Gå til hovedindhold
Sikkerhed på nettet

3 gode tips til sikkerhed på nettet – for børn

Det er ikke altid nemt at hjælpe sine børn med at færdes sikkert på nettet. Men som forælder ligger det dig helt sikkert på sinde, at dine børn ikke havner i en ubehagelig situation. Derfor giver vi dig her 3 konkrete råd til, hvordan du hjælper dine børn med at navigere i den digitale jungle
 

Læs også: Har du styr på din sikkerhed på nettet?

1. Få overblik over, hvad dine børn ser online

I mange internetabonnementer medfølger der sikkerhedsfunktioner og -programmer, som du kan bruge til at begrænse, hvad dine børn ser og klikker på, når de er online. Ofte vil du have mulighed for at benytte en eller flere af følgende funktioner:
•    Forældrekontrol
•    Antispam
•    Antivirus
•    Firewall
•    Sikker færden ved online handel
•    Beskyttelse på sociale netværk
•    Anti-ransomware
•    E-mail beskyttelse
Nu gælder det blot om at undersøge mulighederne: Hvordan får du funktionerne aktiveret, og hvor mange enheder kan de installeres på? 

Når du bestiller internet fra Stofa, får du i de fleste tilfælde vores prisbelønnede sikkerhedspakke, Stofa SafeSurf, med i prisen. Sikkerhedspakken inkluderer blandt andet forældrekontrol, som lader dig indstille, hvilket indhold dine børn skal have adgang til og hvor længe. På den måde skaber du ultimativt de bedste rammer for sikkerhed på nettet.

2. Hjælp dit barn med at danne et stærkt password

Det gode og stærke password er det første step til sikkerhed på nettet. Det beskytter dit barns personlige billeder og informationer fra resten af internettet. Et stærkt password er mindst 8 tegn langt og indeholder både små og store bogstaver, tal og specialtegn.

Kombinationen af de forskellige tegn gør koden ekstra stærk – men også svær for børnene at huske. Gør det lettere ved at tage en sætning fra dit barns yndlingssang, titlen på yndlingsbogen, et rim eller lignende, og skab et kodeord ud af det. Det kunne f.eks. være ”En snegl på vejen er tegn på regn i Spanien”, som bliver til adgangskoden: 1@pvrtp”iS.

Læs om Stofa SafeSurf

3. Lær dit barn at bruge to-trins-login

Sociale medier som Instagram, Facebook og Snapchat er ofte en stor del af hverdagen for børn og unge. På de mange sociale platforme har de kontakt med vennerne og deler oplevelser og historier. Men lige præcis fordi de deler så meget med hinanden, kan det være nødvendigt at tale med børnene om, hvordan de opretholder sikkerhed på nettet. Et godt sted at starte er med et to-trins-login.

Hvis dit barn bruger et to-trins-login betyder det, at han eller hun har et almindeligt password – og så sender Facebook, Instagram og Snapchat en sms-kode til barnets telefon, når dit barn (eller andre) prøver at logge ind på profilen fra en ny smartphone, tablet eller computer. Hvis man ikke har begge koder, kan man ikke logge på. Du slår to-trins-login til under Indstillinger på både Facebook, Instagram og Snapchat.