Gå til hovedindhold
Du kan se Gurli Gris på C More med Stofa VælgSelv

De bedste film og serier til børn i alle aldre

Hånden på hjertet: God børneunderholdning er fantastisk! Både for små og for store. For uanset om I ser tegnefilm sammen, eller om tabletten sikrer dig en velfortjent pause, imens børnene ser Gurli Gris og Bluey, så kan gode film og shows til børnene være en sjov, tiltrængt og lærerig pause i en hektisk hverdag. Derfor har vi lavet et overblik over, hvor du finder den bedste underholdning til familiens mindste, mellemste og største børn – og du kan nok heller ikke selv undgå at grine af alle de gode, gamle klassikere.
 

Allerførst: Inden du slipper børnene løs, så husk sikkerheden

Det lyder nok lidt kedeligt og som en løftet pegefinger det med sikkerhed. Men noget af det allerbedste ved god børneunderholdning er jo, at du som forældre også kan slappe lidt af og læne dig tilbage. Dét kræver altså bare, at de små trygt selv kan klikke sig rundt i underholdningen uden at støde ind i voksen-indhold, dårlige efterligninger og reklamer. 

Derfor anbefaler vi, at du finder en dedikeret streamingtjeneste eller tv-kanal som fx C more, Disney Junior, Disney Channel eller Boomerang, hvor der er styr på sikkerheden. En god tommelfingerregel er, at indholdet skal være aldersopdelt, reklamefrit og at swipe-mulighederne ikke pludselig sender familiens mindste fra Gurli Gris til den nyeste X-men film. 

Når du har styr på det, kan du trygt lade både store og små gå på opdagelse i det digitale tag-selv-bord af god underholdning (og få dig en tiltrængt kaffepause imens).

Læs også: IT-ekspertens bedste tips til bedre digital sikkerhed

Send de mindste på eventyrlige eventyr med Gurli Gris og C more

Hun er svær at komme udenom, den frække, sjove, elskelige og finurlige Gurli Gris, som bor med lillebror Gustav, Mor Gris og Far Gris. Sammen med alle sine venner elsker hun at lege, opleve nye ting, tage på eventyr, klæde sig ud og ikke mindst at hoppe i mudder! 

Og det er altså med god grund, at Gurli Gris topper streaminglisterne, for det er fantastisk underholdning for de mindste i familien – og selv vi voksne kan nogle gange ufrivilligt klukke med, når særligt de voksne kommer helt, helt galt afsted. 

Hele universet omkring Gurli er velkendt, og der er mange gode moraler at lære om venskaber, familien, ærlighed, store følelser samt sjov og ballade. Du finder Gurli og hele hendes familie på C More med Stofa VælgSelv.

Den søde Gurli Gris tager dig med på eventyr på C More

(Foto: Gurli Gris, C More)

Disney Junior er perfekt for de to til seks-årige

Disney Junior er fyldt med sjov og læring for de små og lidt større børn. For her blander Disney de velkendte figurer med leg og læring, så ungerne både møder simpel matematik og sprog og får trænet sociale kompetencer, imens de griner og er underholdt. 

Disney Junior byder også på klassiske figurer på nye eventyr som Mickey Mouse, Anders And, Prinsesse Sofia og Rapunzel. Men du finder også masser af nye serier, der virkelig hitter blandt børnene. Særligt kan vi fremhæve tre, der er et kig værd: ”Vampyrina”, ”Bluey” og ”Pyjamasheltene”.

”Vampyrina” er sjov, ballade – og gode moraler

Vampyrina og hendes familie er lige flyttet fra Transsylvanien til Pennsylvania, og nu skal de tilpasse sig livet som vampyrer blandt mennesker i storbyen. 

Serien er sjov, sød og meget lærerig for de små, for Vampyrina er altid på mission: Hun hjælper sine forældre med at drive pensionat Rædselshotellet for genfærd og gespenster, imens hun får nye venner, starter i skole og lærer at tilpasse sig sit nye liv. Men hele tiden holder hun fast i, hvem hun er og står ved det – og det er en moral, som bliver leget ind i børnene undervejs. 

Se Vampyrina på Disney Junior

(Foto: Vampyrina, Disney Junior)

Masser af leg og læring med ”Bluey”

I ”Bluey” forvandler den glade, fantasifulde og energifyldte hvalp, Bluey, igen og igen sin velkendte hverdag til fantastisk leg og eventyr. 

Bluey og hendes lillesøster Bingo udforsker sammen med deres far og mor verden og bruger legen til at overvinde bekymringer og frygt og lære at tage ansvar – alt sammen i et hyggeligt, sjovt og trygt tegneserie-univers. Og ud over at være sjov er ”Bluey” et virkelig vellykket miks af leg og læring, hvor familiens yngste lærer og udvikler sig, imens de griner med Bluey.
 

Tag på superhelte-mission med ”Pyjamasheltene”

De ligner måske tre helt normale 6-årige om dagen. Men når natten falder på, forvandler de sig til Pyjamasheltene! Sammen bekæmper de skurke, banditter og kriminelle og tager afsted på mystiske missioner og opklarer uløselige gåder. De får deres magiske kræfter fra deres dyreamuletter, som tryller dem om til Gekko, Ugline og Kattedreng – og selvom deres dragter ligner pyjamasser, så tag ikke fejl, for de er enhver forbryders værste skræk. 

