Gå til hovedindhold
Se masser af motorsport med VælgSelv

Er du til fede biler og fart over feltet? Så buckle up og tune in på en hel verden af benzin, ræs og vilde hestekræfter

Hvis du er vild med hurtige biler, brølende motorer og motor-lir, så er du kommet til det rette sted. We get it! For der er ikke noget, der slår spændingen ved et godt racerløb, og INTET er federe end brølende motorer, der bliver presset til det yderste. Så læs med her, hvor vi tager dig igennem noget af motorsportens fedeste underholdning.

Motorsport er meget mere end racerløb

Uanset om du selv har været afsted til Le Mans de sidste mange sæsoner, duftet benzinen i luften og mærket trykbølgerne fra bilerne, eller om du trofast følger med hjemme fra sofaen, så håber vi, at du ved, at der er meget mere at komme efter i motorsportens vilde verden end kun selve løbende. 

For en ting er racerløbet og spændingen, når motorerne brølende venter langs startlinjen. Noget helt andet er al den fede motorsports-lir, som venter på dig, når bilerne triller i pit og dækkene køler ned igen. Så hvis du ikke allerede er dykket dybt ned i alt den fede underholdning, der går bag om løbene, maskinerne og de vilde biler, så går du virkelig glip af noget! 

Vi har selv i mange år begejstret fulgt med i ”Wheeler Dealers” på Discovery, og nu er det legendariske Top Gear – endelig – kommet til Danmark. Og lige nu kan du også se ”Ninas Formel 1”, hvor datteren af den legendariske racerkører Ronnie Peterson tager dig med bag kulissen i Formel 1’s sporten og dens vilde historie. 

Så der er ikke længere nogen undskyld for ikke at begrave dig i motorsportens fede verden, uanset om du er til racerløb, sindssyge væddemål, historie eller vilde forvandlinger fra ramponerede biler til eksklusive slæder.
 

Nu er det her endeligt – Top Gear rammer Danmark på Kanal 5!

Det er næsten ikke til at få armene ned igen: Top Gear er kommet til Danmark. Verdens. Mest. Ikoniske Bilprogram. Hele programmet er én lang hyldest til de vilde biler, som vi alle sammen drømmer om.

Med på holdet er nogle ret legendariske værter: tv-vært og drengerøv Felix Smith, stjerneskuespiller Dar Salim og tidligere racerkører og højre hånd for Kevin Magnussen, Jesper Carlsen. Sammen er de klar til at presse biler i superligaen lige til grænsen – og et godt stykke over.
 

Se ræs og hurtige biler med Top Gear Danmark på Kanal 5

(Foto: Top Gear Danmark, Kanal 5)

Top Gear Danmark er ren kærlighed til biler – på den vildeste måde

Top Gear Danmark har ry for at være vildt! Og allerede nu ved vi, at de tre herrer skal teste, om en Bentley Bentayga Speed kan flyve, og om den er hurtigere til ræs på stranden end en Mercedes-AMG G 63 eller en Lamborghini Urus. De skal prøve bil-længdespring. Og de skal køre ræs i alt fra klassikere som 80’ernes Lamborghini Countach og Delorean DMC-12 til vilde flydere som Aston Martin Rapide S og BMW M760Li xDrive. 

De tre værter kæmper indædt mod hinanden og tester fart, mod og køreegenskaber i nogle af nordens smukkeste områder – de kører ned ad pisterne på det eksklusive skisportssted Beitostølen i Norge og konkurrerer imod verdens bedste snowboardere. De udfordrer ”The Stig” i bil, båd og tog rundt om Mjøsa, den største norske sø. Og meget, meget mere. 

Vi kan næsten ikke vente – og det skal du heller ikke! Du kan nemlig se det torsdage kl. 21:00 på Kanal 5.
 

Se de smukke forvandlingerne i ”Wheeler Dealers” på Discovery

Måske har du fulgt med i mange år allerede, måske har du aldrig hørt om dem. Men uanset hvad, så er ”Wheeler Dealers” nærmest obligatorisk motor-underholdning for alle os, der holder af biler.

I ”Wheeler Dealers” på Discovery kommer du med på tætteste hold, når stjernemekanikeren Ant og bilforhandler Mike Brewer sammen forvandler udslidte og ramponerede klassiske biler til de rene mesterværker.

Og selvom det måske lyder som en simpel opskrift, så er det svært at skjule sin begejstring, når legendariske biler som en Toyota MR2 Turbo fra 1991 og en Chevy Corvette Z06 fra 2002 triller op på rampen og får løftet hele motorblokken ud eller rettet karosseriet op igen, inden de firhjulede skønheder skal sælges videre – forhåbentligt med fortjeneste. 

Det er håndværk, biler og svejseapparater i én skøn forening, og det er ganske enkelt smukt arbejde de to gutter præsterer. Du kan se Wheeler Dealers på Discovery til og med uge 16.

Se Wheeler Dealers på Discovery

(Foto: Wheeler Dealers, Discovery)

Ninas Formel 1

Er du klar til en spændende og medrivende tour de force i Formel 1 sportens vilde historie? På Viaplay kan du helt eksklusivt sammen med Nina Kennedy, datter af den legendariske racerkører Ronnie Peterson, møde de mennesker, der har skabt og formet Formel 1 sporten. 

VM-Mester Damon Hill, F1-bils designeren Gorden Muray, hvis biler har vundet fem VM-priser og Jean Todt, manden der forvandlede Ferrari til en magtfaktor i F1 sporten er kun nogle af de store personligheder, som står klar til at fortælle dig, hvordan F1 sporten opstod, udviklede sig og blev så kæmpestor, som den er i dag. 

Der er dømt ren F1-kærlighed og bil-fascination over hele linjen, og du kan glæde dig til nogle vilde anekdoter, overraskende historiske facts, personlige fortællinger og kig på kulissen på ikoniske løb som Monaco Historic Grand Prix. 

Lige nu ligger hele 1. sæson klar og venter på dig på Viaplay, og vi er nogle, der allerede krydser fingre for en sæson 2!

Kom bag om Formel 1 med Ninas Formel 1

(Foto: Ninas Formel 1, Viaplay)