Gå til hovedindhold

5 sikre tegn på at du er til soap-serier

Soap-serier. Der findes ikke noget bedre end det voldsomme drama, de vilde plot-twists, halvsøskende der er ude efter familie-arven og de mange, mange, mange sæsoner. Hvis nogen skulle spørge dig: ”Hvorfor ser du egentligt soaps?”, så kan du med fordel linke til denne artikel – og forhåbentligt hive andre over på soap-holdet. Her er nemlig 5 sikre tegn på at du er til soap-serier:

Du elsker drama! - også selvom du ikke er en del af det selv

Drama er det bedste. Ikke bare godt, men FANTASTISK. Det er lige meget om det handler om kendisser, der kommer op at toppes, dine venner, der har noget saftigt sladder, der kan sætte gang i drama-gryden eller om det er noget med familien – du er på, klar og nyder at være en udestående person, der hører om det hele. Du kan høre det samme drama om og om igen, og du vil også gerne snakke lidt mere om det – bare for at se, hvordan folk reagerer.

 

Hverdagstøj? Du mener influencer!

Tøj er ikke bare tøj, i din verden. Næh, nej, det er stof, der er skabt til at gå på den røde løber, en catwalk eller til at tage billeder af til Instagram. Tøj er og bliver en del af dig, og det er ikke bare jeans, det er designer-jeans, der krammer dine hofter og løfter din numse blidt. De er skabt til dig – og ja, så kan det da godt være at du kun skal have et glas vin i din venindes etværelses lejlighed, men det betyder jo ikke, at man ikke kan genbruge sin galla-kjole.

Læs også: 5 gode undskyldninger for at se serier

 

Kærlighed = uærlighed

Du nyder at se soaps, fordi alt der omhandler kærlighed, bliver til noget dramatisk. Der findes ikke noget bedre! En af karaktererne skal giftes og… BAM! Personen, karakteren skal giftes med, er hendes halvbror. De bliver forelskede og… BAM! - hukommelsestab! Soaps ligger ikke på den lade side, når det kommer til utroskab, double-crossing, hukommelsestab, død og meget andet – og du kan næsten ikke lade være med at håbe en lille smule på, at din venindes nye kæreste i virkeligheden er en ond tvilling. Men kun lidt – naturligvis.

 

Cliffhangers

Du LEVER for cliffhangers. De er både det bedste og det værste, der er sket for tv-mediet. Du sidder limet til skærmen, mens du venter spændt på at se, om din favorit overlever faldet i elevatorskakten, og så slutter afsnittet, så du skal sidde limet til skærmen igen ugen efter, for at se om det hele nu lykkes. Det ender faktisk ofte med, at det flyder en lille, bitte smule over i dit hverdagsliv – når du fortæller en historie, så skal du måske tisse, lige inden slutningen, eller du skal hente en ny drink, og dermed lade andre lide under samme skæbne, som du gør, når du ser soaps.

 

Virkelighedens verden

I bund og grund elsker du faktisk soaps, fordi de er så langt fra, hvad der kan ske i den virkelige verden. Det er næsten surrealistisk, hvad der kan ske i din favorit-soap, men det hiver dig ind og holder fast på dig. Man kan jo ikke bytte rundt på hjerner, og det er altså sjældent, at man bliver ombyttet ved fødslen; men soaps gør det, og de gør det hele tiden. En karakter er død? Næh, de har bare skiftet køn. Eller har fået lagt deres hjerne i en anden persons krop. Der bliver delt lussinger ud, lige så ofte som der bliver drukket vin, der er lige så mange halvsøskende, at forelske sig i, som der er kostumeskift, og det er måske ikke realistisk, men det er så skidt at det ikke kan blive andet end godt!

 

Jeg er vild med soap! – så hvad nu?

Den helt klassiske soap, med 20.000 episoder over 30 år med uendelige re-runs om formiddagen, er med tiden faldet noget i værdi hos det brede publikum, og serier som Horton Sagaen og Glamour hører, må man nok erkende, en anden tid til. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at de fortællemæssige greb, som den klassiske soap benyttede sig af, taler til nogle almenmenneskelige instinkter i os, og de bruges derfor – heldigvis! – stadig inden for andre genrer. Dette både som parodi – f.eks. i sitcoms som Venner og i krimier, hvor suspense og cliffhangers er en uundværlig ingrediens.

Vi kan anbefale dig at gå i kødet på serien Wrecked, der, udover at være ekstremt sjov, netop synliggør og benytter et hav af klassiske kneb fra soap-genren. Så hvis du kan grine af den, og samtidig hakke alle 5 punkter på vores liste af, ja så er du en ægte soap-fan!