Gå til hovedindhold
Familiehygge

Sådan gør du: Hyg dig uden internet

Kan du hygge dig uden internet? Det lyder umuligt, men svaret er ja! Uanset om internettet er forsvundet, eller du er i gang med en frivillig digital detox, så er der ingen grund til at ligge i fosterstilling med dit kolde modem i hånden. For vi har samlet 7 ting, du kan lave uden internet – og her er noget for enhver smag. 

Internettet er slukket. Hvad skal du lave? Umiddelbart lyder det som et skrækscenarie, og de fleste får nok både hjertebanken og klamme hænder bare ved tanken. Men offline-tid er ikke ensbetydende med kedsomhed og tidsspilde. For med en anelse opfindsomhed (og vores liste) kan du få både ro, nærvær, gode grin og masser af kvalitetstid med venner og familien. 

Ting du kan lave uden internet

Og jo. Vi ved godt, at det er lidt ironisk at læse offline-tips i en online-artikel. Men altså. Nu er du her jo, så dyk ned i listen, læs og skynd dig at slukke mobilen eller computeren bagefter.

 

1. Gå en tur

Det er en kæmpe-kliché, men det virker. Snør skoene, ta’ en hue på og gå en tur. Uanset om du bor midt på stenbroen eller lige ud til mark og sø, så er det ren velvære at komme ud. Og du kan nemt lave en dobbelt-op ved at tage én, du holder af, med i den ene hånd og en kop god kaffe i den anden.

 

2. Gå i barndommen

Kan du huske dengang i skolegården før mobil, wifi og internet blev allemandseje? Da eftermiddagene gik med eventyr sammen med de andre unger fra vejen uden gaming og Fortnite? Det var jo faktisk ret sjovt! Så støv din yoyo af og lav Eiffeltårnet, find malerbøgerne frem og vær kreativ, snup en bold under armen og gå i parken – eller lær dine børn at spille Syvstjerne og Antonius.

 

3. Klar. Parat. Bag!

Uanset om du er til Shake-and-bake, klidkage med ekstra grove gryn eller en storslået trelagslagkage, så er det hyggeligt at bage. Og det bliver bedre endnu. For når du er færdig med at bage, kan du jo invitere venner og familie på kaffe og kage, så I kan snakke og hygge helt uden digitale forstyrrelser.

Psst har du glemt opskrifterne? Så ring til din mor eller bedstemor og spørg – de vil elske det!

Bag en kage

4. Læs (eller hør) en bog

Vi indrømmer, at det er endnu en kliché. Men der er mange timers fantastisk underholdning gemt i bøgernes verden, hvis du giver dig selv lov til at blive opslugt af dem. Har du børn? Endnu bedre. Find enten deres eller dine yndlingsbøger frem og læs højt.

Hader du at læse? Ikke noget problem – hør en lydbog. Historierne er de samme, men du slipper for at tygge dig igennem det hele selv, og du kan lave noget andet imens fx støvsuge, folde tøj eller lave mad.

Læs eller lyt til en bog

5. Byg en hemmelig hule

Uanset om du har børn eller bare en barnlig side, så er hulebyggeri virkelig hyggeligt. Og det fede ved huler er, at du kan bygge dem nærmest overalt: i skoven, under vasketøjsstativet i stuen med masser af tæpper, under spisebordet med stole, lagner og sofahynder.

 

6. Gense Disney-klassikerne

Her er alder lige meget. Disney-klassikerne er magiske for både børn og voksne, så find dine gamle dvd’er frem og se fx ”Aristocats”, ”Løvernes konge”, ”Tarzan”, ”Askepot”, ”Junglebogen” eller ”Skønheden og Udyret”.

 

7. Dyrk krydderurter

Havearbejde er ren terapi for sjælen. Men det behøver ikke kræve 1200 kvadratmeter have og forfrosne finger at komme i gang. Start med at dyrke dine egne krydderurter på altanen eller i potter i vindueskarmen. Det kræver ikke meget, men gevinsten er både ro i sindet og frisk basilikum til pastaen – eller mynte til din mojito.