Gå til hovedindhold
Se Rebecka Martinsson på C More

Her er de bedste krimier – tør du se med?

Vi ved ikke, om det er en særlig dansk eller skandinavisk ting, men én ting er sikker: Vi danskere elsker krimier og spænding. Og vi begraver os gladeligt i film og serier, hvis eneste formål er at chokere os og holde os hen i ulidelig spænding, imens advokater, detektiver og betjente optrævler bestialske sager, undersøger uforklarlige forbrydelser og jagter modbydelige mordere. 

Derfor har vi samlet de bedste krimier her – perfekt til dig, der elsker krimi-spænding, true crime, forbrydelser og nervepirrende plot.

Nogle gange skal det altså bare være så uhyggeligt og nervepirrende, at du knap nok tør trække vejret, før rulleteksterne triller frem. Og plottet skal helst være så umuligt at gennemskue, at du selv 10 minutter efter, at forbryderen er fanget, sidder tilbage og tænker ”Hvad skete der? Var det virkelig ham, der gjorde det?” – og faktisk ikke altid er overbevist om, at det var den rigtige, der fik håndjern på. 

For den gode krimi kan bare noget, som ingen anden genre kan: det gode gys, spændingen, alt det uforklarlige og så til sidste en forløsning, hvor de onde (forhåbentligt, men ikke altid) får, som de har fortjent.

Dyk ned i en nervepirrende underverden af gode krimi-serier

Her i artiklen har vi samlet vores bud på 4 skræmmende og nervepirrende krimi-serier, der med garanti fængsler dig på kanten af sofaen med tårnhøj puls, undren og tilbageholdt åndedræt. Og så lige en enkelt kanal-anbefaling til dig, der vil have krimier 24/7. 

Du finder alt fra svenske krimi-gys, når de er bedst til børn, der forsvinder sporløst, og traumatiserede betjente, der afdækker den ene forfærdelige sandhed efter den anden om drab, vold, menneskehandel, prostitution og grusomme hævntogt. 

Læs også: Er du til fede biler og fart over feltet?

Den svenske krimisucces ”Rebecka Martinsson” er tilbage i 2. sæson

Det er umuligt at komme udenom vores svenske naboer, når vi snakker om krimier. 

Om det er de store, forladte skove, de mørke vintre eller den barske natur med masser af plads til forsvundne personer og modbydelige forbrydere - vi ved det ikke. Men svenskerne er verdensmestre i makaber uhygge, intense plot og virkelig, virkelig klamme forbrydere. 

Krimidronningen Åsa Larsson er ingen undtagelse. Hun kan om nogen udtænke skræmmende krimier, gruopvækkende forbrydelser og uløselige gåder, så du hverken tør høre mere eller lade være. Og netop nu er serie-filmatiseringen af hendes bøger om den hårdtprøvede og plagede advokat Rebecka Martinsson klar med sin 2. sæson.

I 2. sæson arbejder Rebecka Martinsson stadig som advokat og anklager, og hun bliver kastet hovedkulds ind opklaringen af en kompliceret og særdeles makaber forbrydelse, der hjemsøger den lille by Kiruna i det nordlige Sverige. Sideløbende er hun plaget af sin dystre fortid, hvor barndommens spøgelser kaster skygger langt ind i hendes voksenliv. Det er intenst. Det er uhyggeligt. Og der er garanti for nervepirrende gys og overraskelser.

Så uanset om du var en af de mange tusinde, der så med i 1. sæson af ”Rebecka Martinsson” og længe har talt ned til 2. sæson, eller om det er første gang du hører om den hårdtarbejdende anklager, så kan du godt tune ind på C More og finde en pude frem til at gemme dig bag. Hele sæson 1 ligger klar og venter på dig, og sæson 2 har premiere d. 27. april.

Se den nervepirrende krimi, Rebecka Martinsson, på C More

(Foto: Rebecka Martinsson, C More)

Følg mesterdetektiven Julien Baptiste i ”Forsvundet” (The Missing)

Serien om den franske mesterdetektiv Julien Baptiste er ikke for sarte sjæle. I 3 nervepirrende sæsoner på C more følger vi efterforskningen af alle familiers værste mareridt: kidnappede børn, der forsvinder uden et spor – og de få spor, der dukker op er makabre, urovækkende og forfærdelige. 

