Gå til hovedindhold
Topbanner 5 tips til bedre wifi

5 tips til bedre wifi

Du kender scenariet: Blodtrykket stiger i takt med irritationsniveauet, når du gang på gang bliver afbrudt midt i yndlingsserien. Det lille load-ikon virker nærmest provokerende, når det for tredje gang dukker op på skærmen, fordi internetforbindelsen halter.
Og vi forstår dig! Derfor har vi samlet en række simple tips, der hjælper dig og blodtrykket godt på vej til bedre wifi.

WifiGaranti

1. Placér din router, så der er fri adgang til de fleste rum

Indrømmet: Når det kommer til interiør, er der mange andre kandidater til spotlightet end din router. Den pakkes oftest væk, så den er helt ude af syne. Men faktisk er det slet ikke uden betydning, hvor du stiller den: De trådløse signaler skal nemlig kunne flyde så uhindret som muligt for at opnå et bedre wifi.
Undgå derfor at sætte din router i skabe, bag store møbler og lignende. Find i stedet et centralt og gerne højt sted i din bolig. Jo længere afstand, du har til din router eller fiberboks, des svagere bliver dit signal.

 

2. Sluk din fiberboks eller router på kontakten – gerne én gang om måneden

Oplever du, at din internetforbindelse hænger lidt i bremsen? Et godt tip er at holde forbindelsen frisk med noget så simpelt som en genstart. Det renser nemlig ud i gammelt data. Sluk på kontakten i ét minut, og tænd derefter igen. 

3. Husk at opdatere dine elektroniske enheder

Det er altid godt at opdatere din smartphone, computer og tablet til den seneste softwareversion, når du bliver bedt om det. Producentens opdateringer indeholder som regel både nye funktioner og kan samtidig optimere enhedens hastighed. Opdateringer kan derfor have positiv indflydelse på hastigheden af din forbindelse og giver dig et bedre wifi.
 

4. Skift den trådløse bredbåndskanal

Hvis du bor i et tætbeboet område (fx lejlighed), hvor der er mange brugere på netværket, kan det have stor betydning for din wififorbindelse og hastighed. Oplever du, at din forbindelse bliver langsommere, eller at du helt mister forbindelsen? Så hjælper det ofte at skifte til en anden trådløs kanal, hvor der ikke er overbelastning.
Som udgangspunkt leder din router selv efter den bedste kanal, men ved at teste de forskellige kanaler og frekvenser kan du muligvis opnå højere hastighed og bedre wifi og stabilitet. Du skifter den trådløse kanal i routerens opsætning og kan tjekke de mest brugte kanaler i dine netværksindstillinger på din computer.

5. Udvid det trådløse netværk med et ekstra accesspunkt
 

Der kan være mange årsager til et forringet wifisignal i hjemmet. Selvom du har placeret din router fornuftigt, kan det – hvis du fx bor i et 2-planshus eller vinkelhus – være en god idé at anskaffe dig et ekstra accesspoint.
Et ekstra accesspoint forlænger og forstærker det trådløse signal og giver dermed adgang til netværket på de områder i hjemmet, som ikke har fuld dækning med den almindelige router.
 

Det stærkeste wifi med Stofa

Vores fornemmeste opgave er at give dig det bedst tænkelige wifi. Og det kan vi gøre på flere måder: Du kan fx forstærke dit wifi med vores SuperWifi-enheder, eller du kan bestille internet med WifiGaranti.
Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi er altid klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig til en bedre wifi forbindelse.