Gå til hovedindhold

Mord, mørke og mystik. Din guide til 4 serier til de mørke aftener

Det sene efterår og vinteren er ikke alene oplagt til at dykke ned i et væld af gode serier. Årstiden sætter også den perfekte scene for den slags serier, der med gisp får os til at trække sofatæppet op foran ansigtet. Vi har udvalgt fire af slagsen lige her. 

Der er masser af grunde til at byde vinterens koldere og kortere dage velkomne.
Det er meget muligt den smukkeste årstid, luften har en særlig klar friskhed over sig, og så kan vi – endelig og med god samvittighed – lad os skylle over med den bølge af serier, der bare har hobet sig op på diverse streamingtjenester.
 

Få fingrene i efterårets bedste serie-pakke

Det er så måske udfordringen: Antallet af streamingtjenester. Vil man have adgang til bare en lille håndfuld, kan det hurtigt koste nogle seriøse håndører.

Derfor er det som serie-junkie oplagt at overveje de streaming-pakkeløsninger, der tilbydes. Hos Stofa kan du sammensætte dine TV- og streamingtjenesterne, så du sikrer dig et mindre arsenal af de allerbedste og mest hypede tv-serier til efteråret
 

HBO Max: Neglebidende Stephen King-mareridt

Bygger filmen eller serien på en Stephen King-roman, så er vi næsten garanteret et mareridt eller to i nærmeste fremtid. Her er The Outsider ingen undtagelse. Her sniger uhyggen sig nemlig på bedste King-vis langsomt men sikkert ind.
Makabre mord, børn, der forskræmt snakker med usynlige bøh-mænd om natten og ansigtsløse hætteklædte typer, der pludselig bare står i baggrunden og betragter er bare nogle af ingredienserne, der vil tvinge tæppet længere og længere op over ansigtet …
Læg så oven i, at skuespillerpræstationer er med til at løfte uhyggen en tak ekstra op. Især er australske Ben Mendelsohn fantastisk som den melankolske detektiv, der skal tvinges til at tro på, at der i sandhed er tale om en ”outsider”.

The outsider

©2021 HBO Nordic AB. All Rights Reserved. HBO Max™ is used under license.

TV 2 PLAY: Nervepirrende og velspillet dansk thriller

Det er vist ingen hemmelighed, at Danmarks Radio i mange år brugte TV 2 som gulvklud, når det gjaldt kvaliteten af de store seriedramaer, som danskerne samledes om. Men den fynske TV-kanal er da i den grad kommet efter det med Efterforskningen, Alfa, Kemohjerne og Nordskov for bare at nævne et udvalg. Og instruktøren Christoffer Boes psykologiske krimithriller Kriger er blot endnu en væsentlig grund til at sikre sig adgang til TV 2 PLAY. Udover at være besat med nogle af de bedste skuespillere, vi har i landet – bl.a. en fabelagtigt Dar Salim i rollen som krigsveteranen, der skal infiltrere en rockerbande – leverer Kriger en portræt af den københavnske underverden, der ikke er set så gennemført siden Fenar Ahmads danske blockbuster-succes ved navn… ja, Underverden. Nervepirrende bliver det særligt i sekvenserne, hvor krigsveteranens dække er tæt på at blive afsløret af den skamferet, psykopatisk - og overraskende veltrænet(!) – rockerboss, spillet af Lars Ranthe.

Se Kriger på TV2 Play

Foto: Kriger/Miso Film

C More: ’Vælg selv dit eget bevis’-serie

Nej, der er ikke tale om en engelsk-versioneret udgave af Christoffer Boes Forhøret men derimod Interrogation, som er en særdeles original fortalt true-crime-serie, der tager sit afsæt i en virkelig sag fra 1983. Til trods for, at der er kommet dom i sagen, er den fortsat præget af en masse løse ender.
Det er dem, som serien er rundet af, hvilket kommer til udtryk i, at vi ligesom i 1980’ernes ’vælg dit eget eventyr’-bøger selv skal vælge afsnit fra episode to til ni alt efter, hvilket bevismateriale vi tror mest på.
Serien, der handler om en mystisk mordsag, hvor en søn bliver arresteret og dømt for drabet på sin mor, kan således ses på ny hele 4.320 gange. Dog findes der kun én sandhed i det tiende og afsluttende afsnit.
 

Gys på C More

Foto: Interrogation/C More

Viaplay: Stjernespækket dansk krimiperle

Lars Ranthe, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Søren Malling, Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen. Så har du har du castet i Forhøret, én af de måske mest oversete danske tv-serier i nyere tid. Smid så med i puljen, at vi igen har Christoffer Boe som instruktør.
Et kvindelig er blevet indleveret hos retsmedicineren, men da politibetjenten Bjørn (Ulrich Thomsen) kommer for at se nærmere, opdager han til sin forfærdelse, at den unge kvinde er hans datter, som han på grund af hendes stofmisbrug kun har haft sporadisk kontakt til de seneste år.
Det er afsættet for denne otte afsnit lange serier, der følger Bjørn, som i godt et døgn går fra forhør til forhør for at finde ud af, hvem der har dræbt hans datter. Serien er helt på niveau med Edderkoppen fra 2000, der er en anden krimiperle af en serie fra Christoffer Boes hånd.

Se Forhøret på Viaplay

Foto: Forhøret/Viaplay Original