Gå til hovedindhold
Få bedre internet

Derfor skal du ikke leve med dårligt internet

Tallene afslører dig: Du bruger internettet hele tiden. Både til at shoppe, til at streame film og serier, til at arbejde hjemmefra og når du skal holde liv i alt fra trådløse højtalere til familiens tablets. Det viser de nyeste undersøgelser i hvert fald. Og derfor skal du heller ikke leve med dårligt internet, for det er nemt at fikse. Læs med og få 3 tips til bedre internet sidst i artiklen.

Du bruger nettet mere end nogensinde før

Danskerne har aldrig været så meget online som nu - både på kablet internet og trådløst wifi. Og vi bruger nettet til næsten alt. Det viser de nyeste undersøgelser af danskernes online vaner fra DR og Danmarks Statistik:

•    Næsten 9 ud af 10 er online hver eneste dag (kilde: Danmarks Statistik)
•    Antallet af danskere, der fylder den digitale indkøbskurv med mad og dagligvarer, er steget med 156 % de sidste 10 år (kilde: Danmarks Statistik)
•    I forhold til 2008 var der 167 % flere, der købte den nye sofa, reol eller stol online i 2018 
•    Næsten hver anden dansker streamer tv, film og serier mindst én gang hver eneste uge (kilde: DR)
•    Ni ud af ti bruger mobilen til at surfe online, og der er i dag flere, der bruger tablets på wifi end stationære computere (kilde: Danmarks Statistik)

Særlig streaming fylder mere og mere – og her er der ikke noget mere irriterende end at sidde klar med hele familien i sofaen, skåle fyldt med fredagsslik og så snurrer loading-ikonet bare i én uendelighed (Har du lyst til at se, hvor frustreret en helt almindelig familie bliver over dét scenarie, så se med her, når den populære Jaxstyle sammen med Stofa slukker familiens wifi midt i X-factor).

Læs også: 5 hurtige tips til at gøre din streamingaften meget bedre!

Den digitale revolution har indtaget dit hjem

Prøv at kigge dig omkring derhjemme. Du kan garanteret tælle mindst 10 ting, der bruger kablet internet eller wifi. I en standard husstand vil der i hvert fald typisk være to til tre bærbare computere og tablets, en smartphone for hvert familiemedlem, én til flere spillekonsoller og en tv-boks. Det lyder allerede af meget. 

Men har du så husket alle de små ekstra ting, der også bruger wifi? Altså dit trådløse alarmsystem, Sonos højtalerne, overvågningskameraer, trådløse røgalarmer, Philips Hue pærer, smart termostater, robotstøvsuger- og plæneklipper? Listen med uundværlige wifi-gadgets er næsten uendelig – og med god grund. For de gør livet nemmere. Men samtidig betyder tendensen til mere og mere digitale hjem også, at dit internet og wifi skal kunne klare den digitale udvikling – allerede i dag.

Læs også: Kan dit internet klare den digitale fremtid?

Kan dit internet klare den digitale udvikling?

Hjemmearbejde kræver godt internet

Har du brug for fuldstændig ro til en stor opgave, vil du undgå transporten, eller skal logistikken derhjemme gå op? Der er mange gode grunde til at tage en hjemmearbejdsdag. Og faktisk viser tal fra Danmarks Statistik, at flere og flere arbejder hjemmefra én gang om måneden eller mere, og tallet ser ud til at stige støt.

Og det kan også være skønt med ro til fordybelse derhjemme. Men det kræver, at dit internet virker – hver gang. Det duer bare ikke, at dine mails aldrig når ud af indbakken, eller du ikke kan uploade din præsentation til det fælles drev. Det betyder, at både stabilt internet, men også en god arbejdstelefon, computer og skærm er alfa og omega, hvis du skal kunne flytte arbejdet hjem. 

 

Hvad er forskellen så egentligt på godt og dårligt internet?

”Så meget tid bruger jeg altså heller ikke på at vente på dårligt signal”

”Det er da lige meget, om jeg har 30 eller 300 Mbit. Hvad er forskellen overhovedet?”

Sådan er der mange, der har det, når de tænker på deres internet. Og vi ved godt, at nogle gange er det bare nemmere at leve med ting, der er lidt irriterende. For det er garanteret mere besværligt at få det fikset. Det passer bare ikke, når det drejer sig om dit internet. For det kan faktisk være nemt at få bedre forbindelse – og den store forskel er TID!

Læs også: Guide: Sådan vælger du den perfekte internethastighed

For med en gennemsnitlig hastighed på 20 Mbit skal du bruge 41 minutter på at hente en film på 4 GB, og du skal bruge 7 minutter på at downloade et afsnit af din yndlingsserie på 700 Mb. Til sammenligning kan du få den samme film på 40 sekunder og hente dit serieafsnit ned på 7 sekunder, hvis du har 1000 Mbit. 

Så hvorfor spilde tiden på langsomt internet, når du i stedet kan: 

  • se en god film med familien
  • kramme dine børn, kæreste eller hund
  • lave mad
  • løbe en tur

3 tips til bedre internet

3 tips til bedre internet

 

1. Placer dit modem rigtigt 

•    Centralt – Placér dit modem i et så centralt rum som muligt og undgå gerne, at signalet skal bevæge sig igennem mange vægge og etager 

•    Højt i rummet – Stil dit modem så højt, som kablet kan nå. Gerne i en reol eller på et skab og minimum 120-140 centimer over gulvet 

•    Ikke bag store, massive ting – Dit modem skal stå frit, så signalet ikke blokeres. Undgå at stille det ind i et skab eller et teknikrum, bag ved en dør eller et skrivebord, og stil det heller ikke lige op ad et spejl eller i vindueskarmen

•    På afstand af elektronisk ”støj” – Placér dit modem væk fra metalgenstande og elektronik - fx bluetooth-udstyr, højtalere og mikroovne – da det ”støjer” og forstyrrer signalet 

Bemærk, at du kun kan flytte dit modem, hvis du får internet via dit kabel-tv-stik (coax). Hvis du har fibernet, kan du ikke flytte din fiberboks – følg i stedet vores gode råd herunder.

2. Tjek dit wifi med Stofa WifiScanneren

Med appen Stofa WifiScanneren kan du selv scanne hele dit hjem og se, hvor dit wifi er godt og dårligt. Appen analyserer helt enkelt dit netværk og viser dig, hvordan kvaliteten er i alle rum. Samtidig får du en række skræddersyede råd om, hvordan du forbedrer dit wifi. Hent appen i både App Store og Google Play kvit og frit.

3. Brug kablet internet til de faste ting

Du vil altid miste lidt hastighed, når du bruger wifi fremfor en kablet internet-forbindelse. Du kan se hvorfor her. 

Derfor er der nogle situationer, hvor det kan være bedre at bruge kablet internet end wifi. For eksempel:

  • Spillekonsoller – fx Nintendo, Xbox og PlayStation 
  • Din tv-boks 
  • Dit Apple TV 
  • Din gaming PC 

Find endnu flere tips til godt wifi her – du kan fx se, hvordan du forstærker og forlænger dit wifi, så det kan nå ud i hele huset, eller hvordan du undgår at bruge den samme frekvens som alle andre. 

Læs: De bedste tips til at undgå dårligt wifi