Gå til hovedindhold
Sikkert password

3 gode råd: Sådan skaber du et sikkert password

Det kan være lidt af en opgave at lave et sikkert password, som du også selv kan huske. Der er nemlig flere parametre at have for øje, når du gerne vil lave et password, der er stærkt nok til at holde hackerne ude af dine profiler. 

Derfor giver vi dig her 3 gode råd til skabe passwords, der beskytter dig, når du er online.

1.    Brug forbogstaverne i en sætning, du kan huske (f.eks. Db1bpN = ”Der bor en bager på Nørregade").
2.    Variér din sædvanlige adgangskode ved at koble det til navnet på det sted, du er ved at logge ind på (f.eks. TV2Db1bpN, OutlookDb1bpN osv.).
3.    Skift din adgangskode regelmæssigt, gerne hver 3. måned.

Hjælp til at huske dine koder

Første step til et sikkert password er altid at holde dine adgangskoder hemmelige. Derfor er det bedst ikke at skrive dit password ned på et stykke papir eller lignende. Der findes et hjælpeværktøj til at huske dine koder – nemlig en password-manager. Den hjælper dig med at samle dine passwords, så du kan tilgå dem enten via app eller web. Herefter skal du blot huske koden til manageren, og så kan du let tilgå de andre koder, som du har svært ved at huske.
 

Password-manageren hjælper med nye koder

Password-manageren kan også hjælpe dig med at oprette nye avancerede kodeord til dine tjenester. Du finder password-manageren online, enten som app i App Store og Google Play eller via din browser på computeren. 

Der findes forskellige udgaver og prisklasser med hver deres fordele og ulemper. Tjenesterne tilbyder f.eks. at gemme dine kreditkortoplysninger og sikkerhedstjekke dine eksisterende kodeord, og nogle tjenester tilbyder en 2-faktor-sikkerhed, hvor du skal identificere dig med eksempelvis en kode og en sms.

Populære password-managers som LastPass og 1Password har millioner af brugere. Søg selv på nettet og find den password-manager, der dækker dine behov. På den måde sørger du for altid at have et sikkert password.
 

Få password-manager med internet fra Stofa 

Når du køber internet hos Stofa, følger der i langt de fleste tilfælde en sikkerhedspakke med. Sikkerhedspakken hedder SafeSurf, hvori der er en integreret password-manager, nemlig adgangskodeboks, hvor du kan oprette stærke adgangskoder og gemme dem sikkert.

SafeSurf