Gå til hovedindhold
Stigning i streaming

Streaming: Gør livet sjovere med tidens helt store trend

YouTube. Netflix. HBO. DR TV. Danskerne er blevet vilde med at streame. I bussen, i sommerhuset, på farten og derhjemme i sofaen. 48 procent af alle danskere streamer mindst én gang om ugen. Det viser DR’s nyeste undersøgelse af vores medieforbrug. Og det er med god grund. Streaming er både hurtigt, nemt og fleksibelt – og så gør det din hverdag en hel del sjovere. 

For 15 år siden var tv, film og serier noget, der hørte stuen og sofaen til. Tv-guiden dikterede din aften, og hvis du kom for sent til en udsendelse, var det bare synd. Og du kunne glemme alt om at tage dit tv med på farten – de store, tunge billedrørs-tv var ikke lige sådan at flytte rundt på.

Sådan er det (heldigvis) ikke mere. For streaming-bølgen har for alvor ramt os her i 2019:

Den digitale vækst sker primært ét sted, og det er på streaming. For unge bruges der mere tid i 2018 på at streame både lyd og billeder, og hos befolkningen i almindelighed ses en stigning i streaming af videoindhold. Alle andre mediekategorier oplever en tilbagegang i tidsforbrug.

Kilde: DR Medieforskning

Streaming fra forskellige enheder

Dit tv er sjovere og mere fleksibelt, når du streamer

Med traditionelt flow-tv er du tvunget til at se de programmer, der bliver sendt. Du kan selvfølgelig skifte kanal eller finde en film frem fra gemmerne, men din valgfrihed er ret begrænset. 

Når du streamer, kan du se det, du vil, når og hvor du vil på alle dine skærme – både på telefon, tablet og computer. Og du kan som noget helt naturligt starte forfra, pause eller spole, hvis du lige taber tråden undervejs eller falder i søvn på sofaen. 

Med streaming kan du også tage din tv-pakke og dine streamingtjenester med dig, når du skal noget, så du altid har underholdning, uanset hvor du er; samtidig slipper du for at skulle betale for en ekstra tv-pakke fx i sommerhuset.

 

3 situationer, hvor livet er (meget) nemmere med streaming

På ferier. Uanset om du skal i sommerhus, til stranden eller et smut til udlandet, så er det helt oplagt at tage din tv-pakke med på telefonen, så du kan streame hele din tv-pakke og alt ekstra indhold.

På farten. Pendler du ofte med toget? Kører du langt med børnene på bagsædet? Eller skal du vente en halv time på bussen? Med streaming undgår du kedelig spildtid.

På sofaen. Slut med at slås om fjernbetjeningen. Når I streamer, kan hele familien se det, de helst vil – på samme tid. Så kan ungerne se tegnefilm og Nickelodeon, imens mor ser ”Kender du typen?”, og far ser fodbold.

Alt i alt er streaming perfekt til dig, der vil have valgfrihed og selv bestemme, hvad du vil se, og hvornår du vil se det. Og det er faktisk ret nemt.

 

Hvordan streamer du din tv-pakke med Stofa Tv-appen?

Hvis du har tv fra Stofa, følger streamings-appen Stofa Tv-app automatisk med - og det er nemt at komme i gang:

 1. Opret et MitLogin
   
 2. Hent Stofa Tv appen til din mobil, tablet eller Apple TV 4K. Appen findes til Android og iOS - du kan også bruge Stofa Tv-app på din computer
   
 3. Log ind i appen, find det du vil se og tryk ’Play’ 
   
 4. Cast dit indhold fra din mobil eller tablet til dit tv
   
 5. Sådan - nu er du i gang

Du kan pause, spole og starte forfra

5 tips og tricks til Stofa Tv-app

 1. Fleksibelt = Frihed. Med Tv-appen kan hele familien se det, de helst vil på samme tid. Så kan mor se ’Den Store Bagedyst’, ungerne kan streame Gurli Gris, og far kan se fodbold
   
 2. Du kan hurtigt og nemt finde det, du leder efter. Brug søgefunktionen til at søge efter skuespillere, et DR-program fra i går, en bestemt film-titel eller den der serier, du gerne vil se igen 
   
 3. Se både live-tv, tv fra arkiverne og streaming. Med Tv-appen kan du både se alle de programmer, der bliver sendt lige nu – men du kan også dykke ned i tv-arkiverne og streamingtjenesterne i din tv-pakke og se de ting, der blev sendt i går eller for en uge siden
   
 4. Nu er det slut med at gå glip af noget. Sæt programmerne på pause, spol tilbage eller start forfra, hvis du bliver forstyrret undervejs
   
 5. Du kan leje film med Stofa Tv-app. Klik her, så er der frit valg mellem mere end 5.000 titler

Virker webtv ikke?

Stofa Tv-app virker ikke – hvad gør du?

Hakker din Chromecast lige pludselig? Kan du ikke se Tv-appen på dit Apple TV 4K? Eller driller Tv-appen? Vi har samlet en hel hjælpeside her, der kan hjælpe dig med de mest almindelige udfordringer.