Gå til hovedindhold
Christiane Vejlø anbefaler apps

Christiane anbefaler: 5 apps, du ikke må misse

Christiane Vejlø er en af Danmarks stærkeste profiler, når det handler om den teknologi, vi omgiver os med i hverdagen. Hun er trendforsker i virksomheden Elektronista Media og rådgiver både erhvervslivet og politikere i den digitale fremtid og I Radio24syv-programmet Elektronista inviterer Christiane lytterne med i tech-tidsmaskinen. Følg Christiane og @elektronistadk på Instagram og på Elektronista.dk. 

Wolt

Wolt – Sund mad leveret lige til døren

En vegetarisk raw-bruger, en palæo-wrap eller hvad med en hawaiiansk poke bowl med knasende toppings? Vil du gerne spise sundt, men ikke orker at eksperimentere med spelt og quinoa hjemme i køkkenet, så lad maden komme til dig. Med appen Wolt er et sundt måltid nemlig kun nogle få klik væk. Du kan vælge mad fra en lang række udvalgte restauranter. Og er det ikke lige det sunde måltid, som frister, er Wolt også leveringsdygtig i en god gang tømmermandsmad med et godt skud fedt og salt.

Er du på ferie eller forretningsrejse, så husk at have Wolt med i app-bagagen. Du kan nemlig bestille mad fra 4000 restauranter i over 40 europæiske byer.

Til Android og iOS.

Good Notes

Good notes – håndskrevne notater på iPad’en

Er der plads til gode gamle håndskrevne notater i en digital verden? Ja, heldigvis og med appen Good Notes kan du skrible direkte på din iPad. For at bruge den digitale notesbog skal du have en Apple Pencil og en iPad, der understøtter din digitale blyant, men så er det ellers bare at gå i gang. En smart feature ved appen er, at du kan søge i dine håndskrevne noter. Og skal dine notater videre ud i verden, kan du f.eks. hive dem over i en mail, hvor dine kragetæer kan blive lavet om til digital tekst.

Til iOS.

Voice Memos

Voice Memos app – optag dine guldkorn, mens du stadig kan huske dem

Får du lige en genial tanke, mens du sidder i toget, eller skal du hurtigt opsummere pointerne fra et møde, så er Apples lydoptager-app Voice Memos et perfekt værktøj. Appen ligger i både iPhones, iPads og Macs og gemmer automatisk dine optagelser i clouden. Du kan også bede Siri om at aktivere appen, så du hurtigt kan forevige dine guldkorn, selv om du ikke lige har hænderne fri.

Ønsker du at dele lydoptagelsen, er det nemt at gøre både via for eksempel meddelelser og sociale medier.

Til iOS.

Snapseed

Snapseed – få dit billede til at ligne en million

Er din Instagram blevet en lidt kedelig affære, er det måske tid til at spice dine fotos op. Og det behøver slet ikke være svært. Med den geniale fotoredigerings-app Snapseed kan du med få klik få dit billede til at ligne en million. Snapseed indeholder 29 værktøjer og filtre og har stort set alt, hvad du skal bruge til at redigere billeder. Hvad end du er amatør eller professionel.

Vil du lave et hurtigt foto-makeover, så vælg featuren ”Look”, som ligger klar i appen. Eller vælg de professionelle redigeringsværktøjer og leg med lys, skygge og hvidbalance, justering af struktur og skarphed eller fjern uheldige elementer fra billederne.

Til Android og iOS.

Wallet

Wallet – Din digitale tegnebog

Slip for at lede efter dine kreditkort i tasken og få et bedre overblik over dine kort og billetter. I Wallet-appen kan du samle alt fra kreditkort til koncertbilletter og boardingkort. Og får du et tilgodebevis med en stregkode, kan du også smide det i din Wallet. Så er der måske større chancer for, at du faktisk får det brugt.

Du kan også bruge Wallet på dit Apple Watch. De kort og billetter, du tilføjer her, vil automatisk blive synkroniseret til din iphone.

Wallet er en del af app-pakken på nyere iPhones. For at bruge Wallet skal du have en Apple ID-konto, som er tilknyttet iCloud.