Gå til hovedindhold
Undgå hackerangreb

Hackerangreb - Sådan undgår du hackerangreb - Læs vores guide her

Det er ærgerligt at blive udsat for hackerangreb og få stjålet penge fra sin netbank, få virus på computeren eller miste personlige dokumenter og billedminder. Men den kedelige sandhed er, at hackerne sidder klar med kriblende fingre – for de ved nemlig, at Danmark er blandt verdens mest digitale lande. 

Den gode nyhed er, at du kan komme hackerangrebene i forvejen. Her guider vi dig i 4 nemme trin.
 

Sikkerhedsprogrammer til din computer

1. Blokér fra begyndelsen

Beskyt dine elektroniske enheder med et antivirusprogram, som forhindrer hackere i at begå hackerangreb og inficere dine enheder med ondsindede programmer. Den allerbedste måde, du kan blokere for fjenden, er med et beskyttelsesprogram, der indeholder antivirus, anti-ransomware samt bank- og browserbeskyttelse.

Tip! Vidste du, at der følger en prisbelønnet sikkerhedspakke, som hedder Stofa SafeSurf, med de fleste af vores internetpakker?

2. Gå med livrem og seler

Selvom antivirusprogrammer giver en sikker og tryg base, kan der altid ske uheld. F.eks. kan du blive udsat for tyveri eller hackerangreb, eller din telefon kan gå i stykker. 
Derfor er det en god idé at dobbeltsikre dine data ved jævnligt at tage en sikkerhedskopi. Du kan vælge at sikkerhedskopiere manuelt til en ekstern harddisk eller få din enhed til at gøre det automatisk til lagerplads i skyen.
 

3. Gør arbejdet svært

De fleste ved, at et kodeord langt hen ad vejen sikrer dig mod hackerangreb. Men et kodeord er ikke bare et kodeord. Følg disse fire tips og få et password, der vil give selv den mest rutinerede hacker grå hår:
•    Skab unikke adgangskoder til alle dine tjenester
•    Sammensæt dine passwords tilfældigt, og bland tal og bogstaver
•    Undgå at kodeordet har en personlig tilknytning
•    Brug to-trins-bekræftelse, hvor du får tilsendt en ekstra kode på sms ved hvert login

Har du svært ved at huske dine adgangskoder? Med Stofa Safesurf følger også password manageren Stofa SafeLogin. Så er du du godt hjulpet på vej til at oprette (og huske) gode passwords, som er vejen til at undgå hackerangreb. 

4. Luk af for sikkerhedshullerne 

Opdateringer er vigtige for, at apps og programmer virker optimalt. Men vidste du, at opdateringer også er med til at sikre dig mod hackerangreb? Ved at opdatere dine enheder lukker du eventuelle sikkerhedshuller, så du trygt kan surfe rundt på nettet.

Er din computer, smartphone eller tablet relativ ny, behøver du ikke engang selv at gøre noget. De nyeste enheder søger nemlig automatisk efter opdateringer. Men har du en ældre model, er det altså en fordel ikke at vente for længe, når din enhed fortæller dig, at der ligger nye opdateringer klar – hvis du vil holde hackere på afstand.