Gå til hovedindhold

5 sitcoms du ikke må snyde dig selv for

Nogle mennesker er kun til krimier, mens andre er mest til dybsindige dokumentarer. Hos Vi Elsker Serier har vi en blandet smag, men hvis der er én genre, som vi alle kan samles om, så er det komedien, og måske i særdeleshed den skarpe sub-genre sitcom’en. I Stofas streamingarkiver finder man originalt indhold fra de amerikanske netværk TNT (Turner Network Television), som er en del af WarnerMedia og fra Paramount Network, en del af Viacom. Og siden USA i mange år har været i førersædet med hensyn til sitcoms, har vi valgt at se nærmere på fem stærke eksempler fra netop ovenstående netværk – serier som du kan streame på Stofa allerede i dag.

Search Party (TNT)

Search Party tilhører genren dark comedy, der de seneste år er steget gevaldigt i popularitet. Serien er noget så sjældent som et feel good-mysterie, da den handler om den ret specielle Dory Sief (spillet af Alia Shawkat), som – sammen med sine om muligt endnu mere specielle vennegruppe – indleder en personlig eftersøgning af Dorys veninde, Chantal. Mysteriet ligger i Chantals forsvinden, feel good-stemningen i vennegruppens mere eller mindre selvforskyldte komiske oplevelser undervejs. Anden sæson er – via Chantal - forbundet med sæson 1, og handler om et for Dory mere end problematisk dødsfald. Glæd dig!

På Stofa Tv-app kan du se samtlige 20 episoder af Search Party fordelt på 2 sæsoner. 

Se The Search Party i Stofas streamingarkiver

(Foto: Search Party, TNT)

 

The Detour (TNT)

The Detours første sæson lægger ud med en familie, der tager afsted på ferie. Men ferien bliver alt andet end en hyggelig affære, da både nye ulykker og spøgelser fra både nær og fjern fortid ret hurtigt indhenter familien.

Comedy-fans vil kende skaberne af The Detour fra det legendariske The Daily Show with Jon Stewart, hvor både Jason Jones og Samantha Bee var korrespondenter. Sidstnævnte endda den med længst tid bag sig i jobbet. Større kvalitetsstempel fås ikke.

På Stofa kan du se 32 episoder af The Detour fordelt på 3 sæsoner.

Læs også: 5 gode undskyldninger for at se serier

Billede fra serien The Detour

(Foto: The Detour, TNT)

 

Wrecked (TNT)

Kan du huske megahittet Lost? En gruppe passagerer styrter ned med et fly og strander på en ø. Det samme er tilfældet i Wrecked. Serien udforsker herefter klassiske temaer som magt, kærlighed/venskab og det eviggyldige spørgsmål: hvad er mennesker i stand til, når de presses til det yderste? Alt dette lyder voldsomt, men husk: Wrecked er og bliver en komedie, så dramaet har en distanceret, humoristisk og bevidst karikeret indpakning, som de fleste vil nyde.

På Stofa Tv-app kan du se samtlige 30 episoder af Wrecked fordelt på 3 sæsoner.

Billede fra serien Wrecked

(Foto: Wrecked, TNT)

 

Broad City (Paramount Network)

Broad City griber fat i den klassiske historie om et vennepar – i denne sammenhæng Ilana og Abbi (spillet af henholdsvis Ilana Glazer og Abbi Jacobson) – der prøver at skabe sig en tilværelse i New York. Den ene har karriereambitioner (men er fanget i et fitness-job), mens den anden er livsnyder med stort L. Og dette siger egentlig en del om selve serien, som på humoristisk vis portrætterer to vidt forskellige personligheder, der alligevel deler skæbne. Serien havde desuden den højest ratede første sæson på Comedy Central indenfor de seneste 2 år fra premieredatoen i 2014, hvilket i sig selv er en bedrift i et land, hvor der produceres komedieserier i rekordtempo.

På Stofa Stofa Tv-app kan du se samtlige 40 episoder fra Broad City’s første 4 sæsoner.

 

Another Period (Paramount Network)

Skaberne af Another Period havde det klare mål at kombinere historiske og dramatiske temaer med tidstypiske tendenser fra reality-programmer, da de lavede serien. Vi følger søskendeparret Natasha og Riki fra Bellacourt-familien når de kommer ud for den ene vanvittige hændelse efter den anden, som vitterligt henleder tankerne på et reality-show, der er stukket fuldkommen af. Af bonusinfo kan nævnes, at Ben Stiller er executive producer på Another Period, og at Christina Hendricks, som mange nok vil huske som den fantastiske Joan Holloway i Mad Men, har en birolle i serien.

På Stofa Tv-app kan du se første sæson af Another Period.