Du finder det hele på Disney Junior med Stofa VælgSelv.
 

Slip familiens større børn løs med Disney Channel

På Disney Channel kan de lidt større børn mellem 3 og 14 år dykke ned i film og serier, der handler om venskaber, skolen og familien. Serierne er fyldt med underholdning og gode moraler, der bliver leget og charmet ind på bedste vis. Og så er Disney Channel også fyldt med favoritter for hele familien. Her er der god mulighed for, at I kan slappe af på sofaen og se en film sammen.

Det er umuligt at nævne alt det gode indhold, fordi der er så meget at vælg mellem, men I kan godt glæde jer til ”Zombies II”, som har premiere i maj, og serien ”Gabby Duran”, som altid er et hit blandt de større børn.
 

”Zombies II” er klar med cheerleaders, zombier og masser af teenage-romantik

Masser af fede dansenumre, originale sange og musical-indslag kendetegner den første ”Zombies”-film. Og nu er vi i ”Zombies II” tilbage på Seabrook High, hvor zombier og mennesker går i skole side om side med hinanden.

Her er cheerleaders, flotte gallafester, sport og spirende forelskelser mellem de to grupper – og tingene er alt andet end kedelige! For i ”Zombies II” dukker der pludselig en gruppe outsidere op – mystiske teenage-varulve – som forstyrrer roen og freden. Dét tvinger de to hovedpersoner Zed og Addison til at sætte alt ind og kæmpe for det, det er vigtigt for dem og deres skole: venskaber, fællesskab og accept af alle.

”Zombies II” har premiere fredag d. 22. maj på Disney Channel, som du finder på Stofa VælgSelv

Se Zombies II på Disney Channel

(Foto: Zombies II, Disney Channel)

Tag på verdens vildeste barnepigejob med ”Gabby Duran”

Teenageren Gabby Duran føler, at hun bliver overstrålet af sin smarte og succesfulde mor Dina og hendes ligeså smarte og populære lillesøster Olivia. Det er ikke let, men Gabby Duran ser et lyspunkt, da hun pludselig får verdens fedeste job: Hun skal være barnepige for en flok børn, lønnen er god, og hvor svært kan det være?

Det eneste lille bitte problem er, at det ikke er små nuttede babyer, Gabby Duran skal passe. Det er en flok uregerlige, sjove, uartige, livlige og meget, meget vigtige intergalaktiske alien-børn, som gemmer sig på jorden sammen med deres forældre forklædt som almindelige børn. Og de er alt andet end velopdragne og gode til at høre efter! Til gengæld er Gabby Duran ikke typen, der giver op, så hun tager kampen op for at beskytte børnene og passe på dem og deres hemmelighed. 

I kan se Gabby Duran på Disney Channel med Stofa VælgSelv.
 

Find tegnefilm, sjove shows og videoer på Boomerang

Her er en børne-kanal, der både er til de mindste børn, men som også er sjov for resten af familien.

Boomerang er nemlig fyldt med helt klassiske tegnefilm som ”Tom & Jerry” og alt det bedste fra Warner Bros, men her er også masser af serier og nye børnefilm som ”Mr. Bean” og ”F for får”. Boomerang sender døgnet rundt, så der er altid noget at komme efter, og de mange forskellige tegnefilm kan helt sikkert samle hele familien i sofaen. To hurtige anbefalinger er ”Scooby-Doo & Hvem tror du?” og de altid sjove ”Tom & Jerry”. 

Læs også: 5 gode undskyldninger for at se serier

Et helt nyt show ”Scooby-Doo & Hvem tror du” 

I ”Scooby-Doo & Hvem tror du?” er vi igen på eventyr med det velkendte og elskede slæng: Velma, Shaggy, Scooby-Doo, Daphne og Fred. Men den her gang er de fem mysterium-løsere samlet i deres helt eget show, hvor de både løser mystiske mysterier og får besøg af spændende gæster såsom Batman, Wonder Woman, Sia, Whoppie Goldberg og mange, mange andre.

Der er masser latter og humor, sjove Scooby-Doo reaktioner, vilde jagter og kapløb, og som altid kan alt ske, når Scooby-Doo og hans venner igen skal løse spændende og uhyggelige mysterier. 

I kan se ”Scooby-Doo & Hvem tror du” på Boomerang med Stofa VælgSelv
 

Glæd dig til nye afsnit af Scooby-Doo

(Foto: Scooby-Doo & Hvem tror du, Boomerang)

Se musen og katten, som alle elsker i ”The Tom & Jerry Show”

Her er tale om et makkerpar, som alle elsker og kender uanset alder. ”Tom & Jerry” er klassiske tegnefilm, når de er allerbedst, og i de nye fortsættelser ”The Tom & Jerry Show” følger vi igen alle narrestregerne, al balladen og den evige katten efter musen – eller er det mon mere musen efter katten? Uanset hvad er der garanti for gode timer og masser af grin for hele familien. 

Se ”The Tom & Jerry Show” på Boomerang  med Stofa VælgSelv