Gå til hovedindhold

5 film og serier der kræver stærke nerver

Er du også vild med film, der får hænderne til at svede og hjertet til at banke af bar spænding?

Nogle værker formår at tryllebinde os i sådan en grad, at de tager vejret fra os. Med udspilede øjne og hånden der pludselig er stoppet med at fragte popcorn fra skålen til munden, står vi stille med tiden i et altafgørerende sekund for vores hovedperson.
Vi hos Vi Elsker Serier og Vi Elsker Streaming har samlet fem nervepirrende film og serier, der får dig helt ud på kanten af stolen.
De følgende neglebidere kan findes på streamingtjenesterne HBO Nordic, Viaplay, og C More, som du alle kan finde i Stofas udvalg af streamingtjenester.

Du kan læse mere om Stofas udvalg af streamingtjenester her.

 

No Country For Old Men – Viaplay 

Efter en narkohandel ender tragisk i Rio Grandes ørken, falder veteranen Llewellyn Moss (Josh Brolin, Avengers: Endgame) over de efterladte to millioner dollars og beslutter sig for at beholde dem selv. Snart er Moss på flugt fra den mystiske og koldblodige lejemorder Anton Chigurh (Javier Bardem, Skyfall), som slår alle ihjel der står mellem ham og de to millioner.
Denne dystre neo-western krimi-thriller fra 2007 er baseret på Cormac McCarthys roman af samme navn, og er skrevet og instrueret af de fabelagtige brødre Joel og Ethan Coen (Fargo, Big Lebowski). No Country For Old Men er et intenst thriller-mesterværk der vandt hele fire Oscars i 2008. Skal nerverne for alvor testes, er denne treenighed af fristelse, kynisme og ren og skær ondskab, filmen for dig
 

No country for old men

Viaplay: No country for old men

Forhøret – Viaplay 

Denne spændende krimiserie følger politimanden Bjørn (Ulrich Thomsen, Banshee) i efterforskningen af sin datters død efter han, ved et tilfælde, opdager hendes lig på retmedicinsk afdeling. Folk omkring Bjørn mistænker datterens død for selvmord, men han nægter at acceptere teorien. Intensiteten stiger med hvert enkelt afsnit, som Bjørn forhører en ny mistænkt og skridt for skridt rykker sig tættere på sandheden om sin datters død.
Vi er verdenskendte for vores intense krimier i Danmark, og Forhøret er absolut ingen undtagelse! Er humøret til en dansk neglebider, så sørger Forhøret for at du er topunderholdt og i rigtig godt selskab med stjerner som Trine Dyrholm (Arvingerne, De visionære), Nikolaj Lie Kaas (Britannia, Bedrag), Søren Malling (Gidseltagningen, Borgen), og Lars Mikkelsen (Herrens veje, House of Cards).
 

Forhøret

2021 Nordic Entertainment Group

Lovecraft Country – HBO Max

Denne fantasy-serie er sat i 1950erne, og følger Atticus Freeman (Jonathan Majors, The Last Black Man in San Francisco) i hans rejse gennem et raceopdelt  USA med sin veninde Letitia (Jurnee Smollett, Birds of Prey) og onklen George (Courtney B. Vance, American Crime Story), i jagten på Atticus' forsvundne far. Sammen kæmper de for at overleve angreb fra modbydelige monstre, som både indebærer deciderede kødædende uhyrer såvel som racistiske hvide amerikanere.
I denne formidable fantasy-serie får du blod, mysterie, og overnaturligt gys for alle pengene. Jordan Peele er executive producer på serien, og kender du Peeles gysere Us og Get Out, er du bekendt med hans forkærlighed for at flette mysterie, gys og samfundssatire sammen. Lovecraft Country er ingen undtagelse! Serien slukker gysertørsten, og giver samtidig et dybere indblik i en dyster del af amerikansk historie, der historisk er blevet fejet under måtten.
 

Lovecraft country

©2021 HBO Nordic AB. All Rights Reserved. HBO Max™ is used under license.

The Handsmaid´s Tale – HBO Max

Hitserien The Handmaid's Tale er en dystopisk fortælling baseret på Margaret Atwoods populære bog fra 1985, af samme navn. Fortællingen foregår i en nær fremtid, hvor USA er blevet til et fundamentalistisk diktatur kaldt Gilead, efter et kup ændrede alt. I Gilead bliver de få kvinder tilbage som er frugtbare, tvunget til at være 'handmaids': omvandrende baby-inkubatorer for de højtstående familier som ejer dem. Vi følger June (Elisabeth Moss, Us), en handmaid som har fået nok, på hendes kamp for at genvinde hendes frihed.
Leder du efter en fuldtræffer af en serie som får hårene til at rejse sig på nakken, så er The Handmaid's Tale oplagt. Dystopien er ikke mange foruroligende skridt fra at blive til virkelighed i USA's stigende konservativisme, og det er i sig selv en frygtindgydende følelse, der vokser som serien fremskrider. Dette mesterværk af en serie suger dig ind i Gilead, og spiller formidabelt og uhyggeligt på hver enkelt nerve. Et absolut must-see!

Handsmaids tale

©2021 HBO Nordic AB. All Rights Reserved. HBO Max™ is used under license.

Zodiac– C More 

Dette stjernespækkede thrillermysterie er baseret på den virkelige jagt på Zodiac-morderen, som terroriserede San Fransisco i slut 1960erne og starten af 1970erne. Filmen følger tegneren Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal, Nightcrawler), der bliver opslugt af den mystiske Zodiac-morder og hans kryptiske breve til pressen. Med en voksende besættelse af Zodiacs morderiske puslespil, begynder jagten at overtage Graysmiths liv.
Denne true crime-film fra David Fincher (Seven, Mindhunter) giver dig 2 timer og 37 minutter ren neglebidende uhygge. Zodiac er en detaljeret, subtil, og perfektionistisk filmatisering, som ikke har travlt. Så er du til dyster true crime med velskrevne dialoger leveret af stjerneskuespillere som Robert Downey Jr. (Ironman) og Mark Ruffalo (Spotlight), så er denne gyserthriller lige noget for dig.
 

Zodiac

Foto: C More