Gå til hovedindhold
Topbanner 4 fif til dit internet

4 hurtige fif til dit internet

Står du overfor valget mellem internet via kabel eller wifi? Eller er du bare nysgerrig på, hvordan du får den bedst mulige forbindelse? Læs med her og få 4 gode fifs til valget af dit internet.

WifiGaranti

Fif 1: Overvej, om du skal vælge wifi eller kabel

De fleste foretrækker trådløst internet. Du skal dog være opmærksom på, at dit internet altid vil tabe en smule hastighed, når du bruger wifi. De trådløse routere er efterhånden så gode, at du ikke mærker den store forskel og som noget nyt giver Stofa dig, som de første i Danmark, WifiGaranti. 

Læs mere om WifiGaranti her

Der kan dog alligevel være situationer, hvor vi vil anbefale, at du bruger internet med kabel frem for en trådløs router.
Har du børn i hjemmet, kender du måske til situationen: ”Moooarr! Internettet lagger!” Når en i familien gamer, kan selv splitsekunders forsinkelse være afgørende, og derfor anbefaler vi, at du bruger internet med kabel til spillekonsoller. Har I en gaming-PC i familien, vil vi også anbefale kablet internet – så får I det optimale ud af hastighedsgarantien.
Det samme gælder, hvis du har en tv-boks eller et Apple TV.

Fif 2: Placér din router rigtigt

Det allervigtigste for en god forbindelse er, at routeren er placeret rigtigt. Din største fjende i kampen mod dårligt wifi er nemlig helt almindelige hverdagsting, der bremser dit signal. Det kan fx være

  • Betonvægge
  • Skabslåger
  • Store metalflader

Modstå derfor trangen til at gemme routeren væk i et skab, under sengen eller nederst bag sofaen. Find hellere et centralt – og gerne højt – sted i din bolig.

Hos Stofa kan du få wifi med garanti for optimal dækning. Læs mere om WifiGaranti i alle rum.  
Hvis du vil undersøge kvaliteten af dit wifi derhjemme, har vi desuden en app, som kan hjælpe dig. Med Stofa WifiScanneren kan du nemlig scanne dit hjem og finde ud af, hvor du har stærke og svage wifi-zoner. Appen giver dig også gode råd og vejledning til, hvordan du forbedrer dit wifi. Hent appen i både App Store og Google Play kvit og frit.

Fif 3: Sørg for, at du er sikker online

Ligesom du sikrer din bolig med en god lås på hoveddøren, bør du også sikre dit internet mod uvedkommende. Det kan du gøre med en god sikkerhedspakke. Der findes mange forskellige antivirusprogrammer, både gratis versioner og betalingsversioner i alle prisklasser. Når du køber en internetpakke fra Stofa, får du automatisk den prisvindende sikkerhedspakke SafeSurf med i prisen.

Læs mere om Stofa SafeSurf

Fif 4: Sørg for at få glæde af alt indholdet i din internetpakke

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har valgt den rigtige hastighed og undgår irriterende afbrydelser. En tommelfingerregel er at en hastighed på 200 Mbit dækker de flestes behov. Uanset hvilken hastighed du har valgt, så kan det godt svare sig at tjekke om du har ekstratjenester med i dit abonnement. For eksempel en sikkerhedspakke, ekstra wifi enheder, WifiGaranti eller noget helt fjerde. Så husk altid at tjekke dit abonnement igennem, og se om man udnytter alt det ekstra, der ofte følger med i prisen.