Gå til hovedindhold

Den vigtige, den sjove og den danske - 3 fantastiske serier du skal se!

Kan en serie være så god, at den er et helt nyt streaming-abonnement værd? Vi har udvalgt tre serier, der må siges at være et højt og rungende "JA" til det spørgsmål.

Udover et lynhurtigt internet, forstærket online sikkerhed og super solidt wifi får du med Stofa adgang til de fedeste tv- og streamingtjenester: HBO Nordic, Viaplay, C More, Viaplay, V series & film samt TV 2 PLAY. Underholdning, du kan tage med over alt!

Du kan læse mere om Stofas udvalg af streamingtjenester her.

Det er netop med udgangspunkt i Stofas streamingtjenester, at vi her har fundet et lille udvalg af serier, som du bør – som i absolut – kende til, når der går seriesnak i den på arbejdet.

Den vigtige: HBO Max

Den britiske serie 'I May Destroy You' - som du kan se på HBO Max - er som skrevet til 2020’s Black Lives Matter og #MeeToo-bevægelse. Serien har overgreb som bærende tema, og vi ser afrikansk-engelske skuespillere i så godt som alle seriens bærende roller. Prøv lige at tæl på én hånd, hvor mange serier der har det.

Serien foregår i Londons aspirerende kreative klasse og følger forfatteren og festpigen Arabella. En aften overspringshandler hun fra at skrive bog og tager i stedet i byen. Foruden et sæt gedigne tømmermænd vågner en bemærkelsesværdig omtåget Arabella næste dag og bløder fra panden. Og pludselig sender et flashback hende tilbage til natten forinden; en mand står indover hende og ser ud til at støde rytmisk op mod hende i det, der umiskendeligt ligner et fuldbyrdet overgreb. Først bliver det slået hen som et uvirkeligt mareridt, men snart går det op for Arabella, at hun er blevet voldtaget.

En fandenivoldsk serie med et ligeså fandenivoldsk og ikke mindst vigtig indspark i debatten om MeToo-bevægelsen og grænser for overgreb. Michaela Coel, seriens skaber, der selv spiller Arabella, har med 'I May Destroy You' muligvis skabt den vigtigste og mest aktuelle serie i 2020.

I may destroy you

Foto: I May Destroy You/HBO Nordic

Den sjove: C More 

Ved tv-seriernes svar på The Oscars gjorde komedieserien Schitt’s Greek rent bord. Ni Emmy Awards blev det til for denne - herhjemme - næsten helt ukendte serie. Altså inden Emmy-statuetterne og efter C More – tak gudskelov – købte rettighederne til samtlige seks sæsoner.

Præmissen: Den ulækkert rige familie Rose finder til deres rædsel ud af, at hele familieformuen er væk. Nu har de kun råd til at bo på et ærgerligt motel og i en by, der står i direkte kontrast til deres yndefulde familienavn: Schitt’s Creek. Et bynavn, som de i øvrigt selv har ansvaret for.
Her er tale om en ægte feel good-serie, der langsomt men stensikkert trækker dig ind fredag og spytter dig ud igen søndag aften, når du har binget og leet dig godt og grundigt gennem alle seks sæsoner.

Og så er den i alt sin simplicitet netop den slags serie, vi i 2020 virkelig har brug for. Se den!

Grin med Shits creek på C More

Foto: Schitt's Creek/ C More

Den danske: TV 2 PLAY 

Vi kan prise os lykkelige over, at vi lever i en sand serieguldalder. Aldrig har der været så mange serier og af så høj kvalitet. En mindre ulempe er, at der er længere og længere mellem serierne, vi får som fælles referenceramme, og som vi, ligesom med Taxa og Krøniken, kan snakke med om alle sammen.

Her hører Efterforskningen dog til en undtagelse. Serien har ubådssagen som omdrejningspunkt - det nok mest makabre manddrab i nyere dansk kriminalhistorie.
Derfor mødte serien også voldsom modstand allerede inden de første optagedage. For ligesom med filmene om massakren på Utøya, rejstes spørgsmålet med det samme: Kunne man allerede (hvis nogensinde?) tillade sig at skabe en tv-serie, der bygger på sådan en tragedie.

Og det findes der jo nok ikke en entydigt svar på, men instruktør Tobias Lindholm (R og Kapringen) har med Efterforskningen skabt en serie, der holder sig fra at mæske sig i mordet og morderen. Peter Madsen nævnes ikke med navn, og omdrejningspunktet er i stedet – som titlen antyder – efterforskningen efter skæbnesvangre nat i august 2017.

Måske den bedste danske serie på TV 2 til dato og et sikkert samtaleemne omkring kaffemaskinerne landet over.

efterforskningen

Foto: Efterforskningen/Per Arnesen/TV 2