Gå til hovedindhold

5 gode undskyldninger for at se serier

Har du også en gang imellem bare lyst til at bruge en dag på at se serier, men du har svært ved at finde på en undskyldning for at gøre det? Eller er din partner, mor, far eller søskende på nakken af dig for at lave noget, mens du har lyst til at lave ingenting? Her får du 5 (nogenlunde) gode undskyldninger for at se serier!

Jamen skat, jeg lærer jo noget nyt!

En klassiker, men ikke desto mindre en fantastisk undskyldning for at se serier – du lærer noget nyt hver gang!

Om det er fordi serien foregår på et andet sprog (måske tysk, engelsk eller fransk), eller bare finder sted i et fremmed land, så lærer du noget om kultur og sprog – og udover det, så er der nogle serier, der lærer dig vigtige ting, du kan bruge i livet, som fx krimier eller dokumentar-serier, så du altid har et samtaleemne til en familiemiddag, eller måske et medicinsk drama, så du ved præcis hvordan du skal lave en tracheostomi derhjemme. Det er læring!

Skat, det er jo en måde at bruge tid sammen!

Man kan hurtigt komme til at falde ned i hverdagens trummerum, når man er i et parforhold, men det kan heldigvis afhjælpes ved at se serier sammen! Flere studier har vist, at par, der ser en serie sammen (uden at den ene part ser fremad uden den anden, vel at mærke) har et bedre forhold, fordi de bruger tid sammen og altid har noget fælles at snakke om. Det kan tage dage at gennemsnakke et afsnit af en serie, og det betyder at man kan få masser af kvalitetstid med sin partner. Tag den, date-night!

Læs også: 5 sikre tegn på at du er til soap-serier

Jeg vil jo gerne skrive en bog, så det er… forskning!

Hvis svigerfamilien er på besøg, og du ikke liiiige har overskuddet til at bruge en hel aften med dem, så er denne undskyldning en, der – har erfaringen vist - kan fungere ret godt!

Har du bare en enkelt gang overvejet at skrive en bog? Så kan du snildt anvende serier som en undskyldning for at ”forske” i de forskellige genrer, og du kan jo sige, at du forsøger at skrive en dybdegående, hårdtslående bog om krimi-verdenen, eller en fordybende bog i fantasy-universet. Og der bliver ikke stillet mange spørgsmål til det – forhåbentlig…

Bleer, lektier, aftensmad?

I bund og grund er det at se serier en måde at slippe hverdagens stress og jag i 30 minutter, og det har alle da fortjent!

Det er også nemt at bruge undskyldningen ”jeg har bare lige brug for voksen- og alenetid” og bare lige smutte ind på et værelse med sin computer eller telefon, og se et par serier. Ikke afsnit, nej, serier.

Læs også: 5 sitcoms du ikke må snyde dig selv for

Det er en teknik til at tabe sig!

Den her er lidt en underlig størrelse, fordi man måske forventer, at man tager på, hvis man ser for meget TV – men det er faktisk kun halvt sandt!

Det er blevet bevist, at kvinder snacker 52% mere når de ser kedelige programmer, så man kan altid bruge: ”Jamen skat, programmet er jo så super spændende, at vi glemmer at snacke, og så hygger vi samtidigt med at vi går en buksestørrelse ned!” som en undskyldning. Men jeg kan ikke love, at lige netop denne undskyldning bliver godtaget (eller modtaget) godt. Det er på eget ansvar! Du kan altid bringe idéen om date-nights og samlet hygge ind i undskyldningen, hvis tingene går helt galt.

Og når du har din perfekte undskyldning på plads, kan du jo passende smide dig i din sofa og nyde en fed serie fra en af vores mange streamingtjenester: HBO Max, Viaplay, Discovery+, TV 2 PLAY og C More.