Gå til hovedindhold
Sådan kan familielivet se ud i fremtiden

Hvordan ser fremtidens familieliv ud?

Det er ikke kun din smartphone og computer, der er online. Brødristere, biler, køleskabe, løbeure. Ja, alle de elektroniske ting, du omgiver dig med i hverdagen bliver efterhånden forbundet til internettet og kan kommunikere med hinanden. Og det kan være ganske praktisk. Se her, hvad det kan komme til at betyde i fremtiden for en helt almindelig familie.

Af Elektronista

Kl. 6.30
Duften af kaffe og nybagt brød er allerede nået helt op i mors og fars soveværelse, da vækkeuret ringer. Vækkeuret har nemlig meddelt kaffemaskinen og ovnen, hvornår familien står op, så de kan gå i gang med kaffebrygning og bagning i god tid.

Sådan laver du kaffe i fremtiden

Kl. 6.35
En notifikation tikker ind på fællesskærmen i soveværelset. Sengetøjet skal skiftes. Det ser egentlig rent ud, men det intelligente tekstil har registreret, at der er ved at være for mange bakterier i sengetøjet.

Kl. 6.40
Familiens smartphones har hentet data fra vejrtjenester og fælleskalenderen og giver tip til dagens påklædning: Formel business-look til mor, der skal til kundemøde. Regntøj til børnene, som skal cykle hjem fra skole i eftermiddag. Og så skal far huske at smide løbetøjet i vasketumbleren, så det er klar til aftenens løbetur. Skabets sensorer har nemlig registreret, at alt hans løbetøj er til vask.

Læs også: Kan dit internet klare den digitale fremtid?

Vejrtjenester hjælper den digitale familie

Kl. 7.20
Det er tid til morgenmad, og mens der spises friskbagt brød, går familiens digitale assistent dagens program igennem. ”Husk gymnastiktøjet”, lyder det til sidst henvendt til familiens yngste, som er slem til at glemme sine ting.

Kl. 8.20
Mor fik ikke forberedt sig til dagens morgenmøde, men heldigvis har hun tid i bilen på vej til arbejde. Den selvkørende bil kender vejen til kontoret, og hun kan i ro og mag læse op på dagsordenen. Bilen vælger en alternativ rute i dag, da den får notifikationer om, at der er vejarbejde på den sædvanlige vej til kontoret.

Selvkørende biler er fremtiden

Kl. 11.15
Mens far er på hjemmekontoret til en digital workshop med sine kollegaer i Tyrkiet, er familiens digitale assistent i gang med at planlægge familiens indkøb. Køleskabets sensorer har allerede kommunikeret til assistenten om, hvad der mangler af basisvarer, og hvad ugens madplan kræver af indkøb.

Kl. 16.45
En drone fra supermarkedet lander i forhaven med familiens madindkøb. Far går i gang med den opskrift, som er blæst op på køleskabsdørens skærm. Det er den digitale assistent, som laver familiens madplan, men far kan godt lide at svinge gryderne. Opskrifterne er baseret på familiens præferencer og på, hvilke madvarer i køkkenet, som er ved at nå sidste salgsdato. På den måde bliver familiens madspild nemlig minimeret.

Læs også: 5 tips til en nemmere (og sjovere) hverdag med wifi-gadgets

Madlavning bliver nemmere i fremtiden

Kl. 20.21
Far er vrikket om på foden under aftenens løbetur og kommer haltende ind døren.  Sensorerne i hans løbejakke registrerede uheldet og har sendt informationen videre til familiens læge-app. Far scanner sin fod med mobilen, og svaret kommer med det samme. Det er heldigvis ikke sket noget alvorligt, men han får ordineret en 14 dages løbepause.

Kl. 21.15
Børnene er lagt i seng, og mor og far har sat sig i sofaen med en kop kaffe. De har taget deres VR-briller på for at tage på en virtuel rundvisning i de sommerhuse, som ejendomsmægleren har fundet til dem. Flere af husene bliver hurtigt droppet, fordi de virker meget mindre i ”virkeligheden” end på de billeder, de først havde set.

Læs også: Guide: Sådan vælger du den perfekte internethastighed

Kl. 23.42
Nu sover hele familien, men familiens digitale devices holder aldrig fri. Termostaten på radiatoren i soveværelset har registreret, at det er blevet lidt for varmt i soveværelset. Den har derfor skruet lidt ned, så mor og far kan vågne friske og udhvilede.