Hvis du tør, kan du i sæson 1 tage med på ferie i Frankrig. Her forsvinder en 5-årig dreng sporløst. Og en langstrakt og mareridtsagtig efterforskning anført af den franske detektiv Julien Baptiste afdækker det ene uhyggelige og uforklarlige twist efter det andet. Døde vidner, traumatiserede forældre – og endnu en dreng, der forsvinder sporløst. Tilbage står ét spørgsmål: Hvem har kidnappet Oliver, hvorfor, og kan hans forældre leve med at kende den barske sandhed?

I sæson 2 dukker en forsvunden 11-årige pige op igen som voksen. Alt kunne være godt, men nej. For hun fortæller en gruopvækkende historie om sin kidnapning og sit fængsel, hvor der stadig sidder en pige fanget. Kan Julien Baptiste finde og redde den sidste pige? Opklaringen er grænseoverskridende, alle er mistænkt, og sagen er fyldt med mørke hemmeligheder og rå vold. 

En ung prostitueret kvinde forsvinder i sæson 3 fra et af Amsterdams utallige bordeller. Sporene er bloddryppende og voldsomme, men desværre peger de alle på et endnu større mysterium og komplot, der involverer store dele af Amsterdams underverden, stjålne penge og flere forsvundne mennesker.

Se de 3 sæsoner på C More.

Se The Missing nu på C More

(Foto: Forsvundet/The Missing, C More)

”Forhøret” er dansk krimi, når det er bedst – og mest skræmmende

Politibetjenten Bjørns datter er død. Dødsårsagen er efter sigende selvmord, men sammenbidt og dybt traumatiseret går Bjørn nu i gang med at undersøge hendes sidste dage i live. Han nægter at tro på, at datteren har taget sit eget liv, og langsomt afdækker han en verden af kriminalitet, prostitution, stoffer, vold, stjålne penge og korrupte betjente. 

Men langsomt og smertefuldt må Bjørn indse, at selvom hans datter er et offer, så var hun langt fra uskyldig, og Bjørn bliver konfronteret med barske sandheder om både sin datter og sig selv. 

Ud over et forrygende og nervepirrende plot, hvor intet og ingen er, som det giver sig ud fra, så kan du glæde dig til formidable præsentationer af nogle Danmarks bedste skuespillere: Ulrich Thomsen, Søren Malling, Lars Ranthe, Clara Rosager, Katrine Greis-Rosenthal, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen og Trine Dyrholm.

Du finder alle 8 afsnit af ”Forhøret” på Viaplay.
 

Se Forhøret på Viaplay med Stofa VælgSelv

(Foto: Forhøret, Viaplay)

Menneskehandlere, prostitution, vold og grusom hævn er temaet i ”Box 21”

Da den unge, smukke, rumænske kvinde Lidia bliver lokket til Sverige af sin kæreste, låst inde, banket og tvunget til at prostituere sig, så kunne historien være endt her med en knækket kvinde og rige bagmænd. 

Men Lidia er sværere at knække end menneskehandlerne havde regnet med, og hun indleder hurtigt et nervepirrende, grusomt og bloddryppende hævntogt for at finde dem, der solgte hende. 

Hele 1. sæson af ”Box 21” ligger på Viaplay. 

Se hele 1. sæson af Box 21 på Viaplay

(Foto: Box 21, Viaplay)

En ren krimi-kanal, der aldrig skuffer eller keder 

Kanalen ID (Investigation Discovery) er et must-see og must-have for alle, der holder af krimier og skrækkelige historier fra den virkelige verdens allerværste forbrydere. 

Du får mordmysterier, true crime, seriemordere, spøgelses-jægere, gådefulde og uopklarede forbrydelser.

For hele kanalen er fyldt med dokumentarer og serier om nogle af de mest rå og bestialske forbrydere og deres uforståeligt forbrydelser. Og du kommer helt, helt tæt på sagerne takket være rekonstruktioner, interviews med de efterladte, de overlevende, vidner og forbryderne selv og grundige gennemgange af beviserne. Samtidig får du et helt unikt indblik i efterforskningen og opklaringen af nogle af de værste forbrydelser, verden har set. 

Vi kan anbefale næsten det hele, men særligt ”Hometown Homicide”, ”The Killer Next Door” og “Betrayed” er værd at kaste sig over, hvis du har nerverne til det.

Du kan se masser af krimi på ID

(Foto: ID - Investigation Discovery)