Gå til hovedindhold
Tips til tv streaming

7 fejl der ødelægger din tv streaming

Live tv streaming er genialt. Ganske enkelt. Farvel til faste sendeplaner og tv-programmer, der bestemmer over din aften. Og velkommen til fuldstændigt frit valg på alle hylder og en verden, hvor du selv vælger, hvad du vil se, hvornår og hvor.

Gode råd til streaming

Det er utænkeligt i dag. Men da far var dreng, var det sådan, at hvis du gik glip af dit yndlingsprogram, så fik du det aldrig set. Som i aldrig nogensinde. Det blev ikke genudsendt, og du kunne ikke hverken starte forfra eller streame tv.

Det er nemlig kun 7 år siden, Netflix kom til Danmark i efteråret 2012 og gjorde tv streaming til en hverdagsting. For selvom udvalget var begrænset i starten, og brugervenligheden haltede lidt, så har streamingtjenesten revolutioneret vores måde at se tv på.

For siden starten i 2012 er flere og flere streamingtjenester dukket op, så mange i dag udelukkende ser live tv streaming og har droppet traditionelt flow. Tallene taler nemlig deres tydelige sprog – vi er vilde med at streame:

  • Næsten hver anden dansker streamer serier eller film mindst én gang hver uge
  • Blandt de 12 - 34-årige er det mere end 94 %, der streamer ugentligt eller oftere
  • YouTube og Netflix er de foretrukne streamingtjenester med hhv. 51 % og 40 % af de ugentlige besøg
  • Over halvdelen af alle danske husstande havde i 2018 abonnement på en eller flere streamingtjenester – det er en stigning på 3 procentpoint fra 2017

Kilde: Mediernes udvikling i Danmark 2018

Men selvom vi live tv streamer som aldrig før, er der stadig mange, der overser 7 irriterende fejl, der kan ødelægge enhver tv streaming. Derfor får du her vores tips og tricks til endnu bedre streaming af tv kanaler og film.

 

7 ting, der ødelægger din live tv streaming - og tips til at løse problemet

 

1. Du kan aldrig finde noget, du vil se

Netflix. HBO. Canal Digital. Viaplay. C MORE. Udvalget af streamingtjenester er næsten ubegrænset, og de er alle sammen fyldt med forskellige film, serier og tv-programmer. Det burde jo være skønt.

Men nogle gange ender du altså med at bruge længere tid på at finde din film end på at se den. Og det er ikke fedt.

Derfor har du brug for Playpilot. Det er en app, der har overblik over alle streamingtjensterne og deres indhold, så du hurtigt kan finde den film eller serier, du vil streame.


App'en Playpilot har overblik over streamingtjenesterne.

2. Du overser de mange streamingtjenester i din tv-pakke

Uanset hvor nemt og sjovt tv streaming er, så er det jo desværre ikke gratis. Streamingtjenesterne koster, og det kan hurtigt blive dyrt – allerede i 2017 brugte danskerne i gennemsnit 584 kroner om året på streamingtjenester. Og derfor er det bare rigtig, rigtig irriterende, hvis du betaler for en streamingtjeneste, som allerede er med i din tv-pakke!

For i dag er en tv-pakke meget mere end bare tv-kanaler, og dét betyder, at hvis du fx har tv fra Stofa, så er der fx TV 2 PLAY, Nick+, Disney Xtra og TNT Play med i din tv-pakke. Og så kan du frit streame tv som fx The Detour, Falling Skies og Good Behavior.

Danskerne brugte i gennemsnit på streamingtjenester

3. Du glemmer at rate, når du er færdig med at streame tv og film

Hver gang du er færdig med at streame tv på fx Netflix, kan du rate det, du har set, ved at trykke tommelfinger op eller ned. Når du gør det, lærer Netflix’ algoritme dig og din smag bedre og bedre at kende, så den kan foreslå film og serier til dig, som du sandsynligvis vil kunne lide. Og så er du fri for selv at lede det hele igennem.

Mange glemmer at rate efter streaming

4. Du streamer fra en lille skærm

Det er nemt. Men det smadrer fuldstændig oplevelsen og kvaliteten i din tv streaming, hvis du streamer på din mobil eller tablet, så billedet er presset ned på en lille skærm.

Hvis du er vild med at streame tv, skal du gøre dig selv en tjeneste og caste dit indhold på en ordentlig skærm, så du kan se, hvad der foregår – og det leder os videre til tip nummer 5.

Du streamer fra en lille skærm

5. Du bøvler med din chromecast

Har du hørt det her før ”… og så forbinder du bare lige din tablet med din chromecast og caster indholdet til din skærm” og stået tilbage som ét stort spørgsmålstegn og tænkt: ”Hvem er Krom Karsten?”.

Så er du ikke den eneste. For selvom det ér super nemt at bruge en chromecast til fx at streame film fra mobil til tv eller streame fra iPad til tv, så kræver det lige, at du ved hvordan – derfor har vi lavet en guide til dig her:

Bøvl med din chromecast

Hvad er en Chromecast?

Allerførst skal du vide, at en Chromecast bare er en lille rund gadget med et stik, som du sætter i dit tv. Når din Chromecast sidder i tv’et, kan du lave en forbindelse mellem din Chromecast og din mobil, tablet eller pc, så du fx kan streame film fra pc til tv ved at sende/caste/kaste skærmen fra din pc op på din tv-skærm. Og det er smart, fordi dine streaming-apps tit ligger på enten din tablet, mobil, pc eller iPad, som du så nu kan se på dit tv.

Så langt så godt. Nu er du klar til at streame fra iPad til tv, at streame film fra pc til dit tv eller starte en streaming fra mobil til tv via din Chromecast – klik på linkene herunder og se hvordan:

6. Du bruger mobildata til at streame tv

Den her fejl kan blive dyr. For ved du, hvor meget data bruger man på at streame en film? Det skal du vide, hvis du tit streamer tv uden at hoppe på wifi. For det kan desværre hurtigt blive en virkelig dyr fornøjelse, hvis du bruger dit mobildata til at streame tv med. Streaming i god kvalitet sluger nemlig en del data, og derfor er det altid en god idé at bruge wifi, når du skal i gang med live tv streaming.

Pas på med at streame med mobildata

7. Du ved ikke, at du kan tage din streaming med på ferier og rejser i hele EU

Hvis du har en tv-pakke fra Stofa, kan du tage din tv-pakke, alle dine tv-kanaler og de streamingtjenester, du har i din tv-pakke, med på tur i hele EU – kvit og frit. Det koster ikke en krone ekstra, fordi Stofa Tv-app automatisk følger med din tv-pakke. Du kan læse mere om Stofa Tv-app her.

I mange af de store streamingtjenester som fx Netflix og Viaplay er det også muligt at downloade film og serier, så du senere kan streame tingene offline fx på flyet, på bagsædet af bilen eller i udlandet.

Stofa WebTv følger med i din tv-pakke