Gå til hovedindhold

Her er der garanti for et godt grin – se de bedste komedier

Du kender det måske. Du trænger til at lægge dig på sofaen og slå hovedet fra med en god film – gerne en af de rigtig sjove, du kan grine af.

Komedier er ofte det, vi tyr til, når vi skal slappe af eller har brug for at give humøret et boost. Men hvad er det egentlig ved komedier, der får os til at grine og føle os godt tilpas?

Vi kan genkende os selv

Komedier er en bred genre, for de kan handle om alt mellem himmel og jord – ofte tager de udgangspunkt i hverdagen og situationer, som vi kan genkende os selv i. De indeholder for det meste også pinlige situationer, misforståelser og konfrontationer, som vi kan relatere til. For eksempel Bridget Jones’ kamp med kærligheden eller det der med at være lidt træt af sin chef, som vi ser i ’The Office’.

Det giver en god følelse, når vi kan relatere til noget – for så føler vi ikke, vi er alene med den følelse eller oplevelse. Derfor overdriver komedier ofte karakterernes personligheder; de er meget positive, meget skøre, meget sarkastiske eller noget helt fjerde. Så er der nemlig en god chance for, at seerne kan se dele af sig selv i nogle af karaktererne.

Komedier er skønne, fordi der altid er noget for enhver smag. Genren spænder fra de helt skøre klassikere som ’Dum og dummere’ til film med rørende elementer som danske ’Selvhenter’.

Sjove, pinlige og rørende komedier

Vi har fundet fire forskellige komedier frem til dig, der kan få dig igennem det meste af følelsesregistret. Fra grin til gråd. For her er både pinlige komedier, men også dem, der viser de mere alvorlige sider af livet.

Se eller gense alle tre Bridget Jones-film

‘Bridget Jones’ Dagbog’ er efterhånden en klassiker, og den er must see, når vi snakker om komedier. Og ’Bridget Jones: På randen af fornuft’ og ’Bridget Jones’ Baby’ er ingen undtagelse.

I løbet af de tre film følger vi Bridgets op- og nedture i forsøget på at finde den rigtige mand, brillere på arbejdet og være en god veninde og datter. Krydret med pinlige, sjove og rørende episoder, som gør Bridget-filmene helt særlige.

Bridget Jones-filmene er for dig, der i særdeleshed er vild med romantiske komedier – og som ikke krummer sig helt sammen, når det bliver lidt for pinligt.

Du kan se alle tre film på C More.

Bridget Jones på C More

Rita: den utraditionelle lærer

Rita er det modsatte af en kedelig og traditionel lærer. Hun er politisk ukorrekt, upædagogisk og gør tingene på sin egen måde - og eleverne er vilde med det! Det huer dog ikke altid de andre lærere og forældre.

Men Rita er uundværlig for skolen, for hun er den eneste, der ved, hvad der egentlig foregår.

I serien følger vi Ritas hverdag som folkeskolelærer og enlig mor til tre, og alle de udfordringer, der følger med. For det er ikke nemt at være en idealistisk lærer, der altid gerne vil gøre det bedste for børnene, når rammerne ikke er til det - og forældrene og de andre lærere sjældent er enige i Ritas tiltag.

Serien om Rita har fået stor succes i både Danmark og udlandet, og i juni 2020 var der premiere på femte og sidste sæson, hvor Rita åbner sin egen lilleskole sammen med Hjørdis.

Du kan se alle sæsoner på TV 2 PLAY.

Se alle sæsoner af Rita på TV 2 PLAY

Se den amerikanske udgave af The Office (der er lige så morsom som den britiske)

The Office er baseret på den populære britiske komedieserie af samme navn. Den amerikanske udgave foregår i og omkring papirfirmaet Dunder Mifflin Paper Company i Scranton, Pennsylvania.

Her arbejder de stakkels medarbejdere i et socialt kvælende miljø under ledelse af den selvbedrageriske afdelingschef Michael Scott, spillet af Steve Carell.

Det er en tragikomisk serie, hvor Michael Scott er så forhippet på, at folk skal holde af ham, at han ender med at lægge sig ud med Gud og hver mand med sin naragtige adfærd. Men han er helt overbevist om, at hans ansatte er vilde med hans afslappede facon – selvom virkeligheden er, at han – med undtagelse af den nørdede og bizarre Dwight – foragtes af alle.

Du kan se alle 9 sæsoner af The Office på Viaplay.

Se The Office på Viaplay