple-produkter

Uanset om du bruger Amazon Alexa, Siri eller Google Assistent, kan de groft sagt det samme – de findes bare i forskellige styresystemer (Android eller Apple) eller i forskellige produkter som fx Philips Hue lyspærer, Sonos højtalere, D-links intelligente dørlåse, iRobots robotstøvsugere etc.

Du kan også finde Amazon Alexa i både frysere, ovne og kaffemaskiner – så kan du spørge om vasketider, bede om at få tændt ovnen og tilpasse temperaturen i køleskabet uden at rejse dig fra sofaen. Smart, ikke?

Sådan virker en robotstøvsuger

Hvordan virker robotstøvsugere og robotplæneklipper?

Elsker du at slæbe rundt på støvsugeren eller at okse rundt på græsplænen derhjemme? Så skal du bare springe videre nu. For det her er kun til alle dem, der hellere end gerne tager en slapper på sofaen eller går på cafe, imens der bliver støvsuget og slået græs derhjemme!

Robotstøvsuger sparer dig for tid

Robotstøvsugere har efterhånden været på markedet i en del år, og mange har også allerede opdaget, hvor fantastiske de små, effektive maskiner er – du kan nemlig sige farvel til nullermænd, slippe for at støvsuge OG få mere tid til alt det sjove.

Kan det blive bedre? Ja det kan det faktisk, for den nyeste generation af robotstøvsugere er wifi-styret, så nu behøver du ikke engang huske at tænde for den, når du går. Du styrer den bare fra en app, så du kan starte den, uanset hvor du er. Og som en lille ekstra bonus kan du holde øje med, hvor den støvsuger, om den kommer ud i alle hjørner og helt ind under sofaen.

Undgå sved på panden med en robotplæneklipper

Vil du have mere tid til familien, fornøjelser eller bare til at sidde og kigge ud i luften lidt? Men du orker heller ikke en have med meterhøjt græs og vildtvoksne vildskud? Så er det oplagt at overlade græsslåningen til en robotplæneklipper.

De nyeste robotplæneklippere er rent faktisk udstyret med kunstig intelligens, der bruger dit wifi. Så spotter den selv de særligt problematiske steder, scanner ujævnt terræn og navigerer rundt på din græsplæne uden at misse et eneste græsstrå!

MEN – før robotten kan komme i gang med klippearbejdet, skal du have gravet en ledning ned langs hele din græsplæne. Og medmindre du betaler dig fra det, så kræver det lidt arbejde. Men bagefter er det altså også helt og aldeles slut med at slå græs, så tiden er godt givet ud.

Læs også: De bedste tips til at undgå dårligt wifi

 

Få musik i hele hjemmet med trådløse Sonos højtalere

Det er ikke for sjovt, når Sonos siger, at de vil revolutionere musikken i hjemmet!

Deres modulopbyggede trådløse højtalere er intuitive at bruge, brugervenligheden er helt i top, og så gør ’flerrumssystemet’ det hurtigt og nemt for alle i familien at høre lige præcis den musik, de vil.

For med Sonos stiller du bare en højtaler alle de steder, hvor du gerne vil høre musik – køkken, stue, soveværelse, badeværelse og børneværelse eksempelvis. Nu er det geniale så, at alle højtalere er knyttet sammen i ét system, men du kan stadig få hver højtaler til at spille forskellig musik. Det betyder, at du kan styre det hele fra en app på din smartphone eller fra din computer, imens du hører forskellig musik på samme tid i alle rum. Og hvis der rigtig skal være fest, så kan alle højtalere selvfølgelig spille det samme for fuld musik.

Sådan stemmestyrer du Sonos højtalerne med Amazon Alexa og Google Assistent

Sonos One højtalerne kan styres med Amazon Alexa og Google Assistent. Så kan du skifte musik, skrue op og ned for volumen, mute musikken eller skifte streamingtjeneste ved at tale til højtaleren.

Men du kan faktisk også bruge Amazon Alexa til at styre dine Sonos trådløse højtalere på en anden måde: hvis du taler direkte til Sonos One kan du høre vejrudsigten, sætte uret og høre både nyheder, sports- og trafikmeldinger.

I fremtiden kan du tale til for eksempel dine hårde hvidevarer

Fremtidens SmartHome er virkelig smart

Det er helt oplagt at bruge de mange nye teknologier og gadgets til at beskytte det, der er vigtigst: din familie og dit hjem. Og det er overhovedet ikke svært at komme i gang. For efterhånden sætter ikke engang fantasien grænser for, hvordan du kan optimere dit hjem med intelligente gadgets:

  • Ovn, kaffemaskine og fryser kan kobles på wifi, så du kan styre temperatur og stegetid fra sofaen, imens kaffemaskinen selv siger til, når den løber tør for vand, og fryseren giver besked, hvis der er problemer med temperaturen
  • Dit alarmsystem kan sige til, hvis et vindue står åben eller pludselig bliver åbnet. Det holder også øje med alle rum og giver besked, hvis der sker noget uventet – og så kan du automatisk få besked på mobilen, når børnene er kommet sikkert hjem fra skole
  • Med Philips Hue tænder din lamper selv, når familien vågner, og slukker, når I går ud af rummet. De kan selvfølgelig også indstilles til at tænde og slukke, hvis I er ude af huset og vil skræmme indbrudstyve væk
  • Smart termostater på radiatorerne sørger selv for, at der altid er perfekt temperatur i hele huset – de skruer ned, når I tager afsted, og skruer op, når I kommer hjem
  • Intelligente dørlåse låser dørene efter jer og låser op igen, når I nærmer jer huset – samtidig kan du sidde på kontoret, i lufthavnen eller i sommerhuset og låse håndværkere, svigermor og rengøringen ind 
  • Wifi-røgalarmer giver besked ved brand med både sirene og sms’er til dig

 

Styr din kaffemaskine med din smartphone

Findes der noget bedre om morgenen end en kop dampende, nylavet kaffe? Ja - en kop dampende, nylavet kaffe, der laver sig selv på kommando.

Wifi kaffemaskiner eller Smart kaffemaskiner kan brygge din kaffe for dig, uden at du skal løfte en finger. Du skal kun sørge for, at der er kaffebønner og vand på maskinen (den minder dig selvfølgelig selv om at fylde op, når den er ved at være tom). Det er i sig selv ret smart – men det bliver endnu federe.

Du styrer nemlig Smart kaffemaskinen med din smartphone og bestemmer, hvor mange kopper du vil have, hvor stærk du foretrækker din kaffe, og hvornår kaffemaskinen skal begynde at brygge de livsvigtige dråber. Nogle modeller kan du endda parre med et kamera, der registrerer, når du fx træder ind af døren, eller forlader soveværelset, hvorefter maskinen går i gang med at lave din kaffe.

Så uanset om du vil have kaffen klar i det sekund, du træder ind på kontoret, eller om du vil vågne til lyden af en klukkende kaffemaskine derhjemme, så kan du få det med en Smart kaffemaskine.

Wifi-gadgets kræver hurtigt og stabilt internet

Undgå den største fejl, når du skal have en nemmere hverdag med gadgets

Det er ingen hemmelighed, at flere og flere ting i vores hjem skal bruge internet – og at antallet kun vil stige i fremtiden. Men hvis du forsøger at lette din hverdag med wifi-gadgets, så er det alfa og omega, at dit internet kan følge med.

Læs: Sådan fremtidssikrer du dit internet

Så kort sagt: Sørg for, at din hastighed er hurtig nok til at trække de mange wifi-gadgets i dit hjem. Du kan teste din hastighed her.